FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

siN
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: siN »

Hmmm, o tyle jest to dziwne, że nie mam nawet opcji midi synth w ustawieniach dźwięku (czy też czegokolwiek z nazwą midi), ale same pliki *mid odtwarzam bez problemu na komputerze. Mam zainstalowane podstawowe sterowniki od karty dźwiękowej i takie same mam od zawsze, a mimo to muzyka z koncertu oraz chocobo world wcześniej się odtwarzała.
W sumie to chyba jest to problem bardziej do działu technicznego, niż związany z przechodzeniem gry...
Kyho
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kyho »

Cześć jestem na 4CD gram na PSX xD Moj problem tyczy się tego że postanowiłem na 4CD przed starciem z Ultimencją kupić Squallowi Lion Hearta . Lecz jestem na mapie świata mam Ragnaroka grałem od 2drzwi tak jak było na poradniku ale teraz niemoge wejść do żaadnego miasta . Prosze o pomoc z góry dziękuje :)
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Z tego co pamętam, nie da się już wejść do żadnego miasta w tym momencie gry i już nie będzie można. Mogę się mylić bo daaaawno już w tą grę nie grałem _^_".
Kyho
Kupo!
Kupo!

Niemożna temu zaradzić niewiem Tonberry'm call shop ? :P
Tomek

Post autor: Tomek »

Kupowanie broni ma w umiejętnościach Doomtrain.Jeśli go nie masz i nie wiesz jak go zdobyć zajrzyj na kryptę w dziale GF
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Kyho pisze:Cześć jestem na 4CD gram na PSX xD Moj problem tyczy się tego że postanowiłem na 4CD przed starciem z Ultimencją kupić Squallowi Lion Hearta . Lecz jestem na mapie świata mam Ragnaroka grałem od 2drzwi tak jak było na poradniku ale teraz niemoge wejść do żaadnego miasta . Prosze o pomoc z góry dziękuje :)
Kyho pisze:Niemożna temu zaradzić niewiem Tonberry'm call shop ? :P
Nie - nie ta umiejętność. Trzeba użyć "Junk Shop" Doomtrain'a.
Kyho
Kupo!
Kupo!

Aaaaa dzięki bardzo :):):) Extra jesteście :)
Dami1993

Post autor: Dami1993 »

Mam pytanie.Z skąd można wziąć Dragon Fang bo byłem na T-Rexaur ze 20 razy i ani 1 mi nie wypadł. Pomoże ktoś??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Dami1993 pisze:Mam pytanie.Z skąd można wziąć Dragon Fang bo byłem na T-Rexaur ze 20 razy i ani 1 mi nie wypadł. Pomoże ktoś??
Musisz mieć wysoki LV postacią, aby wypadło i trochę cierpliwości (30~50 lv styknie)... Proponuje zapolować na Blue Dragon (śnieżne lasy koło Trambia Garden) o ile jesteś dalej, niż na 1 CD.
Tapczan

Post autor: Tapczan »

Nie moge zrobić questu z jeziorem obel lake. A konkretnie nie moge znaleść kamienia z napisem "S T S L R M" i "E A S N D P".Zadanie robie od razu po zdobyciu ragnaroka. Może robie to za wcześnie czy o co chodzi?
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Tapczan pisze:"E A S N D P"
O ile dobrze pamietam, bo dawno nie grałem, tam gdzie jest ślad po galbadia garden, tam też są tory i jakaś stacja kolejowa, w pobliżu znajduje się rzeka i jaskinia, z której wypływa woda do rzeki, udaj się dokładnie nad jaskinię gdzie wydobywa się woda i tam jest ptak wysiadujący jajka, pojawią się dwie opcje, pierwsza to walka z ptakiem druga to obserwowanie, po kilku obserwacjach ptak odlecie lub po pokonaniu ptaka, z resztą jak ptaka już nie będzie możesz zbadać kamień gdzie pisze te "EASNPD"
Tapczan pisze:"S T S L R M"
ten trzeba znaleść chodząc po plaży w okolicy gdzie było Balamb Garden i naciskać X aż się znajdzię
Tapczan pisze:Zadanie robie od razu po zdobyciu ragnaroka. Może robie to za wcześnie czy o co chodzi?
o ile wiem to mozna quest wykonać w tym momęcie gry, ale nie jestem pewien, ja go robiłem przed końcem 3CD
Dami1993

Mam pytanie.
Co zrobic by uwolnic doomtraina bo zebralem potrzebne itemy i nie wiem jak to zrobic.
Tomek

Post autor: Tomek »

Jak masz potrzebne itemy to wchodzisz w item i klikasz na Salomon Ring
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Używasz Salomon Ring z Menu Items jak przedmiotu i już masz GFa.
Dami1993

Pokazuje mi sie ze "can't summon GF" a mam wszystko 6 remedy 6 steel pipes i 6 malboro tentacle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”