FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Ranven

Post autor: Ranven »

Tylko w takim razie jak ten człowiek OD RAZU ma all? To mnie dziwi.

Btw: Na stronie jest mały błąd add. karty Seifera. Pierwszym momentem w grze kiedy można ją zdobyć jest to moment przed wyjazdem do Timber, nie Trabii.

Odkryłem metodę na zmianę trade rule:

Try to begin a card game with the Card Queen (quit it before starting the game) and do the same thing to the other players in the region(at least twice). The trade rule usually changes if you try to duel the Card Queen, which also affect the trade rules for most regions. Do it until the trade rule is "All" for all games.

To działa. Sprawdziłem

Edit 26 grudnia 2007: Jeszcze jedno pytanie, chodzi o kartę Ifrita. Czy po stracie jej u Carawaya, można odzyskać ją na 2 dysku? Wiem, że jest u Martine'a w F.H ale samego Martina nie ma w domku burmistrza ani w okolicy. Podejrzewam, że pojawi się dopiero po załatwieniu sprawy z Galbadia Garden, lecz w sumie nie wiem. Jak to z nim jest? Dopiero pod konieć 2 cd/3 cd czy też jednak nie?
Adelia

help

Post autor: Adelia »

hej jestem nowicjuszka w swiecie ff8 tzn gram w gre 1 raz i nie gralam w zadna poprzednia ani pozniejsza :/mam dwa pytania pmoze uznacie je za banaly no ja=ale jak wspominalam jestem zielona w temacie i gram na czuja bardziej:D wiec wszystko bylo ok przeszlam 1 plyte i jestem na 2 tam walczy sie z tyn Iron Cladem i trzeba od niego ukrasc potrzebny przedmiot do lionhearta Adamantine ale ja nie wiem jak sie kradnie czy mozecie mi napisac jak to zrobic...
no i drugie pytanie mam takie co trzeba zrobic zeby w sklepie z bronia pojawila sie nowa bron dla Squalla zaznaczam odrazu ze mam go na 24 poziomie i jeszcze zadna inna opcja oprocz revolver mi sie nie pojawila:/ a u innych tak mimo ze ssa na niższych poziomach:/ POmożcie prosze mimo iż pewnie podczas czytania usmialiscie sie do lez....proszę........
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Adelia pisze:i trzeba od niego ukrasc potrzebny przedmiot do lionhearta Adamantine ale ja nie wiem jak sie kradnie czy mozecie mi napisac jak to zrobic...
Musisz dać swojej postaci umiejętność Mug w Menu Junction pod zakładką Abilities. Mug trzeba wpierw wyuczyć u GFa Diablosa -> http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=8#Diablos Potem mozna jeszcze u Bahamuta (ale to później). Jeśli wszystko zrobisz poprawnie to w czasie walki komenda Attack zostanie zastąpiona przez Mug - efekt to cios + kradzież. W FF VIII nie ma "zwykłej" komendy Steal :)
Adelia pisze:no i drugie pytanie mam takie co trzeba zrobic zeby w sklepie z bronia pojawila sie nowa bron dla Squalla zaznaczam odrazu ze mam go na 24 poziomie i jeszcze zadna inna opcja oprocz revolver mi sie nie pojawila:/ a u innych tak mimo ze ssa na niższych poziomach:/ POmożcie prosze mimo iż pewnie podczas czytania usmialiscie sie do lez....proszę........
Musisz posiadać albo któryś z magazynów, w których opisane są komponenty potrzebne do modernizacji -> http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=15
lub odpowiednie itemy potrzebne do modernizacji -> http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=26

Mała prośba - zacznij używać interpunkcji, bo Twój post jest kompletnie nieczytelny. :)
Adelia

Post autor: Adelia »

Dziękuję bardzo za pomoc :grin:
tynkussia

Post autor: tynkussia »

hm... jestem na 4 cd i niepotrafię się wydostać z zamku ultimecji na mapę świata... wychodzę z zamczyska, ide po łańcuchach a z plaży nie mogę wyjść...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

<Załamka _^_ > Drzwi obok łańcuchów - trzeba przeskoczyć.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
kudlaty

Post autor: kudlaty »

Siemka

Mam dziwny problem, gdy jestem juz przy koncowce 3ciej plyty, tam juz kosmos, ewakuacja i lapie Rinoe to leca w strone tego statku czerwonego, i gieerka sie wysypuje (wyslij raport o bledach i te sprawy) co moze byc nie tak?

niestety nie jest to oryginal
Ostatnio zmieniony pn 31 gru, 2007 13:44 przez kudlaty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wada płyty.

Pirat.

Komp Ci stoi na żyle wodnej...
kudlaty

Post autor: kudlaty »

a czy moglbym prosic o jakis save pierwszy na tym statku jakby ktos mial o wyslanie mi na mail ? albo umiescil go na jakas wrzute czy wsylij to b prosze :D zalezy mi :P

niestety nie jest to oryginal, tylko gram na obrazach z daemona
Ostatnio zmieniony pn 31 gru, 2007 13:45 przez kudlaty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Masz pirata czy oryginał? To po pierwsze.
Po drugie - 16 punkt regulaminu się kłania.
Awatar użytkownika
Veggo
Kupo!
Kupo!

Post autor: Veggo »

Jesli to jest rzeczywiscie wada plytu to proponuje zrobic jej kopie , ewentualnie obraz CD , bo przyczyna moze byc rysa na plycie , ewentualnei pozycz od kogos ta plyte i zobacz czy bedzie dzialo sie to samo
Tym ktorzy pokochali ten swiat
I zaprzyjaznili sie z jego mieszkancami...
niech znow sie zbiora
I poswiaeca swoj czas
mindcrasher

Post autor: mindcrasher »

Witam, mam do Was takie pytanie, jestem na 1 płycie po akcji w Timber i zapomniałem zagrać wcześniej w mieście Balamb z pania Dincht o karte Zela. Czy będzie jeszcze okazja zagrania z nia o tą kartę na późniejszym etapie gry??
Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Veggo
Kupo!
Kupo!

Post autor: Veggo »

TAk , na 2 CD takze jestes w domu Zella i na 3 CD rozniez jest taka mozliwosc :)
Tym ktorzy pokochali ten swiat
I zaprzyjaznili sie z jego mieszkancami...
niech znow sie zbiora
I poswiaeca swoj czas
mindcrasher

Post autor: mindcrasher »

Veggo pisze:TAk , na 2 CD takze jestes w domu Zella i na 3 CD rozniez jest taka mozliwosc :)
No to gitowo, bo karty to podstawa, szkoda by było coś opouścić. Dzięki za odpowiedź, pozdro

[ Dodano: Nie 06 Sty, 2008 15:17 ]
Witam, mam jeszcze jedno pytanko, czy trzeba zrobić coś ważnego na 1 płytce zanim się ją skonczy (np. ostatnia broń...) żeby czegoś nie przegapić? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ajudah
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ajudah »

jesli masz ambicje zdobyc najlepsze bronie to opis jest na Krypcie, zasadniczo jak gralam,korzystajac z opisu, nie ominelam nic waznego
Ja mogę być miła dla jednej osoby dziennie, i to <beeeeep> nie jest Twój dzień

Wiem, że jesteśmy fanatyczkami, ale ile można tańczyć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”