...I właściwie na ślicznej kresce (oraz poruszanych tematach: anioły, kazirodztwo, homoseksualizm, istnienie Boga) lista moich pochwał się kończy. Kiedy dotarłam do dwudziestego tomu (czy coś w te okolice) fabuła stała się tak zagmatwana, że już kompletnie nie rozumiałam, kto kogo, z kim i dlaczego... a taki chaos to nie jest to, co tygrysy lubą najbardziej.
Manga & Anime
Moderator: Moderatorzy
Sam serial, w porównaniu z mangą, wypada blado -- tam to dopiero dostajemy śliczną kreskę! *oczy się błyszczą* Artbook do serii jest wspaniały; wciąż nie mogę odżałować, że podczas ostatniej wizyty w Berlinie poskąpiłam na niego pieniędzy.
...I właściwie na ślicznej kresce (oraz poruszanych tematach: anioły, kazirodztwo, homoseksualizm, istnienie Boga) lista moich pochwał się kończy. Kiedy dotarłam do dwudziestego tomu (czy coś w te okolice) fabuła stała się tak zagmatwana, że już kompletnie nie rozumiałam, kto kogo, z kim i dlaczego... a taki chaos to nie jest to, co tygrysy lubą najbardziej.
Ostatnio zmieniony czw 24 mar, 2005 18:54 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dyzio
Sam się o to prosiłeś.
] to była w Dynastii.
Po drugie: 'wielkiego anioła' wyraźnie wskazuje na płeć męską. Skoro mamy w języku polskim słowo 'diablica' [:twisted:
], to i 'anielica' się znajdzie, choćby nie wiem jak głupio to brzmiało.
Heh, a tak bez złośliwości: zwróciłam uwagę na płeć Alexiel właśnie dlatego, że cały dowcip polega na tym, że [glow=black]Setsuna jest kobietą[/glow]. Czytałeś mangę? Jest tam taka piękna scena (celowo nie zaznaczam spojlera), kiedy to Setsuna budzi się w niebie z parą zgrabnych piersiątek. I nie jest tym bynajmniej zachwycony. :D
[ Dodano: Czw 24 Mar, 2005 ]
Koki, summary na okładce faktycznie jest do... kitu, ale historyjka wychodzi z tego całkiem zgrabna. No, a może po prostu jestem zboczona i lubię mangi, w których bohater robi 'to' ze swoją własną siostrą.
[bo oni naprawdę to robią, nie poprzestają tylko na trzymaniu się za ręce :D]
Po pierwsze: Alexiel, nie Alex -- albo, co gorsza, Alexia. Alexia [Alexis, whateverDyzio pisze:połową wielkiego aniaoła Alexia
Po drugie: 'wielkiego anioła' wyraźnie wskazuje na płeć męską. Skoro mamy w języku polskim słowo 'diablica' [:twisted:
Heh, a tak bez złośliwości: zwróciłam uwagę na płeć Alexiel właśnie dlatego, że cały dowcip polega na tym, że [glow=black]Setsuna jest kobietą[/glow]. Czytałeś mangę? Jest tam taka piękna scena (celowo nie zaznaczam spojlera), kiedy to Setsuna budzi się w niebie z parą zgrabnych piersiątek. I nie jest tym bynajmniej zachwycony. :D
Koki, summary na okładce faktycznie jest do... kitu, ale historyjka wychodzi z tego całkiem zgrabna. No, a może po prostu jestem zboczona i lubię mangi, w których bohater robi 'to' ze swoją własną siostrą.
Ostatnio zmieniony czw 24 mar, 2005 18:55 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dyzio
Hehe ja mu sie nie dziwie budzi sie z cycami taaaaaaaaa w końcu reinkarnacjaLucrecia pisze:Sam się o to prosiłeś.![]()
Po pierwsze: Alexiel, nie Alex -- albo, co gorsza, Alexia. Alexia to była w Dynastii.Dyzio pisze:połową wielkiego aniaoła Alexia
Po drugie: 'wielkiego anioła' wyraźnie wskazuje na płeć męską. Skoro mamy w języku polskim słowo 'diablica' [:twisted:![]()
], to i 'anielica' się znajdzie, choćby nie wiem jak głupio to brzmiało.
Koki, summary na okładce faktycznie jest do... kitu, ale historyjka wychodzi z tego całkiem zgrabna. No, a może po prostu jestem zboczona i lubię mangi, w których bohater robi 'to' ze swoją własną siostrą.[bo oni naprawdę to robią, nie poprzestają tylko na trzymaniu się za ręce :D]
-
Erelen_Galakar
Ekchem, ja nie znam AS, więc tak nie spoilerować
Właśnie dzisiaj w moje kochane łapki wpadł pierwszy tomi .Hack/Dusk. Jakby określić moje reakcje podczas czytania: śliniotok (ach Rena, jakaś ty słodziutka, iiiiikkkk... chodź muszę przyznać, męscy bohaterowie, poza tym głównym, są bardzo ciekawi), a następnie się popłakałem (ze śmiechu). Nie no genialna rozrywka gwarantowana, aż naszła mnie ochota pograć w MMORPG.
- Go Go Yubari
- Ifrit

mmmm wiedziałamErelen_Galakar pisze:Nie no genialna rozrywka gwarantowana
No ja czekam na dostawę mang.... Ostatni Lodoss...Wish....Hack i kilka innych
Mmmm..... mam chcice na fabularne sailorki (z braku anime SM T^T) szkoda, ze komp mi nie chce wyswiadczyc tej przysługi...
Własnie słucham "White Destiny" z "Pretear" i choć wiem, ze to sobowtór FY to mam ochote to obejrzeć. Ktoś to widział?
Pretear? Mam wszystkie odcinki, ale po czterech dałam sobie spokój. Mimo wszystko odlądało się nieźle... aż mnie korci, żeby sobie teraz puścić, skoro mi o tym przypomniałaś.
Erelen, AS nie da się zaspojlerować -- bo fabuła jest tak pokręcona, że po którymś tomie z rzędu NIKT już nie rozumie, o co biega. [Po prostu ogląda się obrazki.
]
Erelen, AS nie da się zaspojlerować -- bo fabuła jest tak pokręcona, że po którymś tomie z rzędu NIKT już nie rozumie, o co biega. [Po prostu ogląda się obrazki.
No to ja jeszcze raz wspomnę o Witch Hunter Robin, żebyscie wiedzieli, po jakie anime sięgnąć w najbliższym czasie- od 15 odcinka akcja jest tak zakręcona, że chciałoby się obejrzeć od razu do ostatniego odcinka! POLECAM!!!
A komu się spodobał 6 tom Hellsinga? Ja, oczywiście, nie mam zastrzeżeń, manga jest świetna, ale pewnie sporo osób się ze mną nie zgodzi... Gdyby tak anime trzymało się mangi, serial zmieniłby klimat... i nie puszczaliby go tak chętnie w TV
A komu się spodobał 6 tom Hellsinga? Ja, oczywiście, nie mam zastrzeżeń, manga jest świetna, ale pewnie sporo osób się ze mną nie zgodzi... Gdyby tak anime trzymało się mangi, serial zmieniłby klimat... i nie puszczaliby go tak chętnie w TV
-
Erelen_Galakar
Jej Ivy co za słodziutki avek
Najładniejszy z tych co teraz są na forum
Ja tam wolę mangę, uwielbiam ten jej czarny humor, także jest w niej mnóstwo perełek, których w anime mi brakowało. Jak anime oceniam na 4+ to mangę na 5 :D Poza tym Victoria o wiele lepiej wygląda, a sen Alucarda był wprost genialny :D
-
Pheonix
Avatar zmieniony,choć z ciężkim sercem pozbywałam sie Robin... To taka świetna postać! Ale umieszczam coś swojego, tak z przyzwyczajenia.Jej Ivy co za słodziutki avek Najładniejszy z tych co teraz są na forum Ja tam wolę mangę, uwielbiam ten jej czarny humor, także jest w niej mnóstwo perełek, których w anime mi brakowało. Jak anime oceniam na 4+ to mangę na 5 Poza tym Victoria o wiele lepiej wygląda, a sen Alucarda był wprost genialny
U mnie anime Hellsing było no1 dopóki nie dostałam w ręce mangi. Teraz anime ma mocne 5 (za muzykę!!!), a manga to absolutna perełka, u mnie 6. Integra i Victoria maja ostre charakterki, czego w anime nie było, a brak Incognito to już największy plus z możliwych!
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 2005 ]
Obejrzałeś do końca? Bo mnie zniechęciły pierwsze odcinki, były po prostu nudne... a od ok6-7 odcinka zaczyna się właściwa akcja!Koki pisze:A Witch Hunter Robin? Porażka. Nudne jak cholera, i te problemy egzystencjonalne... do kosza.
Ja widziałam 3 odcinki anime... kompletne dno- nudne, pretensjonalne i sztuczne...Koki pisze:, i czytałem Fushigi Yuugi. Wytrzymałem 3 tomy aż... spolszczenie dobre, ale po prostu nie zmogę tego, po prostu brak mi słów.