Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

niestey akiry nie miałam okzji obejrzeć, ale mam zamiar to zrobić kiedy się nadarzy okazja...GITS i tak był świetny :wink:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Koki pisze:Za to Akira to geniusz, GITS 'nie jest godzien mu rzemyka u sandału zawiązać' jeżeli wiecie o co mi chodzi ;)
Ale możesz go ochcić skądinąd... :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Erelen_Galakar pisze:Ocena: Mimo wielu wad i niedociagnięć pierwszy numer zasługuje na 4. Może także dlatego, że od upadku MangaZynu nie było nic ciekawego na rynku ^^
A ja właśnie dlatego, że nie ma nic ciekawszego na rynku mam ochotę to pismo zgnoić, zrównać z ziemią, pogrążyć, stłamsić... poniosło mnie :)
Po upadku Mangazynu została wielka pustka na rynku, więc wiadomość o nowym piśmie po prostu mnie powaliła. No nareszcie coś do poczytania!
Otwieram Anime+, pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, a po "wczytaniu" się w artykuły- jedno słowo: DNO! Ja wiem, Erelen, że niektóre teksty są na poziomie, ale na widok "kwiatków" w stylu "j-ziomale", "zajawka", "dżaga", foczka", "laska" czy "cycki" w piśmie o tematyce M&A włosy mi dęba stanęły! To jest po prostu niedopuszczalne. Nie znoszę takiego języka, szczególnie w wykonaniu ludzi, silących się na młodzieżowy luz... Artykuły są przeważnie płytkie i do pięt nie dorastają tym dowcipnym i "lekkim" tekstom z Mangazynu. Czarno-białe strony ze środka to jakis cień świetnego Kamikaze, a komiks Priest wpięty w środek jak jakaś kolorowanka! Może i to za mocne słowa, pismo dopiero sie rozwija, ale po kwartalniku można by się spodziewać większego dopracowania! Po prostu jestem wściekła, że jedyne takie pismo prezentuje, na razie, taki niski poziom...

Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!

A co do Witch Hunter Robin z kilku postów wcześniej- nieaktualne, już się rozkręciło, szykuje się kolejna seria bliska ideału :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

leo pisze:Czy Evangelion i Neon Genesis Evangelion to to samo
Da.
Erelen_Galakar pisze:manga jest super
Jak dla mnie takie 4+.
leo pisze:A co do podłoża psychologicznego, to od GITS większe wrażenie zrobił na mnie właśnie Akira.
Chyba tylko ja nie dostrzegam subtelnej głębi GITSa. -_-' :?
Koki pisze:Szybka odpowiedź, hehe... DragonBall > CLAMP. Proste.
Ty! Poważnie? WOW. A tak na serio to dalej nie wiem co ma DB do CLAMPa. :roll:
Koki pisze:Za to Akira to geniusz, GITS 'nie jest godzien mu rzemyka u sandału zawiązać' jeżeli wiecie o co mi chodzi ;)
Wiemy, wiemy. Znaczy, ja wiem. O. 8)
Ivy pisze:Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!
Świetna kreska? Taka sama jak w 8 poprzednich tomach. No Kaworu wreszcie ratuje fabułę...
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Nie no błagam nie gadajcie już o NGE + kinówki bo mi sie płakać chce :( . Kurde jaki ja jestem łomny kiedyś mi tak zależało na tym anime a kiedy w wakacje odkryłem strone i zamiast ładnie sobie Azureusem ściągnąć spakowany torrent z napisami to ja głupi mówię e tam za długo będzie się ściagąć ( wali głową o biurko i gleba na ziemie ). Ja nie moge ale ja jestem głupi jeny jeny jeny :( . Niestety już za późno ech.............. :(. Pomyśleć że jak byłem w 4 klasie podstawówki to ryczałem że mieszkam w takim kraju że NGE nie mogę obejrzeć. Ech...... :(.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Cóż mogę napisać. LOL. :roll: :lol:

Ktos w ogóle czytuje to "Takamagahara"? :shock: :? albo "Brzoskwinia"? :/
Dyzio

Post autor: Dyzio »

Go-Go-Yubari pisze:Cóż mogę napisać. LOL. :roll: :lol:

Ktos w ogóle czytuje to "Takamagahara"? :shock: :? albo "Brzoskwinia"? :/
No i co w tym śmiesznego :roll:. Domyślam się moja głupota :). Żałuje że miałem okazję a nie ściągnełem sobie NGE shit... :? Znowu mnie krew zalewa..... :evil: :x
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Możesz przynajmniej mangę kupić :P Przeglądałem "Takamagahara" a to z powodu desingu głównej bohaterki :D Ale raczej nic specjalnego, choć gdybym się bardziej wgłębił w fabułę, to znalazłbym jakieś smaczki, a to to takie zwykłe Magical Girls.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ivy napisał/a:
Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!

Świetna kreska? Taka sama jak w 8 poprzednich tomach. No Kaworu wreszcie ratuje fabułę...
Taka sama kreska jak w poprzednich tomach to chyba raczej plus, a nie minus serii... ale jak kto uważa...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:Taka sama kreska jak w poprzednich tomach to chyba raczej plus, a nie minus serii... ale jak kto uważa...
Go-Go nic nie wspomniała, że to źle. Go-Go tylko sobie tak stwierdziła. Go-Go uważa to za duży plus, bo w takim O!MG początkowa kreska jest tragiczna w porównaniu z tą obecną. O.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Właśnie obejrzałem pierwszy docinek Bishoujo Sensi Sailor Moon w dubbingu amerykańskim (szczerze, to ten polski dubbing oraz tłumaczenie nie było takie złe). Jak mogłem kiedyś za tym szaleć, z uwagą śledzić każdy odcinek i poryczeć się gdy w serii Stars zginęły Haruka i Michiru :) Teraz to tylko się śmiałem (aż się prawie posikałem :D).
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

polecam sailorki z dubbingiem ....rosyjskim ...ja lałam ze śmiechu :D

ten rosyjski akcencik ...ehhh ....łezka w oku się kręci ..."Taksiedo...Taksiedo ...to ti????"

normalnie powala :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:szczerze, to ten polski dubbing
Gdzie Ty miałeś polski dubbing? :shock: Przecież była lektorka -_-''
Erelen_Galakar pisze:Stars zginęły Haruka i Michiru
No tak, ale i tak zrobiły reloaded.
Ireth pisze:polecam sailorki z dubbingiem ....rosyjskim ...ja lałam ze śmiechu
E tam, czeski rlz ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Mam kilkanaście kaset z najlepszymi odcinkami Sailorek; od czasu do czasu odświeżam sobie wspomnienia puszczając jakiś odcinek (i dzięki temu uniknęłam szoku 'obejrzenia tego raz jeszcze, po latach', kiedy to człowiekowi chce się tylko wyć ze śmiechu. :grin:)
Ireth pisze:polecam sailorki z dubbingiem ....rosyjskim ...ja lałam ze śmiechu

ten rosyjski akcencik ...ehhh ....łezka w oku się kręci ..."Taksiedo...Taksiedo ...to ti????"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

*turla się*

Gdzie można dostać to cudo!?
Sephiroth Nova

Post autor: Sephiroth Nova »

Ninja Scroll, Pokemon(nie śmiać sie gust to gust)DB i Yugo-Oh
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”