FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
temat rzeka, zreszta poruszany chyba n-ty raz, zapytam tylko czy zagladaleś do poradnika, ktory z tego co pamietam napisala sama Sephi? jesli nie, polecamppawlo4 pisze:Jak i gdzie można zdobyć górskiego lub lepszego Chocobo ?

Siemka mam takie pytanko troche lamerskie ale naprawde nie wiem jak sie zapisac na wyscigi chocobo i gdzie to sie robi? (chce podwyzszyc range Great chocobo) a pozatym to czy jak sie jest na 3 plycie to mozna jeszcze plywac tiny branco i czy jest buggy? bo jakos na mapie mi nie zaznacza i nie moge ich znalezc T_T
Idziesz do Gold Saucer na Chocobo Square. Wchodzisz tam do głównej lokacji (tam, gdzie zawiera się zakłady itp.) - tam po lewej stronie stoi Ester - podejdź do niej i zapisz się na wyścigi...Juklas pisze:jak sie zapisac na wyscigi chocobo i gdzie to sie robi?
Nie - oba pojazdy znikają już na 2 CD - po zdobyciu Higwinda...Juklas pisze:a pozatym to czy jak sie jest na 3 plycie to mozna jeszcze plywac tiny branco i czy jest buggy?
Hej Hej witam :D
Znalazłem fajny film na Yutube w ktorym Vincent powala emeralda jednym strzalem.Poszperałem i znalazłem wyjaśnienie tego zjawiska cyt:
"Wrong. His damage is based off of the number of enemies he's killed, but it's not a one-for-one swap. Just so happens that at 65535 kills, he does so much damage that the game can't handle the math, and it overflows, and the game resolves this overflow with instant death. "
Czy to prawda, że Death Penalty ma taka moc czy to tylko ściema i działanie wszechmocnego Gamesharka?
Pozdrawiam.
Acha , wesołych, spokojnych i szczęśliwego nowego!;)
Znalazłem fajny film na Yutube w ktorym Vincent powala emeralda jednym strzalem.Poszperałem i znalazłem wyjaśnienie tego zjawiska cyt:
"Wrong. His damage is based off of the number of enemies he's killed, but it's not a one-for-one swap. Just so happens that at 65535 kills, he does so much damage that the game can't handle the math, and it overflows, and the game resolves this overflow with instant death. "
Czy to prawda, że Death Penalty ma taka moc czy to tylko ściema i działanie wszechmocnego Gamesharka?
Pozdrawiam.
Acha , wesołych, spokojnych i szczęśliwego nowego!;)
Pierwszy post, pomocy.
Jestem szczerze sfrustrowany juz, gralem sobie przemilo w siodma czesc Finala na PC, dotarlem do wutai, do pokoju z dzwignia i... nic. Nie daje sie ruszyc.
Fakt, o tym juz bylo, szukalem juz tu i widzialem odpowiedzi i jest to tym gorsze, ze innym sie udalo a mi nie idzie ani troche. Juz nie mam sil po prostu, siedzialem nad tym z godzine, klikalem, wybieralem... nic, zero. Mam nadzieje, ze ktos mi powie, gdzie chociaz mniej wiecej stanac i ktorym bokiem albo sam juz nie wiem... Ja Finala odstawiam w przeciwnym wypadku. Bo materii mi szkoda jednak i bez nich grac nie mam ochoty, a save niestety jest juz po stracie materii.
EDIT: poprawki.
Dobra, udalo mi sie. Jezeli ktos bedzie szukal o tym informacji... nie sadze, zeby to momoglo ale juz oglupiajac sie calkowicie z rozpedu pobieglem, nacisnalem enter [OK] i wuala, udalo sie. Nie robcie tego w domu a jak macie zamiar isc do wutai to pamietajcie zasejwowac przed strata materii. Dobra rada ode mnie
Ale przy okazji witam, byc moze bede staral sie pomagac ludziom bedac w miare na bierzaco
Humor od razu lepszy.
Jestem szczerze sfrustrowany juz, gralem sobie przemilo w siodma czesc Finala na PC, dotarlem do wutai, do pokoju z dzwignia i... nic. Nie daje sie ruszyc.
Fakt, o tym juz bylo, szukalem juz tu i widzialem odpowiedzi i jest to tym gorsze, ze innym sie udalo a mi nie idzie ani troche. Juz nie mam sil po prostu, siedzialem nad tym z godzine, klikalem, wybieralem... nic, zero. Mam nadzieje, ze ktos mi powie, gdzie chociaz mniej wiecej stanac i ktorym bokiem albo sam juz nie wiem... Ja Finala odstawiam w przeciwnym wypadku. Bo materii mi szkoda jednak i bez nich grac nie mam ochoty, a save niestety jest juz po stracie materii.
EDIT: poprawki.
Dobra, udalo mi sie. Jezeli ktos bedzie szukal o tym informacji... nie sadze, zeby to momoglo ale juz oglupiajac sie calkowicie z rozpedu pobieglem, nacisnalem enter [OK] i wuala, udalo sie. Nie robcie tego w domu a jak macie zamiar isc do wutai to pamietajcie zasejwowac przed strata materii. Dobra rada ode mnie

Ale przy okazji witam, byc moze bede staral sie pomagac ludziom bedac w miare na bierzaco

Witam, jestem nowy jak widać
Postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten poniekąd trochę do niego pasuje. Kiedyś (2 miesiące temu) pożyczyłem od kolegi FFVII(na PS1 - nie wersję PC[Jeśli to będzie miało w dalszej części znaczenie] doszedłem do momentu, gdzie Yuffie walczy w piętrowym budynku, a dokładnie do ostatniego Bossa o nazwie Godo. Niestety nie mogłem sobie dać z nim rady(pomimo leczenia i innych "trików"). Postanowiłem trochę odpocząć od gry. Niestety po 2 dniach mój komp się rozsypał i musiałem zrobić format, grę oddałem. Poprosiłem dzisiaj kolegę, aby znowu mi ją przyniósł jutro - Jednak nie chcę mi się zaczynać wszystkiego od początku. Tak więc to mam do Was prośbę, czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ? W FFVII gram na komputerze, poprzez emulator o nazwie ePSXe InPCP.
Z góry dziękuję.

Z góry dziękuję.
+ za elokwencje :Dbaski pisze:Postanowiłem nie zakładać nowego tematu, ponieważ ten poniekąd trochę do niego pasuje.
jasne, mam baze wszystkich mozliwych save'ow, jesli by chodzilo o wersje PC, nom to jeszcze spoko, bo sa na necie na gamefaq'ach save'y, ale jesli chodzi o psUno to nie wiem czy ktos ma baze saveów na epsxe. Jedyne co moge poradzić to uzbroic sie w cierpliwosc i ponowne przejscie tego kowalkabaski pisze:czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ?

Jakby były problemy z poniższymi save'ami zmień emulatorbaski pisze:Tak więc to mam do Was prośbę, czy mógłby ktoś udostępnić save z tego momentu gdzie Yuffie walczy z Godo lub chociaż przed samym kilku piętrowym budynkiem ? W FFVII gram na komputerze, poprzez emulator o nazwie ePSXe InPCP

http://www.gamefaqs.com/console/psx/save/197341.htmlLiZaRd pisze:jasne, mam baze wszystkich mozliwych save'ow, jesli by chodzilo o wersje PC, nom to jeszcze spoko, bo sa na necie na gamefaq'ach save'y, ale jesli chodzi o psUno to nie wiem czy ktos ma baze saveów na epsxe.