Manga & Anime
Moderator: Moderatorzy
A ja właśnie dlatego, że nie ma nic ciekawszego na rynku mam ochotę to pismo zgnoić, zrównać z ziemią, pogrążyć, stłamsić... poniosło mnieErelen_Galakar pisze:Ocena: Mimo wielu wad i niedociagnięć pierwszy numer zasługuje na 4. Może także dlatego, że od upadku MangaZynu nie było nic ciekawego na rynku ^^

Po upadku Mangazynu została wielka pustka na rynku, więc wiadomość o nowym piśmie po prostu mnie powaliła. No nareszcie coś do poczytania!
Otwieram Anime+, pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, a po "wczytaniu" się w artykuły- jedno słowo: DNO! Ja wiem, Erelen, że niektóre teksty są na poziomie, ale na widok "kwiatków" w stylu "j-ziomale", "zajawka", "dżaga", foczka", "laska" czy "cycki" w piśmie o tematyce M&A włosy mi dęba stanęły! To jest po prostu niedopuszczalne. Nie znoszę takiego języka, szczególnie w wykonaniu ludzi, silących się na młodzieżowy luz... Artykuły są przeważnie płytkie i do pięt nie dorastają tym dowcipnym i "lekkim" tekstom z Mangazynu. Czarno-białe strony ze środka to jakis cień świetnego Kamikaze, a komiks Priest wpięty w środek jak jakaś kolorowanka! Może i to za mocne słowa, pismo dopiero sie rozwija, ale po kwartalniku można by się spodziewać większego dopracowania! Po prostu jestem wściekła, że jedyne takie pismo prezentuje, na razie, taki niski poziom...
Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!
A co do Witch Hunter Robin z kilku postów wcześniej- nieaktualne, już się rozkręciło, szykuje się kolejna seria bliska ideału

- Go Go Yubari
- Ifrit
Da.leo pisze:Czy Evangelion i Neon Genesis Evangelion to to samo
Jak dla mnie takie 4+.Erelen_Galakar pisze:manga jest super
Chyba tylko ja nie dostrzegam subtelnej głębi GITSa. -_-'leo pisze:A co do podłoża psychologicznego, to od GITS większe wrażenie zrobił na mnie właśnie Akira.

Ty! Poważnie? WOW. A tak na serio to dalej nie wiem co ma DB do CLAMPa.Koki pisze:Szybka odpowiedź, hehe... DragonBall > CLAMP. Proste.

Wiemy, wiemy. Znaczy, ja wiem. O.Koki pisze:Za to Akira to geniusz, GITS 'nie jest godzien mu rzemyka u sandału zawiązać' jeżeli wiecie o co mi chodzi

Świetna kreska? Taka sama jak w 8 poprzednich tomach. No Kaworu wreszcie ratuje fabułę...Ivy pisze:Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!
Nie no błagam nie gadajcie już o NGE + kinówki bo mi sie płakać chce
. Kurde jaki ja jestem łomny kiedyś mi tak zależało na tym anime a kiedy w wakacje odkryłem strone i zamiast ładnie sobie Azureusem ściągnąć spakowany torrent z napisami to ja głupi mówię e tam za długo będzie się ściagąć ( wali głową o biurko i gleba na ziemie ). Ja nie moge ale ja jestem głupi jeny jeny jeny
. Niestety już za późno ech..............
. Pomyśleć że jak byłem w 4 klasie podstawówki to ryczałem że mieszkam w takim kraju że NGE nie mogę obejrzeć. Ech......
.

- Go Go Yubari
- Ifrit
Taka sama kreska jak w poprzednich tomach to chyba raczej plus, a nie minus serii... ale jak kto uważa...Ivy napisał/a:
Dla odmiany polecam 9 tom Evy- świetna kreska, historia ciekawsza niż w serii TV, no i Kaworu w akcji- o niebo lepszy zakup niż Anime+!
Świetna kreska? Taka sama jak w 8 poprzednich tomach. No Kaworu wreszcie ratuje fabułę...
- Go Go Yubari
- Ifrit
Właśnie obejrzałem pierwszy docinek Bishoujo Sensi Sailor Moon w dubbingu amerykańskim (szczerze, to ten polski dubbing oraz tłumaczenie nie było takie złe). Jak mogłem kiedyś za tym szaleć, z uwagą śledzić każdy odcinek i poryczeć się gdy w serii Stars zginęły Haruka i Michiru
Teraz to tylko się śmiałem (aż się prawie posikałem :D).

- Go Go Yubari
- Ifrit
Mam kilkanaście kaset z najlepszymi odcinkami Sailorek; od czasu do czasu odświeżam sobie wspomnienia puszczając jakiś odcinek (i dzięki temu uniknęłam szoku 'obejrzenia tego raz jeszcze, po latach', kiedy to człowiekowi chce się tylko wyć ze śmiechu.
)
*turla się*
Gdzie można dostać to cudo!?

Ireth pisze:polecam sailorki z dubbingiem ....rosyjskim ...ja lałam ze śmiechu
ten rosyjski akcencik ...ehhh ....łezka w oku się kręci ..."Taksiedo...Taksiedo ...to ti????"

*turla się*
Gdzie można dostać to cudo!?