FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

foppa

Post autor: foppa »

Hej, mam mały problem. Jestem przy fisherman horizon, chcę wypełnić quest ze starym rybakiem, ale nie potrafie znalezc miejsca przy barierce, gdzie odkrywa się drabinę. Przeszedłem w tu w wewtu całą planszę przy kominie 4 razy, i nic :/ Ktoś mógłby opisać to miejsce dokładniej?
Alpha

Post autor: Alpha »

Mam pytanko do użytkownikow forum. Dlaczego, kiedy jestem w zamku Ultimecii - walcze z Tri-Pointem, i jak mnie zabija, to nie moge uzyc Full-Life? Mam wlaczona magie.
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Bo jak giniesz, to już czarów używać się nie da?
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Jej chyba chodzi o to, że nie może używać na zabitej postaci tego czaru ... nie wiem, błąd gry? Kombinowałaś coś save editorem or something?
Awatar użytkownika
Oshin
Kupo!
Kupo!

Post autor: Oshin »

Witam. dokonałem małego odkrycia o ktorym nigdy nie czytałem. Ostatnio pograłem troche w stare wysłużone ff8 i znalazłem 4 sposób na zdobycie phoenix pinion w tej grze ( oprócz questu w shumi village, uzykaniem go Tool-Rf i wygraniu w chocobo world). Mianowicie- na 2 płycie w desert prison, gdy uciekasz już przez poszczególne pietra przed żołnierzami Galbadii, w jedej celi mozna spotkać kolesia z którym można pograć w TT. Chce on za każda partie troche pieniędzy ale po każdym wygranym pojedynku daje nad oprócz wygranej karty przedmiot. Zazwyczaj sa to popierdółki typu potion, gysahl greens itp. ale po parunastu parudziesięciu partiach dostałem phoenix pinion:)
młody i silny psychopata bez godła i sztandaru w którego głowie tańczy szaman a w sercu pali czarny palacz......
witersbah

Post autor: witersbah »

foppa pisze:Hej, mam mały problem. Jestem przy fisherman horizon, chcę wypełnić quest ze starym rybakiem, ale nie potrafie znalezc miejsca przy barierce, gdzie odkrywa się drabinę. Przeszedłem w tu w wewtu całą planszę przy kominie 4 razy, i nic :/ Ktoś mógłby opisać to miejsce dokładniej?
Jesli cie jescze to interesuje
tutaj masz rysunek

A jesli chodzi o znajdowanie to mam dwa pytania .

1. W ktorym miejscu trzeba stac w Winhil w domu Raine zeby moc obejrzec kwiat i otrzymac czesc wazy.Dodam że obeszłem stół w prawym dolnym rogu dookoła wciskajac klawisz akcji i nic , dla zasady obeszłem też drugi stół.Oczywiscie rozmawialem juz z kotem i mam 3 czesci wazy.
2.Gram w Chocobo World i mam 100lv i jedna gwiazdke a z tego co sie dowiedziałem jest okazje do zdobycia jescze 2 gwiazdek, ale chodze i chodze i nie moge znelezc tej Coco i stąd moje pytanie czy musze pokonac jakas ilosc przeciwnikow? Czy zalezy to poprostu od szczescia?Dodam że ostatnia "akcja" to porwanie Coco, potem wałęsałem sie i walczylem z potworami dobre 3h.
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

witersbah pisze:2.Gram w Chocobo World i mam 100lv i jedna gwiazdke a z tego co sie dowiedziałem jest okazje do zdobycia jescze 2 gwiazdek, ale chodze i chodze i nie moge znelezc tej Coco i stąd moje pytanie czy musze pokonac jakas ilosc przeciwnikow? Czy zalezy to poprostu od szczescia?Dodam że ostatnia "akcja" to porwanie Coco, potem wałęsałem sie i walczylem z potworami dobre 3h.
skoro masz już 100 level, to jedyne co Ci pozostaje to zacząć od początku. nie możesz mieć ustawionych eventów na auto, tylko musisz sam grać, żeby spotkać Coco i ją uratować.
witersbah

Post autor: witersbah »

Problem w tym ze nie mialem eventow na auto
Alpha

Post autor: Alpha »

Haichi pisze:Jej chyba chodzi o to, że nie może używać na zabitej postaci tego czaru ... nie wiem, błąd gry? Kombinowałaś coś save editorem or something?
Tak jest :) kombinowalam, uruchamialam gre od nowa i bez skutku. Macie jakis pomysl?
Nie wiem o co chodzi.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Nie nie ... nie o to mi chodziło. Czasami jak ludzie edytują grę save editorem, podobne rzeczy się dzieją. Ale jeśli się tak dzieje i grałaś bez takich urozmaiceń to nie mam pojęcia co może być nie tak.
foppa

Post autor: foppa »

Jesli cie jescze to interesuje
tutaj masz rysunek

Dzięki za odp, rozwiązanie sam znalazłem w jakimś przewodniku, gdzie koleś screen po screenie opisuje cały quest.
Pozdrawiam.
mindcrasher

Post autor: mindcrasher »

Witam, mam takie pytanie, przegrałem z ojcem Rinoa'y karte Ifrita z wiadomych powodów, ale teraz nie moge znaleść tego marine w Fishers Horizont od którego niby ma odzyskać Ifrita, pomocy, gdzie go szukać??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

W lokacji z domem burmistrza pójdź w prawo...
mindcrasher

Post autor: mindcrasher »

No i mam, dzięki wielkie. Jeszcze jedno pytanie, jeśli zasada random rozprzestrzeni się tak tak już zostaje do końca gry??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Nie - może zniknąć w zależności od mixu z zasadami z innego regionu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”