Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Rusty pisze:TIny, chciałbym ci pomoc, ale musisz zadać wszystkie pytania naraz a nie, że co odpowiedź to nowe pytanie związane z poprzednim...
Imo pytania związane z poprzednim zadawać można, przecież człowiek doskonały nie jest i nieraz zdarza mu się zapomnieć, lub walnąć jakąś gafę. Ważne, żeby pytania te były na tyle składne, by można je było poprawnie zinterpretować.
Zaraz moderator jakiś wpadnie i powie że spamujemy i tylko 2 osoby gadają nabijając sobie posty...
Moderator wpadł, zobaczył i pomyślał, że będzie tylko upomnienie. Niestety po chwili dostrzegł pozostałe posty na poprzedniej stronie i zrobił co należało. Niniejszym ogłaszam: koniec OT.
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
TIny

Post autor: TIny »

pszepraszam ale nigdy nie bylem dobry z J.Polskiego.
Zadam 1 i 0statnie pytanie na dzis, czy mogl by mi ktos powiedziec jak mozna kupic ten czar ??

GZO: TIny. Potrafię zrozumieć, że nie lubisz kilku przedmiotów, których przymusowo uczysz się w szkole. Ja nigdy nie miałem głowy do matekatyki czy fizyki, ale pewne elementarne zasady znam i potrafię je zastosować w praktyce. Ba, jestem nawet wielbicielem teorii korpuskularno-falowej. Anyway: to Cię absolutnie nie usprawiedliwia. Jestem psychologiem i wiem czym jest dysleksja. O ile w szkole można przymknąć oko na pewne błędy, to nie tu, gdzie możliwe jest sprawdzanie pisowni w słowniku Firefox'a lub chociażby Worda.
Ostatnio zmieniony czw 24 lip, 2008 22:48 przez TIny, łącznie zmieniany 1 raz.
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

u ukrytego sprzedawcy w necrohol of nabudis po wykonaniu zadań w pharaos :)

oto mapka jak i miejsce zaznaczone gdzie jest ów merchant http://ff12maps.com/#map:necroholofnabudis///2/ zalecany lvl 60 dla tej lokacji :)
TIny

Post autor: TIny »

utknolem w great cristal niewiem jak otworzyc brame ktora zaczyna sie na s nie pamietam jak tam dalej leci
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/46722 - mapa Great Crystal, opisana bardzo zacnie.

I napisz jeszcze jeden post bez interpunkcji i ortografii a postaram się, żebyś za szybko nic już nie napisał.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
foocus
Kupo!
Kupo!

Post autor: foocus »

Pytanie (nie śmiać się :lol: ): co zrobić żeby wprowadzić combo z mistów? Za każdym razem gdy ich używam postać wykonuje jeden atak i nic dalej (strasznie małe dmg). Pomocy :)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Podczas Quickeninga pojawiają ci się dodatkowe przyciski. Wystarczy któryś wcisnąć i następna postać robi atak. Jak zabraknie postaci to naparzasz R2 i podświetli się jedna z postaci i znowu wciskasz któryś przycisk.
foocus
Kupo!
Kupo!

Post autor: foocus »

Ok dzięki :D
CzlowiekZajepka

Post autor: CzlowiekZajepka »

Mam 2 pytania, mianowicie:
1. Od czego zależy ilość ciosów przy 1 ataku.
2. Gdzie najlepiej zarabiać pieniążki? Mam postacie 9-11lvl i jestem w momencie przed ratowaniem Penelo, nakupilem trochu czarów i technik i zabrakło mi na eq :(
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

1. Każda broń ma ustalony % szansy na combo, chyba też speed ma na to wpływ, ale nie jestem pewny.

2. Rozumiem, że jesteś na Bhujerba? Jeśli tak to idź do Lhusu Mines i zabijaj szkielety. Ich kości są nawet sporo warte na tym etapie gry.
CzlowiekZajepka

Jeszcze mnie tam nie ma, chodzi mi o miejsce przed wylotem do tych kopalni. BTW da sie zarobić siano i stamtąd wrócić? Jak nie to bym prosił o inną miejscówkę.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

No to pozostaje łażenie, zabijanie i sprzedawanie lootów, bo inaczej zarobić się nie da :grin:

A zapomniałem, jak tam polecisz, to wrócisz stamtąd po wydarzeniach które tam się rozegrają, nie możesz od razu wrócić.
Ostatnio zmieniony wt 29 lip, 2008 11:07 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
CzlowiekZajepka

A będzie tam koło kopalni jakiś sklep z bronią na czasie? (Lv. 2 weapons)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Tego nie pamiętam, ale co za problem zapisać grę, polecieć i sprawdzić, ewentualnie wczytać grę :P
CzlowiekZajepka

Dobra dzięki za pomoc.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”