Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Na stronie krypty jest opis przejścia, część druga, tam masz mapkę jak masz iść.kontrat pisze:1. Jak dostac sie do lokacji za wodospadami w Sohen Cave Palace ? (taki maly kwadrat mniej wiecej po srodku). Nie chodzi mi i lokację z Hellwyrmem bo tam juz bylem.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
sprawunie mam kolejną, chce zrobic luk sagitarius a potrzebuje do tego troche lootu, nie moge zdobyc sagitarius gem, mianowicie :
Sagittarius Gem :
- Slime (Steal) Zertinan Caverns
- Oiling (Steal) Stillshrine of Miriam (Hidden Stairs)
- Hecteyes (Drop) Henne Mines
Oiling - czegos takiego nie znalazlem ale zaraz jeszcze poszukam, bo nie wiem do konca gdzie sa te hidden Stairs
Slime - okradlem ze 100 i nic
Hecteyes - kurcze juz mam 40ty chain i nic, nawet w bestiary nci nei pisze ze wyrzuca sagitarius gem
druga wersja :
Drops - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Hecteyes .......... Draklor Laboratory, Henne Mines
Steal - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Slime ............. Zertinan Caverns
- Foobar ............ Nabreus Deadlands (jeszcze nie probowalem ale boje sie ze bedzie to samo co ze slime)
- Shemhazai ......... Giruvegan (esper) (juz go zatluklem a nie ukradlem nic
)
Poach - Balloon ........... Miriam Stilshrine (co to znaczy to poach? mam uzyc tej techniki?)
Other - After collecting 15 Engage/Trophy Items from rare monster,
get the reward from Archades, which contain a Sagittarius Gem. (to jedna sztuka a potrzebuje cztery:/)
no i jeszcze jedno pytanko, generalnie gram skladem Vaan/Balther/Ashe, Ashe walczy z lukiem, zeby zawsze byla na dystans, luk o ktorym mowie ma 93 dmg ale czy folmhout nie bedize lepszy? ma niby 50 dmg ale moze ma jakies inne zalety?
dzieki z gory za odpowiedz
Sagittarius Gem :
- Slime (Steal) Zertinan Caverns
- Oiling (Steal) Stillshrine of Miriam (Hidden Stairs)
- Hecteyes (Drop) Henne Mines
Oiling - czegos takiego nie znalazlem ale zaraz jeszcze poszukam, bo nie wiem do konca gdzie sa te hidden Stairs

Slime - okradlem ze 100 i nic

Hecteyes - kurcze juz mam 40ty chain i nic, nawet w bestiary nci nei pisze ze wyrzuca sagitarius gem

druga wersja :
Drops - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Hecteyes .......... Draklor Laboratory, Henne Mines
Steal - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Slime ............. Zertinan Caverns
- Foobar ............ Nabreus Deadlands (jeszcze nie probowalem ale boje sie ze bedzie to samo co ze slime)
- Shemhazai ......... Giruvegan (esper) (juz go zatluklem a nie ukradlem nic

Poach - Balloon ........... Miriam Stilshrine (co to znaczy to poach? mam uzyc tej techniki?)
Other - After collecting 15 Engage/Trophy Items from rare monster,
get the reward from Archades, which contain a Sagittarius Gem. (to jedna sztuka a potrzebuje cztery:/)
no i jeszcze jedno pytanko, generalnie gram skladem Vaan/Balther/Ashe, Ashe walczy z lukiem, zeby zawsze byla na dystans, luk o ktorym mowie ma 93 dmg ale czy folmhout nie bedize lepszy? ma niby 50 dmg ale moze ma jakies inne zalety?
dzieki z gory za odpowiedz

Najlepsza opcja :D . Często wypada. Najlepiej stealować z założonym Thieves Cuffs.ziober666 pisze:- Foobar ............ Nabreus Deadlands (jeszcze nie probowalem ale boje sie ze bedzie to samo co ze slime)
No trzeba użyć jak HP przeciwnika jest na poziomie krytycznym (trudne do osiągnięcia dla napakowanych postaciziober666 pisze:Poach - Balloon ........... Miriam Stilshrine (co to znaczy to poach? mam uzyc tej techniki?)

Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
wlasnie proboje foobara i narazie wypadl jeden, ale malo ich jest tam, wiec dlugo mi zejdzie
oczywiscie zawsze kradne z thiefs cuffs ;]
dobra mam
jeszcze ash wyrm, na mosphoran highwaste, ale nei wiem od czego zalezy pogoda bo pokazuje sie chyba tylko w sloneczna pogode a caly czas mam chmurki na niebie 

dobra mam

Kurde mam spory problem z tym ash wyrmem, nei ma go nigdzie, moze mi ktos pomoc gdzie go szukac? są 3 rodzaje pogodyz tego co widze, ciemne niebo, ciemne niebo + deszcz i niebieskie niebo lekko zachmurzone, przeszedlem w kazda pogode ( wydaje mi sie ze powineinem w tą ostatnia) i nie ma gnoja, moze jest jeszcze inna pogoda? albo jest w jakiejs lokacji do ktorej nie zagladam? potrzebuje 2 moon ringi i szlag mnie trafia ze nie moge ich znalezc, z gory dzieki za pomoc
A u mnie kłpotów ciąg dalszy
Po 1- jak dostac się do REspera na Q (jakaś porąbana nazwa)- niby trzeba się pobawic panelami w G. Waterway- robie to i nic, próbowałem już wsyztskich ustawień. Po 2 hunty- jestem na VII randze i pojawił się kłopot, bo okazuje się, że nie mam zaliczonych paru Huntsów z niższych rang- np Antiliona, który jest potrzebny do zaliczenia Diabolosa. A póki co hunty pojawiały się dopiero po skompletowaniu całego zestawu z notice board.

Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.
http://musicshed.blogspot.com/
kay350 pisze:A u mnie kłpotów ciąg dalszyPo 1- jak dostac się do REspera na Q (jakaś porąbana nazwa)- niby trzeba się pobawic panelami w G. Waterway- robie to i nic, próbowałem już wsyztskich ustawień. Po 2 hunty- jestem na VII randze i pojawił się kłopot, bo okazuje się, że nie mam zaliczonych paru Huntsów z niższych rang- np Antiliona, który jest potrzebny do zaliczenia Diabolosa. A póki co hunty pojawiały się dopiero po skompletowaniu całego zestawu z notice board.
to dosc jasno wytlumaczona sprawa,yaqub pisze:Cuchelainn
1) Idź do "Central Waterway Control"
2) Włącz No. 11 i No. 4 Waterway Control gates (muszą się świecić oba)
3) Idź do No. 4 Cloaca Spur, które jest wysuszone
4) Użyj raz No. 1 North Waterway Control który znajdziesz w tej lokacji
5) Wróć do "Central Waterway Control"
6) Włącz No. 10 i No. 3 Waterway Control gates (wyłączając poprzednie No. 11 i No. 4)
7) Idź do No. 3 Cloaca Spur, który właśnie osuszyłeś
8 ) Użyj raz No. 1 South Waterway Control
9) Wróć do "Central Waterway Control" wyłącz No. 11 i zamiast niego włącz No. 3 (czyli musisz mieć włączone No. 4 i No. 3)
10) SAVE! Teraz idź do wysuszonej lokacji No. 1 Cloaca
11) Zejdź po schodkach na końcu lokacji ....
a co do hunotw idz do montblancka w clan hall, to rozwiaze Twój problem
Spasiba, Merci, dziękuję, danke, i wogóle senk ju :D
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.
A byłeś tam, gdzie się z Exodusem walczyło?ziober666 pisze:Kurde mam spory problem z tym ash wyrmem, nei ma go nigdzie, moze mi ktos pomoc gdzie go szukac? są 3 rodzaje pogodyz tego co widze, ciemne niebo, ciemne niebo + deszcz i niebieskie niebo lekko zachmurzone, przeszedlem w kazda pogode ( wydaje mi sie ze powineinem w tą ostatnia) i nie ma gnoja, moze jest jeszcze inna pogoda? albo jest w jakiejs lokacji do ktorej nie zagladam? potrzebuje 2 moon ringi i szlag mnie trafia ze nie moge ich znalezc, z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:24 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem z Sagitarius'em =(
Powiedzcie mi... zkad można wziasc Beastlord Horn?? Bez niego podobno nie można zrobic Sagiratiusa?! BH powinien dac sie ukraść z Fenrir'a i Catoblepas'a lecz mi sie udalo ukrasc tylko Peeble...to znaczy,ze nie moge juz zrobic tego łuku a moze jest jakies inne wyjśćie??!! Pomóżcie plizzz! =(