Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

To równie dobrze dajcie do FFIX THe End Selphie z FF 8.... wyjdzie na to samo.

A teraz na poważnie - ta strategia jest z Gamefaqs, a mi zależało przede wszystkim na wynalezieniu swoich sposobów. Tak jak Krakers kiedyś napisał - Krypta nie powiela wzorów, a kreuje nowe. Dodać DM można, tylko pomyślcie ile trzeba pzresiedzieć na Aukcji, zanim: traficie na 6 DM, co czasami może być problemem i kupicie( na CD 3 czasami ciężko jeszcze z kasą, jeśli jesteście rozrzutni).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Każda postać potrafi zadać 9999dmg. Zidane cios fizyczny lub Thievery, Freya Dragons Breath i Crest, Amarant No Mercy, Eiko Madeen lub Holy, Steiner Shock lub Darkside, Garnet Ark lub Bahamut, Vivi Doomsday, Quina Frog Drop. Nie ma postaci słabych. Są tylko lepsze lub gorsze taktyki.
Xellos

Post autor: Xellos »

Flaming Amarant pisze:Vivi Doomsday
Nie zapominaj o Flare i Meteorze!!!
lukas2600

Post autor: lukas2600 »

wiecie najczęściej robiłem coś takiego zidane okradanie a jak już niebyło czego ukraść to walka i brał max. Vivi rzucał blizzaga na wszystkich na moją drużynę ( bo wszyscy mieli auto-reflect ) też max. Steiner niemusiał się wysilać ładował u mnie zwykłym atakiem tak samo jak Amarant po max.

możliwe że garnet brała ( tak samo jak eiko ) jakimś summonem po 9999 ale napewno dopiero po podpakowaniu a właśnie tych dwóch postaci wogóle nie podpakowywałem a z tego co pamiętam u mnie ark brał nie więcej jak 6000 dmg a madeen to niemam kompletnego pojęcia ile u mnie brał.

mój skład był doładowany do ostatniego poziomu a nawet do momentu że nieprzybywało już exp. ( było go bodajże 99999999)

I to by było na tyle jeśli chodzi o GARNET i EIKO podczas mojej gry.
HotPeppers

Post autor: HotPeppers »

sam przez siebie penance jest najtrudniejszy :D , 3500000 hp, i pozniej zmiana na walenie atakami odporbymi na ribbona i jeszcze raz 3500000 hp : o. ale warto pokonac w piz... dark matter i zbroje + bronie z break limitami, btw moij pierwszy post tutaj : p
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

A ja słyszałam, że 14 mln!
Ale co ja tam wiem, na oczy go nie widziałam. Walczyłam z Dark Yojimbo do znudzenia, a za trzecim razem i tak mnie kasował :(
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Tak próbowałam, ale statsy za niskie więc moja kombinacja wyglądała tak:
Każda postać z naładowanym overdrive'em, Yuna ma Grand Summon, a Yojimbo pasek overdrive'a na full. I do walki najpierw grand summon, później overdrive Yojimbo, za trzecim razem entrust. I tak mnie uśmiercał :( Poćwiczę drużynę, wtedy sobie z nim inaczej pogadam :)
HotPeppers

OneWingedAngel pisze:
HotPeppers pisze:sam przez siebie penance jest najtrudniejszy , 3500000 hp, i

??? Penance ma 10 mln HP, a nie 3,5 mln.
niestety liczylem na kartce jak z nim walczylem, w pierwszej postaci ma ok 3500000 hp w ogole z nim walczyles czy tylko wyczytales gdzies takie info? zawsze w kazdej postaci bilem go po 36 razy (zawsze moje ziomki wala 99999) i pokonalem go jakos, wiec nie gadaj , zreszta nie wiem czy wiesz ale on ma 2 postacie, pierwsza to cienas , a pozniej zamienia sie w cos takiego, ze zdejmuje swoja dolna skorupe i atakuje tym 'ogonem' atakami, ktore maja w głębokim poważaniu(edit by S)twoj ribbon i inne proofy...

[ Dodano: Czw 27 Sty, 2005 ]
Ivy pisze:Tak próbowałam, ale statsy za niskie więc moja kombinacja wyglądała tak:
Każda postać z naładowanym overdrive'em, Yuna ma Grand Summon, a Yojimbo pasek overdrive'a na full. I do walki najpierw grand summon, później overdrive Yojimbo, za trzecim razem entrust. I tak mnie uśmiercał :( Poćwiczę drużynę, wtedy sobie z nim inaczej pogadam :)
ja mialem taka taktyke = napakowalem postacie na doisc dobre parametry (200 str itp) , sposob nie wiem czy tu ktos dawal na szybkie xp , bo jestem nowy, ale jak chcecie to moge wam go dac (ok 90000xp mozna nawet dostac) , i walczylemn z nim, aeony dawalem tylko gdy juz mu wchodzil pasek overa (zawsze zanmato) i tak go pokonalem,[/i]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Peppers wyrażaj się, bo zaraz z hukiem stąd wylecisz i nie dam ci już wrócić.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
HotPeppers

Sephiria pisze:Peppers wyrażaj się, bo zaraz z hukiem stąd wylecisz i nie dam ci już wrócić.
spoko, sry, jestem tu od dzis :), jeszcze raz sry
Defender

Post autor: Defender »

nienawidze great malboro
Ostatnio zmieniony czw 03 lut, 2005 21:27 przez Defender, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Zabezpiecz się Ribbonem i zdobądź ostateczną broń dla Aurona razem z dodatkami... uzyskasz wtedy First Strike. [Auron musi być w drużynie]
Gamertag: Szalony Szkot
Defender

Post autor: Defender »

Dzieki! Teraz chzba bedzie mi latwiej! :roll:

[ Dodano: Sob 29 Sty, 2005 ]
Wiem że to jest nie na temat... ale mam pytanko. Czy jest Dark Anima i czy jest Dark Magus Sister :?: Nobo Dark Jojimbo chyba jest
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

Defender pisze:Czy jest Dark Anima i czy jest Dark Magus Sister
Ta oczywiscie ze istnieja. Gdzies czytalem ze Dark Anima ma 8 mln HP, ale tego nie sprawdzilem za sprawa Yojimba (1mln gil+overdrive=sami wiecie).
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Defender pisze: [ Dodano: Sob 29 Sty, 2005 ]
Wiem że to jest nie na temat... ale mam pytanko. Czy jest Dark Anima i czy jest Dark Magus Sister :?: Nobo Dark Jojimbo chyba jest
Chyba ze masz wersje NTSC,to możesz se pomażyć o Dark Aeonach
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”