FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
Selphie może używać The End od początku gry wystarczy mieć duże szczęścieStrugus600 pisze:Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...

U mnie Selphie używała The End już na 1 Cd, a wcale nie trenowałem drużyny.
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
Już to pisałem, ale zawsze się ktoś spierał będzie... Pierwszy raz użyłem The End'a na Diablosa..::PHOENIX::.. pisze:Selphie może używać The End od początku gry wystarczy mieć duże szczęścieStrugus600 pisze:Selphie nie może od razu używać The end.Wszystkich czarów "dodatkowych" których używa w swoich limitach, uczy się wraz ze wzrostem levelu. Na początek jest white wind, później około 10 poziomu może używać wall, następnie rapture, a koło 60 levelu w losowaniu zaczyna pojawiać się the end.... Szkoda tylko że faktycznie pojawia się tak rzadko...W tym przypadku level nie ma większego znaczenia
Im wyższy level tym częściej wypadają specjalne ataki (w tym The End ).
U mnie Selphie używała The End już na 1 Cd, a wcale nie trenowałem drużyny.

Haū! Omochikaerī!
Gumon hyakushutsu...
Yuri est ars boni et aequi
Gumon hyakushutsu...
Yuri est ars boni et aequi
a dzięki dzięki...w sumie to raz omegę załatwiłem tym czarusiem-pamiętam chciałem sprawdzić czy się da....Na zwykłych bosach nie stosowałem tego, ponieważ Selphie nie brałem do ostatecznej drużyny,a jak ją szkoliłem żeby nie tracić bonusów raczej nie przy losowaniu nie szukałem specjalnie the end-może dlatego ubzdurało mi się , że na początku jego użycie jest nie możliwe.......
To dlaczego ja go pokonałem używając The-End Oo' ? W sumie nie dam głowy za to, bo może coś mi się już pomieszało, ale jestem na 99 % pewny, że właśnie tym czarem Selphie pokonałem ostatniego bossa.kwazi pisze:WSZYSTKICH (Bossów też) prócz ostatniego przeciwnika w grze oraz nieumarłych stworów.A jak to jest ten czar niszczy również bosów, czy tylko przypadkowo napodkane potworki?
(Nawet na krypcie jest napisane, że tylko jeden przeciwnik jest nieczuły na ten czar).
Ale nie spieram się, bo mogę się mylić.
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
Selphie MOŻE pokonać UltimecjęHaichi pisze:To dlaczego ja go pokonałem używając The-End Oo' ? W sumie nie dam głowy za to, bo może coś mi się już pomieszało, ale jestem na 99 % pewny, że właśnie tym czarem Selphie pokonałem ostatniego bossa.
(Nawet na krypcie jest napisane, że tylko jeden przeciwnik jest nieczuły na ten czar).
Ale nie spieram się, bo mogę się mylić.

"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
Przepraszam bardzo za założenie niepotrzebnego tematu.
Ale wracając do mojego pytania... Zadałem je ponieważ po przeczytaniu poradnika na krypcie na temat ostatnich broni na CD1, doszedłem do wniosku że jest tam jedna sprzeczna informacja... mianowicie jest napisane że można zrobić Lionhearta po wydarzeniach z Timber... jednak w żaden sposób nie mogę dojść jak zdobyć Dragon Fangi. Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
Ale wracając do mojego pytania... Zadałem je ponieważ po przeczytaniu poradnika na krypcie na temat ostatnich broni na CD1, doszedłem do wniosku że jest tam jedna sprzeczna informacja... mianowicie jest napisane że można zrobić Lionhearta po wydarzeniach z Timber... jednak w żaden sposób nie mogę dojść jak zdobyć Dragon Fangi. Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
Haichi pisze:ale jeżeli przegapisz odpowiedni moment - w tym wypadku pobyt w Balamb gdzie występuje T-REX -nikt już nic na to nie poradzi.
OMG przecież w poradniku WYRAŹNIE jest napisane:czapka pisze:Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.
Pociąg odjeżdża z Deling City nie z Timber <__<' Czytać ze zrozumieniem..!Krypta pisze:Na koniec jeszcze jedna uwaga: możecie zabrać się za ten quest również po wydarzeniach w Timber. Brakujące karty wygracie u studentów Galbadia Garden, przy czym karty potworów z poziomu piątego ma tylko jedna osoba - chłopczyk przy schodach do Reception Room. Do Galbadia Garden można wrócić z Deling City do momentu końcowej odprawy w rezydencji generała Carawaya.

OMG! Czytać ze zrozumieniem co JA pisze. Owszem z Deling City odjeżdza pociąg do gardenu, ale do Galbadia Garden, a ja wyraźnie piszę, że potrzebuje się dostać do Balamb bo jedynie tam można dostać Dragon Fangi od T-Rexaura! I po wydarzeniach z Timber nie da się tego zrobić i tu jest prawdopodobnie błąd w poradniku.kwazi pisze:OMG przecież w poradniku WYRAŹNIE jest napisane:czapka pisze:Pociąg do Balamb odjeżdża tylko z Timber z tego co się orientuję, a gdy jestem w Timber to jest to jedyny pociąg który nie jeździ.Pociąg odjeżdża z Deling City nie z Timber <__<' Czytać ze zrozumieniem..!Krypta pisze:Na koniec jeszcze jedna uwaga: możecie zabrać się za ten quest również po wydarzeniach w Timber. Brakujące karty wygracie u studentów Galbadia Garden, przy czym karty potworów z poziomu piątego ma tylko jedna osoba - chłopczyk przy schodach do Reception Room. Do Galbadia Garden można wrócić z Deling City do momentu końcowej odprawy w rezydencji generała Carawaya.I jak jesteś już po odprawie - to po ptokach...