FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Witam. dokonałem małego odkrycia o ktorym nigdy nie czytałem. Ostatnio pograłem troche w stare wysłużone ff8 i znalazłem 4 sposób na zdobycie phoenix pinion w tej grze ( oprócz questu w shumi village, uzykaniem go Tool-Rf i wygraniu w chocobo world). Mianowicie- na 2 płycie w desert prison, gdy uciekasz już przez poszczególne pietra przed żołnierzami Galbadii, w jedej celi mozna spotkać kolesia z którym można pograć w TT. Chce on za każda partie troche pieniędzy ale po każdym wygranym pojedynku daje nad oprócz wygranej karty przedmiot. Zazwyczaj sa to popierdółki typu potion, gysahl greens itp. ale po parunastu parudziesięciu partiach dostałem phoenix pinion:)
młody i silny psychopata bez godła i sztandaru w którego głowie tańczy szaman a w sercu pali czarny palacz......
Jesli cie jescze to interesujefoppa pisze:Hej, mam mały problem. Jestem przy fisherman horizon, chcę wypełnić quest ze starym rybakiem, ale nie potrafie znalezc miejsca przy barierce, gdzie odkrywa się drabinę. Przeszedłem w tu w wewtu całą planszę przy kominie 4 razy, i nicKtoś mógłby opisać to miejsce dokładniej?
tutaj masz rysunek
A jesli chodzi o znajdowanie to mam dwa pytania .
1. W ktorym miejscu trzeba stac w Winhil w domu Raine zeby moc obejrzec kwiat i otrzymac czesc wazy.Dodam że obeszłem stół w prawym dolnym rogu dookoła wciskajac klawisz akcji i nic , dla zasady obeszłem też drugi stół.Oczywiscie rozmawialem juz z kotem i mam 3 czesci wazy.
2.Gram w Chocobo World i mam 100lv i jedna gwiazdke a z tego co sie dowiedziałem jest okazje do zdobycia jescze 2 gwiazdek, ale chodze i chodze i nie moge znelezc tej Coco i stąd moje pytanie czy musze pokonac jakas ilosc przeciwnikow? Czy zalezy to poprostu od szczescia?Dodam że ostatnia "akcja" to porwanie Coco, potem wałęsałem sie i walczylem z potworami dobre 3h.
skoro masz już 100 level, to jedyne co Ci pozostaje to zacząć od początku. nie możesz mieć ustawionych eventów na auto, tylko musisz sam grać, żeby spotkać Coco i ją uratować.witersbah pisze:2.Gram w Chocobo World i mam 100lv i jedna gwiazdke a z tego co sie dowiedziałem jest okazje do zdobycia jescze 2 gwiazdek, ale chodze i chodze i nie moge znelezc tej Coco i stąd moje pytanie czy musze pokonac jakas ilosc przeciwnikow? Czy zalezy to poprostu od szczescia?Dodam że ostatnia "akcja" to porwanie Coco, potem wałęsałem sie i walczylem z potworami dobre 3h.