FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

w grze masz przecież poradnik do triple triad :roll:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

swwielki pisze:jak sie gra w karty o co biega pomocy zaczynam grac w ff i nie mam pojecia o co biega:( help gg 9174941
Kilka stron wcześniej tłumaczyłem wszystko ... :roll: poszukaj sobie
swwielki

Post autor: swwielki »

Limit Break jak z tego korzystac???? da sie ulepszac bronie jakimis p[rzedmiotami jesli tak jakmi????? prosze o pomoc gg 9174941 pzdr
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Limit Break aktywuje się w momencie spadku hp do poziomu krytycznego bądź pod wpływem czaru Aura.

Nie nie można ulepszać broni. Można jedynie kupić lepszą.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Haichi pisze:Nie nie można ulepszać broni. Można jedynie kupić lepszą.
Bzdura - jest dokładnie odwrotnie. Nie można kupić nowej, a jedynie bazową można ulepszyć i zamienić na lepszy model, jeżeli zdobędzie się odpowiednie składniki i zapłaci w sklepie za robociznę.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

swwielki pisze:da sie ulepszac bronie jakimis p[rzedmiotami jesli tak jakmi?????
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=25 spis wszystkiego, czego potrzebujesz do szczęścia.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Sephiria pisze:
Haichi pisze:Nie nie można ulepszać broni. Można jedynie kupić lepszą.
Bzdura - jest dokładnie odwrotnie. Nie można kupić nowej, a jedynie bazową można ulepszyć i zamienić na lepszy model, jeżeli zdobędzie się odpowiednie składniki i zapłaci w sklepie za robociznę.
Racja ... mój błąd wybacz.
Brzosa

FF 8 CD 2 dom edei

Post autor: Brzosa »

Witam. jestem nowy wiec jesli bylo juz takie pytanie to sorka.... ale mam problem znajduje ogrod galbadi i jest napisane w opisie jak doleco do ogrodu pojawisie scenka a tu niec a tego ...... help atoje w miejscu :/
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Niedaleko jest las, nad którym unosi się Ogród Galbadii. Gdy dolecisz do lasu, rozpocznie się animacja.
Niedokładnie przeczytałeś solucję. Nie masz podlatywać do G Garden tylko lasu, opodal którego on się unosi. Wtedy zacznie się animacja.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Brzosa

dzieki za odpowiedz ale niestety "oblecialem'' wszystkie lasy do okola i niestety nic, mam jeszcze pytanko czy ten las NIEOPODAL jest blisko ogrodu unoszacego sie nad lasem ? poniewaz wszystkie w poblizu oblecialem i nic, wiem ze ta gra jest bardzo szczegolowa wiec probowalem kilka razy ale niestety ide kombinowac dalej...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/mapa_swiata_ff8.png -> poszukaj Galbadia Garden w okolicy lokacji Edea's House
Brzosa

az tak ze mna nie jest zle abym nie znalazl tej lokacji :P jestem przy domku edei i widze ten garden mam problem ze nie wyswietla mi sie ta animacja.... (co w opsie jest napisane) niby do lasu ale .... nic kombinowalem wszystkie sposoby jakie mi na mysl przyszly zmiana skladu, bieganie pieszo oraz oblatywanie kazdego lasku w pobizu ale nadal nic... szkoda....
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Brzosa pisze:az tak ze mna nie jest zle abym nie znalazl tej lokacji :P jestem przy domku edei i widze ten garden mam problem ze nie wyswietla mi sie ta animacja.... (co w opsie jest napisane) niby do lasu ale .... nic kombinowalem wszystkie sposoby jakie mi na mysl przyszly zmiana skladu, bieganie pieszo oraz oblatywanie kazdego lasku w pobizu ale nadal nic... szkoda....
Ale ty masz lecieć w kierunku lasu nad którym znajduje się ogród Oo" ... jeżeli w tym momencie nie pokazuje ci się scenak tzn, że z twoją grą jest coś nie tak.
Brzosa

dzieki wszystkim za pomoc :) jednym slowem jestem lol ... nie wrzucilem patcha ^^ juz wszystko git BB
Awatar użytkownika
Dyzio_USSJ
Kupo!
Kupo!

Post autor: Dyzio_USSJ »

Jedna osoba z pomocy technicznej miała ten sam problem bo na PC zawsze są takie problemy z FF8. Gra lubi się zacinać w ważnych momentach nieważne czy to oryginał czy pirat. Bugi z Galbadia Garden czy usuwanie się kart poziomu pierwszego to już normalka każda osoba z innych for ma to samo. Grze po latach po prostu ,,odbija'' jak jest nowa to wszystko pięknie chodzi. Sam przechodziłem z dwa tyodnie temu ten moment z Galbadią (mam oryginał) i potem jak głupi szukałem po solucjach co robie źle (patch'a nie chciało mi się szukać:P). W końcu (jak zwykle) cudacznie odkryłem sposób który polegał na zamianie paru kart LV1 na przedmioty i potem pojawiła się animacja. Jeśli ktoś by miał problem jeszcze kiedyś z tym momentem niech skorzysta z mojego sposobu (sprawdzałem kilka razy na oryginale i piracie zadziałało) albo zaopatrzy się w jakić dobry patch (wątpie żeby jakiś powstał co naprawia tego typu błędy). W wersji na PSX zdecydowanie nie ma takich błędów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”