Final Fantasy XI

Dział dla online-owej części FF

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Tym ostatnim zdaniem to zes mnie zgial i zachecil do tej gioerki jeszcze bardziej niz ktokolwiek inny do tej pory!
mała poprawka: zgielaś i zachecilaś
Tio nie wiesz ile placisz - ja bym sie tym interesowal! Ale pewni placisz te 12$ jak wszyscy ja nie spodkalem sie jeszcze z inna cena!
Tata płaci, :030: mnie to już tam rybka ile
Jakie są wymagania tej gry?
CPU - 800MHz PIII
RAM - 128MB
HDD space - 4.5GB
Karta graficzna - GeForceI, 64MB VRAM, DirectX 8
CD ROM drive - 32x speed
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Jedynie poprawie lekko Kairi bo to male przeoczenie, ale wybaczalne na takim stadium gry ;) Potowry dziela sie na agresywne i nie agresywne, tyle ze prawie wszystkie niskolevelowe sa wlasnie nieagresywne ;)

Aha Benshmark akurat daje strasznie niepoprawne info - mi dawalo takie, ze tak naprawde gra powinna mi sie ledwo uruchomic - a jakos bez problemu gram.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Mugen

Post autor: Mugen »

A możesz podać jaką masz konfigurację?
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

W Winurst agresywne niskolevelowe są konkretnie gobliny i Yaguodo, ale ich jest taka ilość, że bez problemu można je omijać. Co zaś dalej to już nie wiem, nigdy nie opuszczałam West i East Sarutybaruty
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Athlon 2k+XP
256 DDR
GeForce FX 5200
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Gokulo pisze:Athlon 2k+XP
256 DDR
GeForce FX 5200

Podałeś konfigurację sprzętową. Ważne też jest jaki masz system operacyjny - chociaż niewiele osób zwraca na to uwagę - gdyż Twoja ilość pamięci przy WIN98se to bardzo dużo ale przy WINXPpro to mało i system spowalnia Ci pracę komputera (512 to minimum, chociaż na 256 też z chęcią pracuje ale z mniejszą).

Twój procesor: Athlon 2k+Xp to może być równie dobrze Athlon 2000 a równie dobrze 2800 a to już jest spora różnica.
Twoja pamięć: 256DDR ale jakiej częstotliwości (233, 333 czy 400MHz)
Twoja karta graficzna: GF 5200 wyszło bodajże w wersjach 64 i 128MB a to też różnica. Ogólnie GF5200 to bardzo słaba karta, gorsza nawet od GF 3 Titanium.

Więc jeżeli grasz w FF11 na minimach podanych przeze mnie to znaczy że gra jest mało wymagająca.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Cough Cough
Win XP Pro...
Athlon 2k+ XP czyt. @1600 jak nie wiesz ;)
pamiec 400 i karta 128
Spewak

Post autor: Spewak »

Wiem ze takich pytan juz bylo wiele ale slysze wiele zeczy od roznych ludzi i chce to sprostowac!

Z tego co slyszalem na Forum niektorzy forumowicze zakladaja konta w mBanku i wyrabiaja sobie tam karty kredytowe aby moc miedzy innymi placic za finala, jaka karte sobie wzieliscie - bo ponoc na Vise Elecron nie mozna placic za finala :roll: Jestemn tego bardzo ciekaw gdyz wlasnie zakladam sobie konto w mBanku i nie wiem czy bede mogl dzieki temu placic za finala!

Prosze o krotki wyklad jakie wymagania musze spelniac oprocz systemowwych zeby moc w to grac!
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Chodzi chyba o to abyś miał kartę kredytową a nie płatniczą. Visa electron jest płatnicza i dlatego nikomu nie działa. Ja osobiście mam kredytową w Raiffeisen Bank i wszystko działa jak należy
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Gokulo pisze:Cough Cough
Win XP Pro...
Athlon 2k+ XP czyt. @1600 jak nie wiesz ;)
pamiec 400 i karta 128

Co do procka to nazwa mówi sama za siebie. Niby procesor ma takowanie 1600MHz, ale zawarte w nim instrukcje powodują, że pracuje równie wydajnie co Pentium4 2GHz (2000MHz jak kto woli). Co do wersji procka AMD oznaczonej jako Athlon 2000+ XP to jest on nawet bardziej wydajny niż P4 2GHz (mniej więcej byłoby to P4 2,1GHz ale taki procek oficjalnie nie istnieje).

Uważaj na swoją kartę graficzną (pilnuj żeby komp nie miał za gorąco w środku) bo któraś kość w środku ma zwyczaj łatwego spalania się (zwłaszcza wersja 128MB bo jest bardziej obciążana) ale o 7 rano po całej nocce w pracy nie pamiętam która.

Co do pamięci to się to na WINXPpro kości 256MB/400MHz rzeczywiście wystarczają (chyba że masz dużo poinstalowanych programów działających w tle i pożerających pamięć - antyvir Nortona i Kaspersky 5, programy P2P, no i Internet Explorer i nowszy pakiet Office).

Aha Gokulo ja nie krytykuję Twojego sprzętu. Wziąłem go jako wzór. To co napisałem to jakby info dla tych co się zamierzają o sprzęt do grania w FF11 pytać bo ten temat można rozwijać.
Kairi-chan pisze:Chodzi chyba o to abyś miał kartę kredytową a nie płatniczą. Visa electron jest płatnicza i dlatego nikomu nie działa. Ja osobiście mam kredytową w Raiffeisen Bank i wszystko działa jak należy

No to poczytaj mój post jak dowiadywałem się o typ karty (chodzi o eKonto) z mBanku (parę wcześniej). Raz piszą, że to VISA a na infolinii mówią że to V. ELECTRON. Niektórzy twier

Wiem, że niektórzy grają z pomocą karty z eKonta a na infolinii powiedzieli, że to jest karta ELECTRON. Chyba że są ELEKTRON kredytowe i ELECTRON płatnicze. Niewiem bo do tej pory (czyli do ukazania się FF11 w Polsce :D ) mnie to nie interesowało. Sos wydawałem na bieżąco :D i karta nie była mi do tego potrzebna. Ktoś coś tam napisał że może być ELECTRON ale musisz mieć sos na koncie. Ja miałem wczoraj wpłacić ale zasiedziałem się przy FF6 i na pocztę nie doszedłem i sprawdzę to dopiero we wtorek.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Alez ja nie przyjelem tego jako krytyki ^^
Znasz sie lepiej na sprzecie niz ja i tyle :)
No ja raczej nie przesadzam z niczym w tle bo ten ram to na serio maly ale teraz na swieta planuje sobie powiekszyc.
Narazie jakos nie mam problemow - nic mi sie nie pali i mam nadzieje, ze tak zostanie ;)

Z tymi kartami sam nie wiem jak jest... Mowia, ze Visa Electron nie dziala, ja sam uzywam eKarty MBanku, a niektorzy mowia, ze to jest niby jakis rodzaj Visy Electron - ale znowu to nie jest moja dzialka i sie znajomoscia nie popisze... i wystarczy to ze moge ta karta placic ^^;
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Gokulo pisze:Z tymi kartami sam nie wiem jak jest... Mowia, ze Visa Electron nie dziala, ja sam uzywam eKarty MBanku, a niektorzy mowia, ze to jest niby jakis rodzaj Visy Electron
Ja sie tatusiusieczka pytałam i on mi powiedział że eKarta to nie to samo co Visa Electron
Spewak

ja sam uzywam eKarty MBanku
A jak to wyrobic:| Zakladam sobie teraz konto i nie wiem co mam sobie wyrabiac zeby moc placic za FFXI??

Powiedz Gokulo jak to sobie wyrobic:(jestem w potrzebie

[ Dodano: Nie 28 Lis, 2004 ]
Juz wszystko wiem! Dzkei twardziele :D
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Prawde mowiac tez nie bardzo moge ci pomoc bo to nie ja ta karte wyrabialem, poprostu ojciec mi ja uzyczyl bo bylem w natychmiastowej potrzebie.
Spewak

Bylem na stronach mBanku i juz wszystko wiem! Dzieki wszystkim za pomoc zeczywiscie eKarta to co innego niz zwykla karta platnicza! Ale jestem jupi teraz tylko czekam az mi przysla ten cakly syf do podpisu:P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XI - Online”