Watki milosne w ff

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Która dziewczyna bohatera jest według ciebie najlepsza?

Garnet / Dagger
25
13%
Rinoa
57
29%
Yuna
37
19%
Tifa
39
20%
Aeris
23
12%
Selphie
8
4%
Eiko :)
5
3%

Liczba głosów: 194

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lucrecia pisze:Zamawiam Kuję i Squalla.
No dobrze "dzieci", ale powróćmy do głównego wątku. ;)

Wciąż zastanawia mnie wątek miłosny Lulu-Wakka. Największa z pomyłek jak dla mnie.
Wątek Cloud-Aeris- przewidywalny.
Podobnie Zidane-Garnet.
Czemu nie Garnet-Vivi? :roll: 8)
Albo nie Squall-Quistis?
Czemu zawsze musi to byc jakas księzniczka, kwiaciarka czy summonerka? Tak samo jak Rikku zostawiono samą sobie. buu. O.
Dyzio

Post autor: Dyzio »

No też mnie to dziwi zawsze brunetki dostają chłopców a blondynki mają złamane serca :P. Chociaż FF6 zmienia to powtarzające sie działanie bo tam Locke wybiera :P aż w końcu wybrał :). Chociaż to fakt postacie drugoplanowe mogły by mieć miłość. No Garnet + Vivi to by było fajne tylko że Garnet jest starsza od niego o 7 lat ale wiek nie ma różnicy, ponoć miłość jest ślepa :P.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Go-Go-Yubari pisze:"dzieci"
Nie obrastaj w piórka. ;) :lol: [Tobie wolno się 'sparować' z Auronem, to ja też wzięłam sobie sztukę mięcha, nawet dwie. :wink:]
Go-Go-Yubari pisze:Wciąż zastanawia mnie wątek miłosny Lulu-Wakka. Największa z pomyłek jak dla mnie.
Um... niekoniecznie. Kiedyś też tak myślałam (i szczerze nienawidziłam Wakki), ale teraz moje poglądy uległy drobnej zmianie. Lulu-Wakka to przecież to samo, co Steiner-Beatrix -- w obu przypadkach pairing działa, mimo kompletnie skrajnych charakterów (...i poziomu inteligencji.)

Lulu kochała Chappu, który wyglądał bardzo podobnie do Wakki, to raz. Po drugie, byli sobie bardzo bliscy od dzieciństwa - wyobrażam sobie, że świetnie się znali, rozumieli swoje potrzeby (nawet przy ograniczeniach umysłowych jednej ze stron :wink:), wzajemnie wspierali w trudnych chwilach, np. kiedy Lulu wróciła ze swojej drugiej, nieudanej Pielgrzymki. Po trzecie, spędzali ze sobą masę czasu, więc ostatecznie mogło coś pomiędzy nimi zaiskrzyć.

Heh, przecież nawet Wakka ma swoje zalety - jest lojalny, oddany, odważny, wysportowany, etc, etc. [A do tego można się z niego nieźle pośmiać - może właśnie o to chodziło Lulu? :lol:]
Go-Go-Yubari pisze:Wątek Cloud-Aeris- przewidywalny.
Podobnie Zidane-Garnet.
A także Squall/Rinoa, Locke/Celes, Tidus/Yuna... takie coś to już w Finalu klasyka. Deal with it. 8)
Go-Go-Yubari pisze:Albo nie Squall-Quistis?
Też mi szkoda. :) Ale Quistis miała tyle lat, żeby 'zaopiekować się' Squallem, a jakoś tego nie uczyniła. Sama sobie winna. :wink:
Go-Go-Yubari pisze:Tak samo jak Rikku zostawiono samą sobie. buu.
A wolisz ją widzieć w ramionach Kimahriego...?

Z kim ona miałaby, według Ciebie, być (biorąc pod uwagę fakt, że Tidus i Wakka już zajęci)? Z Auronem....? Seymourem...? :lol: Brotherem? :twisted:
Go-Go-Yubari pisze:Czemu nie Garnet-Vivi?
To był żart, więc nie skomentuję. ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Lucrecia pisze:A wolisz ją widzieć w ramionach Kimahriego...?
Gatty :lol:
Lucrecia pisze:To był żart, więc nie skomentuję.
Uwielbiam Vivie'go ;)

Lucrecia pisze: także Squall/Rinoa, Locke/Celes, Tidus/Yuna... takie coś to już w Finalu klasyka. Deal with it.
Ponoć ma nie być Vaan-Ashe....taaa....
Lucrecia pisze:Nie obrastaj w piórka. [Tobie wolno się 'sparować' z Auronem, to ja też wzięłam sobie sztukę mięcha, nawet dwie. ]
To Sephi pisała, ja nic nie wspomniałam o macaniu Aurona. :roll: ;)

Lucrecia pisze:Heh, przecież nawet Wakka ma swoje zalety - jest lojalny, oddany, odważny, wysportowany, etc, etc. [A do tego można się z niego nieźle pośmiać - może właśnie o to chodziło Lulu? ]
Mogła byc przynajmniej pewna, kto bedzie sprawował rządy w rodzinie. Choc widząc twarz Wakki na końcowym filmiku FFX-2 to wolałabym iść do klasztoru ;)

mmm Garnet-Stainer? Eiko-Stainer? Stainer-Zidane? Ups, chyba się rozpędziłam ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Lucrecia pisze: Też mi szkoda. n Ale Quistis miała tyle lat, żeby 'zaopiekować się' Squallem, a jakoś tego nie uczyniła. Sama sobie winna
Za szybko odpuściła.
Erelen_Galakar pisze:JESTEŚCIE TOTALNIE CHORE!!!! Przyznaję wam palmę pierwszeństwa w zboczeniach, nie jestem godzien by móc z wami rywalizować.
Kairi-chan napisał/a:
Rikku do Selphie?

Dodaj jeszcze mnie i będzie wszystko super
No i kto tu jest chory :mrgreen: Ciągnie swój do swego :P

Jeśli chodzi o Kuję, to musisz podzielić się z Garnet, a Squallem ze mną. :]
Go-Go-Yubari pisze: To Sephi pisała, ja nic nie wspomniałam o macaniu Aurona
Pssssst Luci wpadnij do mnie na Gadu. Tam mam pełno rozmówek z Go-Go o Auronie :lol: :wink:
Lucrecia pisze:Z kim ona miałaby, według Ciebie, być (biorąc pod uwagę fakt, że Tidus i Wakka już zajęci)? Z Auronem....? Seymourem...? Laughing Brotherem?
Zawsze można wymyślić kogoś dla Rikku lub poszukać w NPCach - Oaka, Shinra, Kinoc(stary zboczek nie pogardziłby okładem z młodych piersi :lol:) :629:. Może Rikku już wtedy była np z Gippalem : >?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Go-Go-Yubari pisze:Uwielbiam Vivie'go
Ja też, ale on jakoś nie pasuje na męża/chłopaka. :) Choć z drugiej strony... Vivi-Quina forever! To była jedna z piękniejszych scen w tym Finalu! :lol:

PS: Viviego, nie Vivie'go. 8)
Go-Go-Yubari pisze:To Sephi pisała, ja nic nie wspomniałam o macaniu Aurona.
Ale wszyscy i tak wiemy, co chciałabyś zrobić... ;) :lol:
Go-Go-Yubari pisze:Choc widząc twarz Wakki na końcowym filmiku FFX-2 to wolałabym iść do klasztoru
Są gorsi... patrz: Seymour, którego kocham nie za wygląd, a za moje wyobrażenie o nim. ;)
Go-Go-Yubari pisze:Garnet-Stainer?
ROTFL roku! :lol: :lol: :lol:
Go-Go-Yubari pisze:Eiko-Stainer?
Ewww... Kwestię Eiko już tu przerabialiśmy.
Go-Go-Yubari pisze:Stainer-Zidane? Ups, chyba się rozpędziłam
No, raczej. :D Cóż, ta para raczej by nie wypaliła, mimo dobrych chęci.

Btw, co sądzisz o Auronie z Seymourem...? Bo to jeden z popularniejszych pairingów yaoi w tym fandomie... :wink:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Sephiria pisze:Pssssst Luci wpadnij do mnie na Gadu. Tam mam pełno rozmówek z Go-Go o Auronie
No, na GG. ;>
Sephiria pisze: Może Rikku już wtedy była np z Gippalem : >?
Rikku z Baralai'em...Choć biedaczyna na serce by padł, gdyby mu zafundowała mały pokaz odzieży :lol:

Lucrecia pisze:PS: Viviego, nie Vivie'go.
Vivi'ego ;) Normalnie się nie odmienia. :>

Lucrecia pisze:Go-Go-Yubari napisał/a:
To Sephi pisała, ja nic nie wspomniałam o macaniu Aurona.

Ale wszyscy i tak wiemy, co chciałabyś zrobić...
Ciiii. Wolę Aragorna : D~

Lucrecia pisze:Są gorsi... patrz: Seymour, którego kocham nie za wygląd, a za moje wyobrażenie o nim.
Seymour lepsiejszy od Wakki. ;)

Lucrecia pisze:Btw, co sądzisz o Auronie z Seymourem...? Bo to jeden z popularniejszych pairingów yaoi w tym fandomie...
Styl bycia Seymoura i Auron? Erm... :roll: Nie widze tego ;)

Mmmm Fran (FF12) i Kimahri :lol:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Sephiria pisze:
Lucrecia pisze:Quistis (...) sama sobie winna
Za szybko odpuściła.
*kiwa głową* Niestety.
Sephiria pisze:
Jeśli chodzi o Kuję, to musisz podzielić się z Garnet, a Squallem ze mną. :]
Wiem... ale nie lubię się dzielić. :twisted: W takim razie biorę Seymoura, jego chyba nie będziecie mi wyrywać? :twisted: :lol:
Sephiria pisze:Pssssst Luci wpadnij do mnie na Gadu. Tam mam pełno rozmówek z Go-Go o Auronie
I'll pass. Z wiadomych powodów. ;)
Sephiria pisze:Zawsze można wymyślić kogoś dla Rikku lub poszukać w NPCach - Oaka, Shinra, Kinoc(stary zboczek nie pogardziłby okładem z młodych piersi :lol:) :629:. Może Rikku już wtedy była np z Gippalem
MEGA ROTFL! :D Ale co racja, to racja -- mogła być już wtedy z Gippalem.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Zastanawiam się, co by było gdyby to same kobiety robiły Final Fantasy. Same gejowskie pary, gra dozwolona od lat 21, sic!
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Go-Go-Yubari pisze:Rikku z Baralai'em...Choć biedaczyna na serce by padł, gdyby mu zafundowała mały pokaz odzieży
True, true... :D [Choć, jak wiemy z gazet i telewizji, w duchownych też siedzą spragnione seksu bestyjki.]
Go-Go-Yubari pisze:Vivi'ego ;) Normalnie się nie odmienia. :>
A ja Ci gwarantuję, że bez apostrofu. [Egzamin z tego miałam w sesji zimowej, dammit, 4.5 dostałam! Wiem, co piszę. :twisted:]
Go-Go-Yubari pisze:Ciiii. Wolę Aragorna : D~
Wiemy.......... :roll: :lol:
Go-Go-Yubari pisze:Seymour lepsiejszy od Wakki.
*uśmiecha się szeroko*
Go-Go-Yubari pisze:Styl bycia Seymoura i Auron? Erm... Nie widze tego
No popatrz... a dziesiątki innych fangirl widzą ich razem w łóżku... ;) [Osobiście dostaję mdłości na widok tej pary, i to wcale nie dlatego, że nie znoszę Aurona. Oni zdecydowanie do siebie nie pasują. :roll:]

[ Dodano: Sob 26 Mar, 2005 ]
White SeeD pisze:Zastanawiam się, co by było gdyby to same kobiety robiły Final Fantasy. Same gejowskie pary, gra dozwolona od lat 21, sic!
Nieprawda, White. Nie przepadam za yaoi; zdecydowanie wolę hetero. Ale masz rację... gdybym była producentem, na opakowaniu widniałoby "od lat 18". :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Seymour + Kuja 8)
Seymour + Sephiroth :lol:
Seymour + Gippal/Nooje Wooje/Barali 8)

Lucrecia pisze:A ja Ci gwarantuję, że bez apostrofu. [Egzamin z tego miałam w sesji zimowej, dammit, 4.5 dostałam! Wiem, co piszę. ]
As you wish. ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Go-Go-Yubari pisze:Seymour + Kuja
Seymour + Sephiroth
Seymour + Gippal/Nooje Wooje/Barali
...............I hate you. -_-

:lol:

Auron + Kinoc (no w końcu przyjaciele)
Gatta + Luzzu - klasyczny już pairing w pewnych kręgach. 8)
Biggs + Wedge - jak wyżej
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

genialnie .... :D to moze połaczymy jeszcze w pary, trójkąty i czworokąty wszystkich możliwych Cidów????? 8)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ireth pisze:w pary, trójkąty i czworokąty wszystkich możliwych Cidów?????
az tylu to ich nie jest zeby laczyc w to co wypisalas
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Hm pomyślmy - Cid z 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Jak dla mnie jest 6, co na kilka konfiguracji trójkątów i czworokątnów spokojnie starczy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”