Reklamy - naj, be, głupie i wszystkie inne :P

Dla fanów małego ekranu. Seriale, dokumenty, reportaże i inne programy, wszystko tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Spewak

Post autor: Spewak »

Wiesz wlasnie mnie przekonalas - po prostu mnie zatkalo :roll: Ty chyba uczysz przedsiebiorczosci ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Niestety nie - studiuje zupełnie co innego, ale teraz chyba na każdych studiach na 1 roku przerabia się przedmiot: Podstawy Ekonomii. Ja mam o tyle dobrze, że moja ciocia jest profesorem Ekonomii, a wykłady z Podstaw Ekonomii miałam z jej dobrą znajomą, która prowadziła zajęcia po prostu świetnie - ciekawie, prosto, jasno, że aż chciało się uczyć i szło łatwo zrozumieć. Poza tym warto czytać jakiś dobry tygodnik zajmujący się stricte finansami lub polityczny( przykładowo Polityka albo Wprost), który też zajmuje się na poważnie aspektami rynku i Ekonomii.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Spewak

wiesz wybacz mi moja nieznajomosc tematu ale przedsiebiorczosci ucze sie jedynie z babka ktora nic o tym nier wie :P mam nadzieje ze podstawy ekonomi bede mial za rok :D

A tak zeby juz nie off topowac to powiem ze wczoraj jedna reklama zwrocila moja uwage a mianowicie reklama jakiegos srodka antybakteryjnego do nog, opowiada historie jakiegos blizej nie okreslonego ksztraltem stworzenia ktopre zywi sie nami w naszych stopach i znajduje soebie przyjaciol :P Stwierdzam ze albo spoleczenstwo glopieje reagujac na takie reklamy albo specjalisci od reklam sa idiotami :roll:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Niekoniecznie. Taka formuła reklamy może być podyktowana tym, że choroby skóry nóg lub rąk oraz paznokci są nadal wstydliwym tematem(np. grzybica stóp, która nieleczona przenosi się bardzo głęboko na paznokcie, a wtedy trzeba już brać antybiotyki). Myślę, że kreskówkowa forma tej reklamy ma obniżyć wagę problemu tej choroby i przekonać ludzi, że to jest łatwy problem do rozwiążania, a wystarczy tylko udać się do lekarza, wziąźć receptę, przestrzegać zaleceń i po jakimś czasie będzie po sprawie. Wiele osób myśli, że jest to oznaka braku dbania o higienę, kiedy w rzeczywistości jest dokładnie na adwrót - zbyt często myta skóra traci swoje naturalne HP i naturalną barrierę drobnoustrojową, co pozwala grzybom i bakteriom wnikać w skórę i wywoływać choroby. Dodając do tego, że dorośli zabiegi i różne dolegliwości znoszą znacznie gorzej niż dzieci, taka relaksacyjna forma reklamy pozwoli swobodniej mówić o tym problemie, no i zachwalić ten super środek :P
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Darios

Post autor: Darios »

joj! wkurzyla mnie z deka reklama tele2. O a teraz moj rachunek wyglada tak! przeciez jest taki sam tylko zlozony :!:
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Taaa rachunki są złożone a i tak płacisz o UWAGA UWAGA PŁACISZ AŻ O 2GR MNIEJ NIŻ NORMALNIE !!!!! No ludzie beznadzieja na maxa
Darios

wlasnie widzialem reklame kabin prysznicowych z krzyzakami :) to jest ten moment kiedy chca oddac jurantowi jego corke ale to nie ona ale kiedy wychodzi z kabiny to mowi ze jego!:D
antychryst__666

AVE

Post autor: antychryst__666 »

:evil:
a mnie sie podoba reklama nuteli
fajna muzyczka w tle leci
hhehehe
:evil:
Mati-San

Post autor: Mati-San »

No wreszcie zobaczyłem tę reklamę Toyoty - rzeczywiście fajna :D
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Fajna jest z krzyżakami tak jak Darios pisał :)
Kamil

Post autor: Kamil »

Najlepsze są reklamy na TV3 np: Marcpolu :D "co najniesze to ceny, a co najwysza to jakośc :)" boże...........:D
Spewak

Oj tak masy racje to jest tez tragedia! szczegolnie ta muzyka!
Darios

rotfl
widzieliscie ta reklame z seatem?
lysy koles siedzii i sluhca narratora ktory mowi cos tam o cenach ten sie robi czerwony i leci mu dym z glowy i taki text: CZACHA DYMI! :D
Kamil

Post autor: Kamil »

hahahaa :D:D wiem spoko ta reklama :)

[ Dodano: Pon 18 Paź, 2004 ]
albo kiedyś była taka reklama oleju i dużo ludzi stało na przystanku i dziewczyna mówi "Dlaczego ten olej jest z pierwszego tłoczenia??" coś takiego :)
sziakgo

Post autor: sziakgo »

nie to synek sie pytal cos o oley z first tloczenia tylko nie pamietam chyba :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja”