FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

ppawlo4
Kupo!
Kupo!

Post autor: ppawlo4 »

Jak i gdzie można zdobyć górskiego lub lepszego Chocobo ?
LiZaRd

Post autor: LiZaRd »

ppawlo4 pisze:Jak i gdzie można zdobyć górskiego lub lepszego Chocobo ?
temat rzeka, zreszta poruszany chyba n-ty raz, zapytam tylko czy zagladaleś do poradnika, ktory z tego co pamietam napisala sama Sephi? jesli nie, polecam :wink: [center]PORADNIK SEPHI - CHOCOBO [/center]
Juklas

Post autor: Juklas »

Siemka mam takie pytanko troche lamerskie ale naprawde nie wiem jak sie zapisac na wyscigi chocobo i gdzie to sie robi? (chce podwyzszyc range Great chocobo) a pozatym to czy jak sie jest na 3 plycie to mozna jeszcze plywac tiny branco i czy jest buggy? bo jakos na mapie mi nie zaznacza i nie moge ich znalezc T_T
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Juklas pisze:jak sie zapisac na wyscigi chocobo i gdzie to sie robi?
Idziesz do Gold Saucer na Chocobo Square. Wchodzisz tam do głównej lokacji (tam, gdzie zawiera się zakłady itp.) - tam po lewej stronie stoi Ester - podejdź do niej i zapisz się na wyścigi...
Juklas pisze:a pozatym to czy jak sie jest na 3 plycie to mozna jeszcze plywac tiny branco i czy jest buggy?
Nie - oba pojazdy znikają już na 2 CD - po zdobyciu Higwinda...
Juklas

aha dzieki :D a jeszcze jedno pytanko czy mozna kupic albo gdzie najlepiej dropi x-potion ?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Nie da się kupić.

Walki na całym kontynencie w Wutai... Średnio dostajemy 1 X-Potion na dwie walki.

Można też ukraść Spiral, które występują na trawie koło Midel.

Morph na Midgar Zolom.
Juklas

aha a mam takie pytanko bo jeden z bossow na 2 plycie w mideel jak don corneo porywa yuffie i elene to walczysz z takim ptakiem ktory ma czar Aero 3 i czy jest jakas materia z tym?
EDIT: mialem na mysli Wutai :PP
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Juklas pisze:Aero 3 i czy jest jakas materia z tym?
niestety nie. prawdopodobnie jest to jeden z wielu elementów, które nie znalazły się w finalnej wersji gry.
Siwyeoe

Post autor: Siwyeoe »

Hej Hej witam :D

Znalazłem fajny film na Yutube w ktorym Vincent powala emeralda jednym strzalem.Poszperałem i znalazłem wyjaśnienie tego zjawiska cyt:

"Wrong. His damage is based off of the number of enemies he's killed, but it's not a one-for-one swap. Just so happens that at 65535 kills, he does so much damage that the game can't handle the math, and it overflows, and the game resolves this overflow with instant death. "

Czy to prawda, że Death Penalty ma taka moc czy to tylko ściema i działanie wszechmocnego Gamesharka?
Pozdrawiam.
Acha , wesołych, spokojnych i szczęśliwego nowego!;)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Siwyeoe pisze:Czy to prawda, że Death Penalty ma taka moc czy to tylko ściema i działanie wszechmocnego Gamesharka?
To drugie...
Ataru

Post autor: Ataru »

Pierwszy post, pomocy.

Jestem szczerze sfrustrowany juz, gralem sobie przemilo w siodma czesc Finala na PC, dotarlem do wutai, do pokoju z dzwignia i... nic. Nie daje sie ruszyc.

Fakt, o tym juz bylo, szukalem juz tu i widzialem odpowiedzi i jest to tym gorsze, ze innym sie udalo a mi nie idzie ani troche. Juz nie mam sil po prostu, siedzialem nad tym z godzine, klikalem, wybieralem... nic, zero. Mam nadzieje, ze ktos mi powie, gdzie chociaz mniej wiecej stanac i ktorym bokiem albo sam juz nie wiem... Ja Finala odstawiam w przeciwnym wypadku. Bo materii mi szkoda jednak i bez nich grac nie mam ochoty, a save niestety jest juz po stracie materii.

EDIT: poprawki.

Dobra, udalo mi sie. Jezeli ktos bedzie szukal o tym informacji... nie sadze, zeby to momoglo ale juz oglupiajac sie calkowicie z rozpedu pobieglem, nacisnalem enter [OK] i wuala, udalo sie. Nie robcie tego w domu a jak macie zamiar isc do wutai to pamietajcie zasejwowac przed strata materii. Dobra rada ode mnie ;-)

Ale przy okazji witam, byc moze bede staral sie pomagac ludziom bedac w miare na bierzaco :) Humor od razu lepszy.
baski

Post autor: baski »

Witam, jestem nowy jak widać :) Postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten poniekąd trochę do niego pasuje. Kiedyś (2 miesiące temu) pożyczyłem od kolegi FFVII(na PS1 - nie wersję PC[Jeśli to będzie miało w dalszej części znaczenie] doszedłem do momentu, gdzie Yuffie walczy w piętrowym budynku, a dokładnie do ostatniego Bossa o nazwie Godo. Niestety nie mogłem sobie dać z nim rady(pomimo leczenia i innych "trików"). Postanowiłem trochę odpocząć od gry. Niestety po 2 dniach mój komp się rozsypał i musiałem zrobić format, grę oddałem. Poprosiłem dzisiaj kolegę, aby znowu mi ją przyniósł jutro - Jednak nie chcę mi się zaczynać wszystkiego od początku. Tak więc to mam do Was prośbę, czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ? W FFVII gram na komputerze, poprzez emulator o nazwie ePSXe InPCP.

Z góry dziękuję.
LiZaRd

Post autor: LiZaRd »

baski pisze:Postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten poniekąd trochę do niego pasuje.
+ za elokwencje :D
baski pisze:czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ?
jasne, mam baze wszystkich mozliwych save'ow, jesli by chodzilo o wersje PC, nom to jeszcze spoko, bo sa na necie na gamefaq'ach save'y, ale jesli chodzi o psUno to nie wiem czy ktos ma baze saveów na epsxe. Jedyne co moge poradzić to uzbroic sie w cierpliwosc i ponowne przejscie tego kowalka ;)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

baski pisze:Tak więc to mam do Was prośbę, czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ? W FFVII gram na komputerze, poprzez emulator o nazwie ePSXe InPCP
Jakby były problemy z poniższymi save'ami zmień emulator ;)
LiZaRd pisze:jasne, mam baze wszystkich mozliwych save'ow, jesli by chodzilo o wersje PC, nom to jeszcze spoko, bo sa na necie na gamefaq'ach save'y, ale jesli chodzi o psUno to nie wiem czy ktos ma baze saveów na epsxe.
http://www.gamefaqs.com/console/psx/save/197341.html -> wybierz coś sobie... polecam te Save'y w okolicach Gold Saucer/Randki na 1 CD ... :)
baski

Post autor: baski »

Mam wersję europejską dlatego, też działają tylko savy z PAL. Jest tam save trochę po randce. Niestety Cloud ma Ultima Weapon. Ktoś grając używał chyba kodów :( Tak więc jeśli są gdzieś jeszcze serwery które posiadają savy to proszę o ich podanie(jeśli jest to dozwolone/regulamin pozwala).

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”