Niezłe pytanie"jak moge zarobić mając szesnaście lat"... jak masz ładną buźke i jesteś opalony to sam się domyśl :D ekhmm.... możesz posprzedawać jakieś niepotrzebne żeczy na allegro, możesz brać codziennie 3zł na śniadanie od starych :D możliwości jest dużo, tylko trzeba pokminić. Gdyby nie ten mój złom to już bym dawno grał, ale planuje że do czerwca będe biegał w FFXI :D a jak nie to trudno, nie stać kogoś to nie gra, proste.
Final Fantasy XI
Moderator: Moderatorzy
Też mam to wszystko na dys- :D ale takie byki niektóre wasze to i ja wyłapuje 
 odemnie też nie pożyczają zeszytów, i dobrze :D
Niezłe pytanie"jak moge zarobić mając szesnaście lat"... jak masz ładną buźke i jesteś opalony to sam się domyśl :D ekhmm.... możesz posprzedawać jakieś niepotrzebne żeczy na allegro, możesz brać codziennie 3zł na śniadanie od starych :D możliwości jest dużo, tylko trzeba pokminić. Gdyby nie ten mój złom to już bym dawno grał, ale planuje że do czerwca będe biegał w FFXI :D a jak nie to trudno, nie stać kogoś to nie gra, proste.

- 
				Zero

- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

Dobra. Więc tak:
1. Porty poszukam
2. W Twoim wieku to ulotki roznosiłem (trafiłem na "okazje" - 28zł za 1000 ulotek
 . W ciągu miesiąca były 2 kampanie, więc około 5000 roznosiłem. Na Fajnala starczy.)
3. a) dysleksja - trudności w czytaniu (przedrostek dys- oznacza brak czegoś, niemożność; lego-czytam, leksis-mowa),
b) dysortografia - trudności z opanowaniem poprawnej pisowni (w tym błędy ortograficzne) (orthos- prawidłowy; grafo- piszę, rysuję),
c) dysgrafia - niski poziom graficzny pisma (brzydkie pismo).
[ Dodano: Pon 03 Sty, 2005 ]
Gra z tego co wiem to działa na kilku portach ale znam jeden: 54000. Taki port wyczytałem na forum mmorpg.pl

1. Porty poszukam
2. W Twoim wieku to ulotki roznosiłem (trafiłem na "okazje" - 28zł za 1000 ulotek
3. a) dysleksja - trudności w czytaniu (przedrostek dys- oznacza brak czegoś, niemożność; lego-czytam, leksis-mowa),
b) dysortografia - trudności z opanowaniem poprawnej pisowni (w tym błędy ortograficzne) (orthos- prawidłowy; grafo- piszę, rysuję),
c) dysgrafia - niski poziom graficzny pisma (brzydkie pismo).
[ Dodano: Pon 03 Sty, 2005 ]
Gra z tego co wiem to działa na kilku portach ale znam jeden: 54000. Taki port wyczytałem na forum mmorpg.pl
- Kairi-chan
 - Cactuar

Grosik do grosika... też to stosuje, troche cierpliwości i mozna flotki troche zebrać. 
W sumie żadna praca nie chańbi ale ja bym ulotek nigdy nie mógł roznosić, bo czy wam jest przyjemnie jak codzień wyjmować ze skrzynki musicie dziesięć ulotek z TESCO czy innego syfu? albo jak zostawiaja na wycieraczce/zawieszająna klamce
  Raz mnie jakiś frajer obudził o 7 rano w niedziele "Ulotki roznosze"  

W sumie żadna praca nie chańbi ale ja bym ulotek nigdy nie mógł roznosić, bo czy wam jest przyjemnie jak codzień wyjmować ze skrzynki musicie dziesięć ulotek z TESCO czy innego syfu? albo jak zostawiaja na wycieraczce/zawieszająna klamce
- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

No widzisz raz piszesz, że żadna praca nie chańbi a zdrugiej strony ulotek byś nie roznosił. To ja już nic niewiem.
Hm jeżeli roznosił o 7 rano w niedzielę to już był rzeczywiście frajer bo ja tylko w piątki i soboty chodziłem. I to od 9tej.

Hm jeżeli roznosił o 7 rano w niedzielę to już był rzeczywiście frajer bo ja tylko w piątki i soboty chodziłem. I to od 9tej.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
- 
				Zero

- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

Krótka odpowiedź: "kto niema miedzi ten w domu siedzi" lub "kto niema miedzi ten niegra".Olek pisze:Stary, jak nie masz kasy to nie zagrasz......
Mieszkasz w małej miejscowości, masz 16 lat i brak perspektyw na trochę większą kasę. Sorry, ale odłóż sobie to co masz a Fajnala 11 zostaw. Bo to może Cie przerosnąć a szkoda kończyć tę grę po miesiącu. Poza tym dochodzi założenie konta w banku a w Twojej sytuacji to już ogólnie mija się z celem. Więcej wydasz na to konto niż będziesz miał. Skombinuj sobie jakiegoś innego FFa. Nie wszyscy grają w 11, więc jakiś gorszy nie będziesz. Zagraj w oldschoole: FF5, FF6.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
- 
				Zero

Stay Przesłem wszyskie nawet FF1,FF2,FF3,FF4,(Nes)FF5,FF6,(Snes),FF7,FF8,FF9,FFT(PSX),FFCC(NGC),FFTA(GBA) a 7 dni temu skoczyłem FF10, a dziśaj FF10-2 wiec co wy chcecie wszyskie przeszedełem Weinc jestę zdesperowany żeby w tą cześć pograć conajmiej puł roku    
 Morzecie tak mówić ale ja coś wymyśle bo się tak ładwo nie podam  

To ja zapytam, skąd miałeś tyle kasy na sprzęt(NGC, GBA no i ostatecznie PSX) ? Skarżysz się, że kaski mało, że chciałbyś mieć FFXI ale takie to drogie, a kupujesz trzy konsole dla gier - przepraszam mija się z logiką, bo to dobry 1000 PLN jeśli nie więcej wywalone za okno.FFT(PSX),FFCC(NGC),FFTA(GBA)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
						Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Kairi-chan
 - Cactuar

No mnie sie wydaje że to zasługa jego rodziców. Zero napisał że rodzice chcą by się od nich odzależnił finansowo. Wcześniej widocznie tego nieoczekiwali (jako że był za młody) i sami mu kupili konsolki. Teraz tego wymagają no i lipa. Jak by mnie nagle rodzice z takim czymś wyskoczyli to....brrrTo ja zapytam, skąd miałeś tyle kasy na sprzęt(NGC, GBA no i ostatecznie PSX) ? Skarżysz się, że kaski mało, że chciałbyś mieć FFXI ale takie to drogie, a kupujesz trzy konsole dla gier
- 
				Krzysiek2099
 - Cactuar

Chyba bym im tak podziękował, jak jeszcze nikomu nie dziękowałem. Jeżeli dali mu tyle sosu na konsole......... stój.... wróć. Jeżeli mają tyle sosu, że pokupowali mu tyle kosol i ma już FF11,gdzie  jeżeli dostanie się tę grę taniej niż 170zł to jest to ogromny sukces, to niestać go w wieku 16 lat na abonament za grę 

Powiedz rodzicom, że muszą Cie utrzymywać aż do pełnoletności (lub nawet do zakonczenia okresu nauki) i jak byli tak uprzejmi i kupili Ci tyle rzeczy to niech teraz też dadzą na abonament. Ale coś mi się tu nie widzi. Coś ty robił z tą kasą jak miałeś 10 - 14 lat. 
[ Dodano: Wto 04 Sty, 2005 ]
I nie wyskakuj mi z tekstem, że grałeś na emulatorach bo teraz już nikt w to nie uwierzy.

[ Dodano: Wto 04 Sty, 2005 ]
I nie wyskakuj mi z tekstem, że grałeś na emulatorach bo teraz już nikt w to nie uwierzy.