Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Sam serial, w porównaniu z mangą, wypada blado -- tam to dopiero dostajemy śliczną kreskę! *oczy się błyszczą* Artbook do serii jest wspaniały; wciąż nie mogę odżałować, że podczas ostatniej wizyty w Berlinie poskąpiłam na niego pieniędzy. :cry:

...I właściwie na ślicznej kresce (oraz poruszanych tematach: anioły, kazirodztwo, homoseksualizm, istnienie Boga) lista moich pochwał się kończy. Kiedy dotarłam do dwudziestego tomu (czy coś w te okolice) fabuła stała się tak zagmatwana, że już kompletnie nie rozumiałam, kto kogo, z kim i dlaczego... a taki chaos to nie jest to, co tygrysy lubą najbardziej. :neutral:
Ostatnio zmieniony czw 24 mar, 2005 18:54 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Lucrecia pisze:Nie będzie chyba wielkim spojlerem, jeśli napiszę, że Alexiel to kobieta...? :roll: Tak po biuście sądząc?
Wiem przecież o tym :?. Napisałem anioł bo nie ma czegoś takiego jak anielice.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Sam się o to prosiłeś. :twisted:
Dyzio pisze:połową wielkiego aniaoła Alexia
Po pierwsze: Alexiel, nie Alex -- albo, co gorsza, Alexia. Alexia [Alexis, whatever :lol:] to była w Dynastii.

Po drugie: 'wielkiego anioła' wyraźnie wskazuje na płeć męską. Skoro mamy w języku polskim słowo 'diablica' [:twisted: :twisted: :twisted:], to i 'anielica' się znajdzie, choćby nie wiem jak głupio to brzmiało.

Heh, a tak bez złośliwości: zwróciłam uwagę na płeć Alexiel właśnie dlatego, że cały dowcip polega na tym, że [glow=black]Setsuna jest kobietą[/glow]. Czytałeś mangę? Jest tam taka piękna scena (celowo nie zaznaczam spojlera), kiedy to Setsuna budzi się w niebie z parą zgrabnych piersiątek. I nie jest tym bynajmniej zachwycony. :D

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
Koki, summary na okładce faktycznie jest do... kitu, ale historyjka wychodzi z tego całkiem zgrabna. No, a może po prostu jestem zboczona i lubię mangi, w których bohater robi 'to' ze swoją własną siostrą. :twisted: [bo oni naprawdę to robią, nie poprzestają tylko na trzymaniu się za ręce :D]
Ostatnio zmieniony czw 24 mar, 2005 18:55 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyzio

Lucrecia pisze:Sam się o to prosiłeś. :twisted:
Dyzio pisze:połową wielkiego aniaoła Alexia
Po pierwsze: Alexiel, nie Alex -- albo, co gorsza, Alexia. Alexia to była w Dynastii.

Po drugie: 'wielkiego anioła' wyraźnie wskazuje na płeć męską. Skoro mamy w języku polskim słowo 'diablica' [:twisted: :twisted: :twisted:], to i 'anielica' się znajdzie, choćby nie wiem jak głupio to brzmiało.

Heh, a tak bez złośliwości: zwróciłam uwagę na płeć Alexiel właśnie dlatego, że cały dowcip polega na tym, że [glow=black]Setsuna jest kobietą[/glow]. Czytałeś mangę? Jest tam taka piękna scena (celowo nie zaznaczam spojlera), kiedy to Setsuna budzi się w niebie z parą zgrabnych piersiątek. I nie jest tym bynajmniej zachwycony. :D

[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
Koki, summary na okładce faktycznie jest do... kitu, ale historyjka wychodzi z tego całkiem zgrabna. No, a może po prostu jestem zboczona i lubię mangi, w których bohater robi 'to' ze swoją własną siostrą. :twisted: [bo oni naprawdę to robią, nie poprzestają tylko na trzymaniu się za ręce :D]
Hehe ja mu sie nie dziwie budzi sie z cycami taaaaaaaaa w końcu reinkarnacja :d. Hehe wiem że to robi z siostrą i dobrze :d jak jest ładna to trzeba tak robić, bo tak jest przyjemnie :d ( oczywiście nie bierzcie moich słów za poważnie 8) ). Jak mówiła Lucrecia fabuła jest bardzo zagmatwana w mandze, ciekawi mnie czy bardziej jest zagmatwana niż fabuła NGE
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ekchem, ja nie znam AS, więc tak nie spoilerować ;) Właśnie dzisiaj w moje kochane łapki wpadł pierwszy tomi .Hack/Dusk. Jakby określić moje reakcje podczas czytania: śliniotok (ach Rena, jakaś ty słodziutka, iiiiikkkk... chodź muszę przyznać, męscy bohaterowie, poza tym głównym, są bardzo ciekawi), a następnie się popłakałem (ze śmiechu). Nie no genialna rozrywka gwarantowana, aż naszła mnie ochota pograć w MMORPG.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Erelen_Galakar pisze:Nie no genialna rozrywka gwarantowana
mmmm wiedziałam :)
No ja czekam na dostawę mang.... Ostatni Lodoss...Wish....Hack i kilka innych ;)
Mmmm..... mam chcice na fabularne sailorki (z braku anime SM T^T) szkoda, ze komp mi nie chce wyswiadczyc tej przysługi...

Własnie słucham "White Destiny" z "Pretear" i choć wiem, ze to sobowtór FY to mam ochote to obejrzeć. Ktoś to widział?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Pretear? Mam wszystkie odcinki, ale po czterech dałam sobie spokój. Mimo wszystko odlądało się nieźle... aż mnie korci, żeby sobie teraz puścić, skoro mi o tym przypomniałaś.

Erelen, AS nie da się zaspojlerować -- bo fabuła jest tak pokręcona, że po którymś tomie z rzędu NIKT już nie rozumie, o co biega. [Po prostu ogląda się obrazki. :P]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

No to ja jeszcze raz wspomnę o Witch Hunter Robin, żebyscie wiedzieli, po jakie anime sięgnąć w najbliższym czasie- od 15 odcinka akcja jest tak zakręcona, że chciałoby się obejrzeć od razu do ostatniego odcinka! POLECAM!!!

A komu się spodobał 6 tom Hellsinga? Ja, oczywiście, nie mam zastrzeżeń, manga jest świetna, ale pewnie sporo osób się ze mną nie zgodzi... Gdyby tak anime trzymało się mangi, serial zmieniłby klimat... i nie puszczaliby go tak chętnie w TV ;)
Dyzio

Hmmm a widział ktoś Interstelle 5555 ??
Erelen_Galakar

Jej Ivy co za słodziutki avek :) Najładniejszy z tych co teraz są na forum :) Ja tam wolę mangę, uwielbiam ten jej czarny humor, także jest w niej mnóstwo perełek, których w anime mi brakowało. Jak anime oceniam na 4+ to mangę na 5 :D Poza tym Victoria o wiele lepiej wygląda, a sen Alucarda był wprost genialny :D
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Naruto Ep. 127-128 - będę miał gdzieś w sobotę... A już nie mogę się doczekać :> Sabaku Taiso!
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Pheonix

Post autor: Pheonix »

Mam pytanie oglądałem troche Anime Naruto z netu i chciałbym się dowiedzieć czy w TV można gdzieś to cudo oglądać? I czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd można chociaż ściągnąć odcinki?
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Odcinki możesz ściągnąć z NarutoFan (wpisz w google naruto to znajdzie)
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Erelen_Galakar

A jeśli odbierasz kanały japońskie to możesz obejrzeć :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Jej Ivy co za słodziutki avek Najładniejszy z tych co teraz są na forum Ja tam wolę mangę, uwielbiam ten jej czarny humor, także jest w niej mnóstwo perełek, których w anime mi brakowało. Jak anime oceniam na 4+ to mangę na 5 Poza tym Victoria o wiele lepiej wygląda, a sen Alucarda był wprost genialny
Avatar zmieniony,choć z ciężkim sercem pozbywałam sie Robin... To taka świetna postać! Ale umieszczam coś swojego, tak z przyzwyczajenia.

U mnie anime Hellsing było no1 dopóki nie dostałam w ręce mangi. Teraz anime ma mocne 5 (za muzykę!!!), a manga to absolutna perełka, u mnie 6. Integra i Victoria maja ostre charakterki, czego w anime nie było, a brak Incognito to już największy plus z możliwych!

[ Dodano: Pią 01 Kwi, 2005 ]
Koki pisze:A Witch Hunter Robin? Porażka. Nudne jak cholera, i te problemy egzystencjonalne... do kosza.
Obejrzałeś do końca? Bo mnie zniechęciły pierwsze odcinki, były po prostu nudne... a od ok6-7 odcinka zaczyna się właściwa akcja!
Koki pisze:, i czytałem Fushigi Yuugi. Wytrzymałem 3 tomy aż... spolszczenie dobre, ale po prostu nie zmogę tego, po prostu brak mi słów.
Ja widziałam 3 odcinki anime... kompletne dno- nudne, pretensjonalne i sztuczne...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”