FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Izrail pisze:Obiła mi się o uszy wzmianka o Tiamacie. Słyszał ktoś coś o tymś czy to tylko plotka?
Tiamat to jeden z najsilniejszych przeciwników w FFXI. O jego występowaniu w innym FFie nie jestem przekonany ale Bóg wie, może.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

W FF 8 jest również Tiamat, w FF 4 jest Dark Bahamut(który w FF 8 istnieje jako Tiamat), w piątce jest Bahamut, a w szóstce najbliżej plasuje się chyba DoomGaze, ale Tiamata w FF 6 nie ma.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Kairi-chan pisze:w FF9 też jest Tiamat
(tak w ramach uzupełnienia :) )
lol przeszedłem 9 i nie pamiętam drania. Muszę zacząć zwracać uwagę na mobki :D
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Krzysiek2099 pisze:lol przeszedłem 9 i nie pamiętam drania. Muszę zacząć zwracać uwagę na mobki
on jest w memorii jeden z bossow :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

dobra kończcie bo widzę że mój post stał się zalążkiem OT
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Ludzix

Post autor: Ludzix »

Vanish+Doom to ani błąd, ani sekret - po prostu postać niewidzialna unika ataków fizycznych, ale ataki magiczne mają 100% skuteczności :D
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

Aaaa... :D

Last question: dlaczego kiedy używam Ragnaroka na SlamDancera (w Zozo) to wyskakuje Miss? Czy jest na to jakaś procentowa szansa, a może cosik robie nie tak? Na wszystkich innych też miss wyskakuje... potrzebuje Marvel Shoes żeby w koloseum wygrać Exp.Egg...

pomocy!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Zgadza się - Ragnarok nie zawsze musi trafić, a jak trafi, to nie zawsze musi dać akurat Marvel Shoes. Najlepiej miej w teamie Gogo i mimicuj Ragnaroka aż do skutku.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Xellos

Post autor: Xellos »

Ja osłabiałem przeciwnika demi itp. a dopiero potem go Ragnarokiem...
Zwitter

Post autor: Zwitter »

Witam,
trzy pytanka
1. Wkladac Espery w postacie potrafie, ale jak je wyciagac? Wydaje mi sie ze kiedys mi sie to udalo.
2. Czy jest jakas szansa wyciagnac bronie z osob niekatywnych? Nie uwierze, ze wszyscy zakupowali dla kazdej postaci oddzielne przedmioty

Z gory dzieki za pomoc,
Marcin

acha no i trzecie
czy mam przez caly czas pakowac kazdego czlonka druzyny? (tak jak to mialo miejsce w ff7, gdzie byl moment ze wszyscy musieli walczyc, i gladiatorzy i harłaki) czy moze ff8(poprostu pakowac w osoby ktore uwazam za najlepsze)
pozdrawiam
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

1) Wybierasz wkładanie espera i klikasz na puste pole -_-'
2) Później możesz wybierać team, zmienaisz na nieu żywany i zabierasz im wszystko...
3) Jak chcesz. Ja pakowałem tylko 4 i było OK...
Ludzix

Phew.

Post autor: Ludzix »

Żeby wyciągnąć przedmioty z postaci nieaktywnych, idziesz do faceta w statku i wybierasz "Ci, co nie są teraz w grupie." I masz :P
x

Post autor: x »

w którym LV zdobywa się ostatniego Blitza :?:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Tak trudno ruszyć d... i zajrzeć do działu? http://www.k-ff.com/Final6/index.php?n=22 -> Poziom 70 lub wizyta u mistrza Duncana, w świecie ruiny
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
kudi.fm

Post autor: kudi.fm »

nie moge w zaden sposób zacząć walczyc z magimaster wychodze z pokoju na najwyższym piętrze nadciągają ludki a póżniej nic sie nie dzieje próbowałem stawać w każdym miejscu ale nic sie nie dzieje help
gram na emulatorku
biore ze skrzynie przedmiot (zapomniałem jak sie nazywa) co zamienia magic w w-magic podpinam jako akcesorium postaci i jak wychodze to tylko ludki wzywaja magimastera ale nic sie nie dzieje a ciekawe ze nie moge wejsc do menu tylko łaże w kółko i pozostaje reset próbowalem już 10 razy i zawsze to samo
Ostatnio zmieniony wt 07 cze, 2005 21:34 przez kudi.fm, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”