Gokulo pisze:Cough Cough
Win XP Pro...
Athlon 2k+ XP czyt. @1600 jak nie wiesz

pamiec 400 i karta 128
Co do procka to nazwa mówi sama za siebie. Niby procesor ma takowanie 1600MHz, ale zawarte w nim instrukcje powodują, że pracuje równie wydajnie co Pentium4 2GHz (2000MHz jak kto woli). Co do wersji procka AMD oznaczonej jako Athlon 2000+ XP to jest on nawet bardziej wydajny niż P4 2GHz (mniej więcej byłoby to P4 2,1GHz ale taki procek oficjalnie nie istnieje).
Uważaj na swoją kartę graficzną (pilnuj żeby komp nie miał za gorąco w środku) bo któraś kość w środku ma zwyczaj łatwego spalania się (zwłaszcza wersja 128MB bo jest bardziej obciążana) ale o 7 rano po całej nocce w pracy nie pamiętam która.
Co do pamięci to się to na WINXPpro kości 256MB/400MHz rzeczywiście wystarczają (chyba że masz dużo poinstalowanych programów działających w tle i pożerających pamięć - antyvir Nortona i Kaspersky 5, programy P2P, no i Internet Explorer i nowszy pakiet Office).
Aha Gokulo ja nie krytykuję Twojego sprzętu. Wziąłem go jako wzór. To co napisałem to jakby info dla tych co się zamierzają o sprzęt do grania w FF11 pytać bo ten temat można rozwijać.
Kairi-chan pisze:Chodzi chyba o to abyś miał kartę kredytową a nie płatniczą. Visa electron jest płatnicza i dlatego nikomu nie działa. Ja osobiście mam kredytową w Raiffeisen Bank i wszystko działa jak należy
No to poczytaj mój post jak dowiadywałem się o typ karty (chodzi o eKonto) z mBanku (parę wcześniej). Raz piszą, że to VISA a na infolinii mówią że to V. ELECTRON. Niektórzy twier
Wiem, że niektórzy grają z pomocą karty z eKonta a na infolinii powiedzieli, że to jest karta ELECTRON. Chyba że są ELEKTRON kredytowe i ELECTRON płatnicze. Niewiem bo do tej pory (czyli do ukazania się FF11 w Polsce :D ) mnie to nie interesowało. Sos wydawałem na bieżąco :D i karta nie była mi do tego potrzebna. Ktoś coś tam napisał że może być ELECTRON ale musisz mieć sos na koncie. Ja miałem wczoraj wpłacić ale zasiedziałem się przy FF6 i na pocztę nie doszedłem i sprawdzę to dopiero we wtorek.