FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Bzdura - jest dokładnie odwrotnie. Nie można kupić nowej, a jedynie bazową można ulepszyć i zamienić na lepszy model, jeżeli zdobędzie się odpowiednie składniki i zapłaci w sklepie za robociznę.Haichi pisze:Nie nie można ulepszać broni. Można jedynie kupić lepszą.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=25 spis wszystkiego, czego potrzebujesz do szczęścia.swwielki pisze:da sie ulepszac bronie jakimis p[rzedmiotami jesli tak jakmi?????
Racja ... mój błąd wybacz.Sephiria pisze:Bzdura - jest dokładnie odwrotnie. Nie można kupić nowej, a jedynie bazową można ulepszyć i zamienić na lepszy model, jeżeli zdobędzie się odpowiednie składniki i zapłaci w sklepie za robociznę.Haichi pisze:Nie nie można ulepszać broni. Można jedynie kupić lepszą.
FF 8 CD 2 dom edei
Witam. jestem nowy wiec jesli bylo juz takie pytanie to sorka.... ale mam problem znajduje ogrod galbadi i jest napisane w opisie jak doleco do ogrodu pojawisie scenka a tu niec a tego ...... help atoje w miejscu 

Niedokładnie przeczytałeś solucję. Nie masz podlatywać do G Garden tylko lasu, opodal którego on się unosi. Wtedy zacznie się animacja.Niedaleko jest las, nad którym unosi się Ogród Galbadii. Gdy dolecisz do lasu, rozpocznie się animacja.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
dzieki za odpowiedz ale niestety "oblecialem'' wszystkie lasy do okola i niestety nic, mam jeszcze pytanko czy ten las NIEOPODAL jest blisko ogrodu unoszacego sie nad lasem ? poniewaz wszystkie w poblizu oblecialem i nic, wiem ze ta gra jest bardzo szczegolowa wiec probowalem kilka razy ale niestety ide kombinowac dalej...
http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/mapa_swiata_ff8.png
poszukaj Galbadia Garden w okolicy lokacji Edea's House

az tak ze mna nie jest zle abym nie znalazl tej lokacji
jestem przy domku edei i widze ten garden mam problem ze nie wyswietla mi sie ta animacja.... (co w opsie jest napisane) niby do lasu ale .... nic kombinowalem wszystkie sposoby jakie mi na mysl przyszly zmiana skladu, bieganie pieszo oraz oblatywanie kazdego lasku w pobizu ale nadal nic... szkoda....

Ale ty masz lecieć w kierunku lasu nad którym znajduje się ogród Oo" ... jeżeli w tym momencie nie pokazuje ci się scenak tzn, że z twoją grą jest coś nie tak.Brzosa pisze:az tak ze mna nie jest zle abym nie znalazl tej lokacjijestem przy domku edei i widze ten garden mam problem ze nie wyswietla mi sie ta animacja.... (co w opsie jest napisane) niby do lasu ale .... nic kombinowalem wszystkie sposoby jakie mi na mysl przyszly zmiana skladu, bieganie pieszo oraz oblatywanie kazdego lasku w pobizu ale nadal nic... szkoda....
- Dyzio_USSJ
- Kupo!
Jedna osoba z pomocy technicznej miała ten sam problem bo na PC zawsze są takie problemy z FF8. Gra lubi się zacinać w ważnych momentach nieważne czy to oryginał czy pirat. Bugi z Galbadia Garden czy usuwanie się kart poziomu pierwszego to już normalka każda osoba z innych for ma to samo. Grze po latach po prostu ,,odbija'' jak jest nowa to wszystko pięknie chodzi. Sam przechodziłem z dwa tyodnie temu ten moment z Galbadią (mam oryginał) i potem jak głupi szukałem po solucjach co robie źle (patch'a nie chciało mi się szukać:P). W końcu (jak zwykle) cudacznie odkryłem sposób który polegał na zamianie paru kart LV1 na przedmioty i potem pojawiła się animacja. Jeśli ktoś by miał problem jeszcze kiedyś z tym momentem niech skorzysta z mojego sposobu (sprawdzałem kilka razy na oryginale i piracie zadziałało) albo zaopatrzy się w jakić dobry patch (wątpie żeby jakiś powstał co naprawia tego typu błędy). W wersji na PSX zdecydowanie nie ma takich błędów.