Najlepszy system magii
Moderator: Moderatorzy
Bo ja wiem? Dużo średnich lub niepotrzebnych zdolności, których nie przyjdzie ci nigdy użyć - chociażby Protect Girls, z czego nigdy nie korzystałam lub Millionaire(podczas gry można zarobić tyle kasy, że potem nie wiadomo co z tym robić) i Healer to kolejna taka zdolność. Zamiast na ilość można było postwić na jakość lub dłużej zastanowić się nad niektórymi opcjami(no bo co do zabezpieczeń statusowych nie tzreba nikogo pzrekonywać -_-' ?). Ósemka miała ten plus, że zbędne umiejętności u GFów można było likwidować i zastąpić potężniejszymi wersjami, bądź zupełnie innymi, ale użytecznymi.Xellos pisze:Dziewiątka= proste+skuteczne.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Co do Protect Girls masz rację, ale Millionaire?Sephiria pisze:Bo ja wiem? Dużo średnich lub niepotrzebnych zdolności, których nie przyjdzie ci nigdy użyć - chociażby Protect Girls, z czego nigdy nie korzystałam lub Millionaire(podczas gry można zarobić tyle kasy, że potem nie wiadomo co z tym robić)
Zawsze kiedy miałem Quine w teamie miała tą umiejętność wtedy na licytacje i większe "zakupy" wybierałem się szybciej.
Mówię ci - chwilami miałam po 6 milionów Gil i nie wiedziałam co z tą furą kasy zrobić. Healer też jest beznadziejny. Mogłabym wypisać całą listę, ale chodzi tu głownie o koncepcję a tą jak widzę rozumiesz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gdyby tylko system z FF8 był bardziej dopracowany (czyt. wszystkie czary tak potężne, żeby opłacało się ich używać + ciekawiej rozwiązana komenda Draw, np. tak jak w limicie Lulu- ile razy pokręcisz gałką, tyle czarów zabierzesz), stawiałbym go na pierwszym miejscu. No a tak:
1. FF10 Sphere Grid (ale tylko Expert, bo w podstawowym jesteśmy praktycznie prowadzeni za rączkę) i Aeony.
2. FF8
3. FF7 & 9 (systemy tak samo proste i przyjemne w obsłudze, a jednak po FF9 zostawał mi pewien niedosyt)
1. FF10 Sphere Grid (ale tylko Expert, bo w podstawowym jesteśmy praktycznie prowadzeni za rączkę) i Aeony.
2. FF8
3. FF7 & 9 (systemy tak samo proste i przyjemne w obsłudze, a jednak po FF9 zostawał mi pewien niedosyt)
Odką zagarłem w FFX to przerzucam się z materii na Sphere Grid - ten system jest po prostu świetny! Wszystko jasne i przejrzyste... Tylko jakby te Dark mattery troche szybciej wpadały do łapek... 

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...