Dobre książki

Kącik dla książko- i historyjkożerców. Pochwal jakąś książkę/komiks lub dowiedz się, co warto mieć.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

u mnie polonistka wrecz zachecala do wyrazania swoich pogladow poprzez wymienienie pozycji spoza kanonu lektur-ofkoz jesli beda stricte pdo temat i dosc znane

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wreszcie wydano u nas powiesc Koji Suzuki a mianowcie RING!!!!!!!!! (na podstawie ktorej to nakrecono owy film)

jak sie dowiedzialam to az mi tchu braklo :)

...nareszcie...po tylu miesiacach oczekiwania :]

ksiazeczke zamowilam,w najblizszym czasie wreszcie dostane ja w swoje lapki 8)

..so happy ^_^ (kto wie moze i kiedys wydadza inne czesci)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Madtrax

Post autor: Madtrax »

garnet pisze:u mnie polonistka wrecz zachecala do wyrazania swoich pogladow poprzez wymienienie pozycji spoza kanonu lektur-ofkoz jesli beda stricte pdo temat i dosc znane
No wlasnie dosc znane - czyli nuuuudne ksiazki cenionych autorow - nienawidze :/
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

wreszcie wydano u nas powiesc Koji Suzuki a mianowcie RING!!!!!!!!! (na podstawie ktorej to nakrecono owy film)

jak sie dowiedzialam to az mi tchu braklo n

...nareszcie...po tylu miesiacach oczekiwania :]

ksiazeczke zamowilam,w najblizszym czasie wreszcie dostane ja w swoje lapki Cool

..so happy ^_^ (kto wie moze i kiedys wydadza inne czesci)

Garnet, powiesz czy fajna dobrze?

Chyba prosilem, abys uzywal opcji cytuj?!? - M.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni- :) no jak przyjdzie to spec 4 U napisze co sadze XD ofkoz neimolziwe bedzie przecyztanie jej zaraz,ale co sadza po zbadaniu pierwszej strony :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

garnet pisze:Boni- :) no jak przyjdzie to spec 4 U napisze co sadze XD ofkoz neimolziwe bedzie przecyztanie jej zaraz,ale co sadza po zbadaniu pierwszej strony :D
YeY! Ale fajno :D
Btw. Madtraxx eee.. nie ważne ale cosik mi tu nie działa opcja cytuj a nie chcem wsadzać do oddzielneść pisaczki bo trzeba przeskakiwać ...

Dobrze to wyraziłem?? :lol:
glamorous vamp
Tidus

Post autor: Tidus »

Ja z kolei polecam ksiazke o ktorej sie dowiedzialem dopiero niedawno z serwisow Polski Wirtualnej :P nazywa sie Eragon i zostala napisana przez Paoliniego...Ksiazka jest o dzieciaku ktory znalazl kaym ktory pozniej sie okazal jajkiem smoka...Dalej nie wiem jak sie to potoczylo bo pozyczylem to w piatek i troche ciezko mi sie czyta bo jest po anielsku ;( ale z 90% ktorych zrozumialem ksiazka zapowiada sie naprawde ciekawie...Niektorzy smia twierdzic ze jest lepsza od powiesci Tolkiena... Polecam naprawde warto zagladnac do niej...
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

w styczniu będzie po polsku :)
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Tidus

Post autor: Tidus »

Mieszkam w Australi i ta ksiazka w wydaniu polskim kosztuje troszke za duzo a w bibliotekach jest po angielsku tylko ale za to za darmo :P
Pan_duze_pe

Post autor: Pan_duze_pe »

nie lubie czytać ksiązek :P

ale przeczytałem kilka w zyciu ( bodajze 10 = 5 tomów harrego 8) 3 władcy pierscieni :twisted: oraz....

Graham mastertom ( chyba tak się pisze) a tytuł "manitu" oraz " powrót manitu" ...
naprawde polecam te ksiazki ! Super wciagajace :twisted:

kto czytał to wie...
CrystaL

Post autor: CrystaL »

a ja lubie skiazki hp przeczytalem all :P wladce piescieni :) i wogole te lektury szkolne ;/
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Graham Masterton?
On szczerze pisze dobre książki i wogle ale nieco z deczka płytkie... Ofkoz nie mówie że to jakieś tam kryminały Aghaty albo love story ale Masterton no mógłby dowalić trochę analizy odpodmiotowej.... tak jak u Kinga...
Chociaż u Kinga pierwsze książki były właściwie takie jak Mastertona... Ale potem nieco wydłużył analizę postaci a reszta wydarzeń to tylko tło... Tak jakby zdarzenia tylko miały być pretekstem do pomocy w określeniu wewnętrznych perypetii... whatever~~

Ja tam przeczytałem Anioła czarnego czy jakoś tak i cosik jeszcze... podobno Manitou mu dobrze wyszło... whatever...

[ Dodano: Pon 22 Lis, 2004 ]
CrystaL pisze:a ja lubie skiazki hp przeczytalem all :P wladce piescieni :) i wogole te lektury szkolne ;/
Jej... Też to wszystko przeczytałem ale potem jeszcze przeczytałem książki takie bardziej głębokie w swym wyrazie i musze przyznać że te wyżej wymienione książki dość blado wypadają ale co kto lubi....
O ile Tolkien jeszcze jeszcze to hp już gorzej...
Mnie to mam wisi ale nieco boli mnie kiedy ktoś (a wielu takich można znaleść) poza hp nic nie widzi i nie raczyło kiwnąć palcem żeby zobaczyć jak to jest poza Hogwardem... ofkoz mówię ogólnikowo :wink:

P.S. Skoro mówimy już o Władcy Pierścienia...
W opisie zawarłem pewne poglądy na ten temat 8) (ofko cytat bez kontekstu więc może wydawać się mylny, ale kogo obchodzi aura i pijaczek na drodze z fast foodem :roll: )
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ok,dzisiaj pzrecztalam juz pare stronic tego Ringa ;]
jzu na poczatku widac roznice jakie wporwadzono w filmie glownym bohaterem jest dziennikarz Asakawa-nie kobieta..(ciekawe czemu taki patent dali w filmie :D),tomoko jak ginie jest sama w domu itp,ale zawsze w filmie wprowadzaja roznice
ksiazke polecam wszysktim lubiacym taka lekture,i choc obejrzalam film czytam ja z ogromnym zaabsorbowaniem <wlasnei tego ostatnio mi bylo tzreba dobrej ksiazki poza tymi zwiazanymi z buda...>
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ile ona ma stron tak wogle??
Ja ostatnio Carrie se poczutałem... tylko 200 stron... szkoda bo pomysł był niezły a i sama Carrie miała to coś :(
glamorous vamp
Mugen

Post autor: Mugen »

Polecam książkę pt. "Tigana" autorstwa Guya Gavrielda Kaya (pisane z pamięci :). Jest to powieść fantasy. Nigdy talentu do opisywania tudzież streszczania książek/filmów nie miałem, więc nie zamierzam Was tu katować moimi nieudolnymi wypocinami (:D), powiem tylko, że książkę naprawdę warto przeczytać. No to tyle :).
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ile ona ma stron tak wogle??
kolo 320
tak czytam i czytam...i naprawde w filmei zmienili wiele rzeczy...kto by przypuszcal ze sadako... :shock: .... i troche inaczej tj w innych okolicznosciach zginela :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, komiksy”