FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

darostrong

Post autor: darostrong »

Mam problem z limitami Selphie w jaki sposób mam ją nauczyć np the end czy istnieje jakaś książka ? prosze o pomoc
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Omg Selphie od razu może używać The End - wszystko zależy od szczęścia, jej limit to totalna ruletka w której mocniejsze czary rzadziej wypadają (sam wylosowałem The End tylko 3 razy przez te kilka lat grania)
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
Strugus600

Post autor: Strugus600 »

Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Strugus600 pisze:Na początek jest white wind
Masz na myśli Full-Cure?
Awatar użytkownika
..::PHOENIX::..
Kupo!
Kupo!

Post autor: ..::PHOENIX::.. »

Strugus600 pisze:Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...
Selphie może używać The End od początku gry wystarczy mieć duże szczęście :P W tym przypadku level nie ma większego znaczenia :/ Im wyższy level tym częściej wypadają specjalne ataki (w tym The End ).

U mnie Selphie używała The End już na 1 Cd, a wcale nie trenowałem drużyny.
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

..::PHOENIX::.. pisze:
Strugus600 pisze:Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...
Selphie może używać The End od początku gry wystarczy mieć duże szczęście :P W tym przypadku level nie ma większego znaczenia :/ Im wyższy level tym częściej wypadają specjalne ataki (w tym The End ).

U mnie Selphie używała The End już na 1 Cd, a wcale nie trenowałem drużyny.
Już to pisałem, ale zawsze się ktoś spierał będzie... Pierwszy raz użyłem The End'a na Diablosa :roll:
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
Strugus600

hahahaha kupa... Przepraszam za pomyłkę (grałem dość dawno temu) oczywiście jest to full cure, a jeżeli chodzi o the end no to hym jestem zaskoczony...A jak to jest ten czar niszczy również bosów, czy tylko przypadkowo napodkane potworki?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

A jak to jest ten czar niszczy również bosów, czy tylko przypadkowo napodkane potworki?
WSZYSTKICH (Bossów też) prócz ostatniego przeciwnika w grze oraz nieumarłych stworów.
Strugus600

a dzięki dzięki...w sumie to raz omegę załatwiłem tym czarusiem-pamiętam chciałem sprawdzić czy się da....Na zwykłych bosach nie stosowałem tego, ponieważ Selphie nie brałem do ostatecznej drużyny,a jak ją szkoliłem żeby nie tracić bonusów raczej nie przy losowaniu nie szukałem specjalnie the end-może dlatego ubzdurało mi się , że na początku jego użycie jest nie możliwe.......
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

kwazi pisze:
A jak to jest ten czar niszczy również bosów, czy tylko przypadkowo napodkane potworki?
WSZYSTKICH (Bossów też) prócz ostatniego przeciwnika w grze oraz nieumarłych stworów.
To dlaczego ja go pokonałem używając The-End Oo' ? W sumie nie dam głowy za to, bo może coś mi się już pomieszało, ale jestem na 99 % pewny, że właśnie tym czarem Selphie pokonałem ostatniego bossa.

(Nawet na krypcie jest napisane, że tylko jeden przeciwnik jest nieczuły na ten czar).

Ale nie spieram się, bo mogę się mylić.
Awatar użytkownika
..::PHOENIX::..
Kupo!
Kupo!

Post autor: ..::PHOENIX::.. »

Haichi pisze:To dlaczego ja go pokonałem używając The-End Oo' ? W sumie nie dam głowy za to, bo może coś mi się już pomieszało, ale jestem na 99 % pewny, że właśnie tym czarem Selphie pokonałem ostatniego bossa.

(Nawet na krypcie jest napisane, że tylko jeden przeciwnik jest nieczuły na ten czar).

Ale nie spieram się, bo mogę się mylić.
Selphie MOŻE pokonać Ultimecję :/ ale jest pewien haczyk, Ultimecja przybiera kilka form jeżeli użyjemy The End np. na pierwszej formie to niszczymy tylko ją (normalnie pojawia się następna). O ile mi wiadomo The End nie może zniszczyć tylko pająka z wieży w Dollet, ale nie jestem pewny bo nigdy nie próbowałem go pokonać :P
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
czapka
Kupo!
Kupo!

Post autor: czapka »

Przepraszam bardzo za założenie niepotrzebnego tematu.

Ale wracając do mojego pytania... Zadałem je ponieważ po przeczytaniu poradnika na krypcie na temat ostatnich broni na CD1, doszedłem do wniosku że jest tam jedna sprzeczna informacja... mianowicie jest napisane że można zrobić Lionhearta po wydarzeniach z Timber... jednak w żaden sposób nie mogę dojść jak zdobyć Dragon Fangi. Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Wydaję mi się, że problemem tutaj jest to, że po prostu przegapiłeś moment. Poradnik krypty opisuje w jaki sposób można zdobyć bronie na CD1, ale jeżeli przegapisz odpowiedni moment - w tym wypadku pobyt w Balamb gdzie występuje T-REX -nikt już nic na to nie poradzi.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Haichi pisze:ale jeżeli przegapisz odpowiedni moment - w tym wypadku pobyt w Balamb gdzie występuje T-REX -nikt już nic na to nie poradzi.
czapka pisze:Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
OMG przecież w poradniku WYRAŹNIE jest napisane:
Krypta pisze:Na koniec jeszcze jedna uwaga: możecie zabrać się za ten quest również po wydarzeniach w Timber. Brakujące karty wygracie u studentów Galbadia Garden, przy czym karty potworów z poziomu piątego ma tylko jedna osoba - chłopczyk przy schodach do Reception Room. Do Galbadia Garden można wrócić z Deling City do momentu końcowej odprawy w rezydencji generała Carawaya.
Pociąg odjeżdża z Deling City nie z Timber <__<' Czytać ze zrozumieniem..! :roll: I jak jesteś już po odprawie - to po ptokach... :lol:
czapka
Kupo!
Kupo!

Post autor: czapka »

kwazi pisze:
czapka pisze:Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
OMG przecież w poradniku WYRAŹNIE jest napisane:
Krypta pisze:Na koniec jeszcze jedna uwaga: możecie zabrać się za ten quest również po wydarzeniach w Timber. Brakujące karty wygracie u studentów Galbadia Garden, przy czym karty potworów z poziomu piątego ma tylko jedna osoba - chłopczyk przy schodach do Reception Room. Do Galbadia Garden można wrócić z Deling City do momentu końcowej odprawy w rezydencji generała Carawaya.
Pociąg odjeżdża z Deling City nie z Timber <__<' Czytać ze zrozumieniem..! :roll: I jak jesteś już po odprawie - to po ptokach... :lol:
OMG! Czytać ze zrozumieniem co JA pisze. Owszem z Deling City odjeżdza pociąg do gardenu, ale do Galbadia Garden, a ja wyraźnie piszę, że potrzebuje się dostać do Balamb bo jedynie tam można dostać Dragon Fangi od T-Rexaura! I po wydarzeniach z Timber nie da się tego zrobić i tu jest prawdopodobnie błąd w poradniku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”