Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

To jest fragment opisu przedmioty czy jego nazwa? bo mi sie zdaje ze fragment opisu, a tego raczej nikt nie pamieta.

A co do wodospadu, to zanim sa drzwi, zeby je otworzyc to w odpowiedniej kolejnosci trzeba sciezki przechodzic w tej lokacji.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

kontrat pisze:1. Jak dostac sie do lokacji za wodospadami w Sohen Cave Palace ? (taki maly kwadrat mniej wiecej po srodku). Nie chodzi mi i lokację z Hellwyrmem bo tam juz bylem.
Na stronie krypty jest opis przejścia, część druga, tam masz mapkę jak masz iść.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
ziober666

Post autor: ziober666 »

sprawunie mam kolejną, chce zrobic luk sagitarius a potrzebuje do tego troche lootu, nie moge zdobyc sagitarius gem, mianowicie :

Sagittarius Gem :
- Slime (Steal) Zertinan Caverns
- Oiling (Steal) Stillshrine of Miriam (Hidden Stairs)
- Hecteyes (Drop) Henne Mines

Oiling - czegos takiego nie znalazlem ale zaraz jeszcze poszukam, bo nie wiem do konca gdzie sa te hidden Stairs ;-)

Slime - okradlem ze 100 i nic :/

Hecteyes - kurcze juz mam 40ty chain i nic, nawet w bestiary nci nei pisze ze wyrzuca sagitarius gem :/

druga wersja :

Drops - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Hecteyes .......... Draklor Laboratory, Henne Mines
Steal - Oiling ............ Stilshrine of Miriam
- Slime ............. Zertinan Caverns
- Foobar ............ Nabreus Deadlands (jeszcze nie probowalem ale boje sie ze bedzie to samo co ze slime)
- Shemhazai ......... Giruvegan (esper) (juz go zatluklem a nie ukradlem nic :/)
Poach - Balloon ........... Miriam Stilshrine (co to znaczy to poach? mam uzyc tej techniki?)
Other - After collecting 15 Engage/Trophy Items from rare monster,
get the reward from Archades, which contain a Sagittarius Gem. (to jedna sztuka a potrzebuje cztery:/)

no i jeszcze jedno pytanko, generalnie gram skladem Vaan/Balther/Ashe, Ashe walczy z lukiem, zeby zawsze byla na dystans, luk o ktorym mowie ma 93 dmg ale czy folmhout nie bedize lepszy? ma niby 50 dmg ale moze ma jakies inne zalety?

dzieki z gory za odpowiedz ;-)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

ziober666 pisze:- Foobar ............ Nabreus Deadlands (jeszcze nie probowalem ale boje sie ze bedzie to samo co ze slime)
Najlepsza opcja :D . Często wypada. Najlepiej stealować z założonym Thieves Cuffs.
ziober666 pisze:Poach - Balloon ........... Miriam Stilshrine (co to znaczy to poach? mam uzyc tej techniki?)
No trzeba użyć jak HP przeciwnika jest na poziomie krytycznym (trudne do osiągnięcia dla napakowanych postaci :P )
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
ziober666

wlasnie proboje foobara i narazie wypadl jeden, ale malo ich jest tam, wiec dlugo mi zejdzie ;-) oczywiscie zawsze kradne z thiefs cuffs ;]

dobra mam ;-) jeszcze ash wyrm, na mosphoran highwaste, ale nei wiem od czego zalezy pogoda bo pokazuje sie chyba tylko w sloneczna pogode a caly czas mam chmurki na niebie ;-)
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Wychodz i wchodz do i z krainy. Nie lokacji, a calej krainy. Kolo mosphoran higwaste masz Dalmasca Eastersand i The Salikawood chyba wiec idz do ktorego z przejsc i wchodz i wychodz.
ziober666

Kurde mam spory problem z tym ash wyrmem, nei ma go nigdzie, moze mi ktos pomoc gdzie go szukac? są 3 rodzaje pogodyz tego co widze, ciemne niebo, ciemne niebo + deszcz i niebieskie niebo lekko zachmurzone, przeszedlem w kazda pogode ( wydaje mi sie ze powineinem w tą ostatnia) i nie ma gnoja, moze jest jeszcze inna pogoda? albo jest w jakiejs lokacji do ktorej nie zagladam? potrzebuje 2 moon ringi i szlag mnie trafia ze nie moge ich znalezc, z gory dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

A u mnie kłpotów ciąg dalszy :/ Po 1- jak dostac się do REspera na Q (jakaś porąbana nazwa)- niby trzeba się pobawic panelami w G. Waterway- robie to i nic, próbowałem już wsyztskich ustawień. Po 2 hunty- jestem na VII randze i pojawił się kłopot, bo okazuje się, że nie mam zaliczonych paru Huntsów z niższych rang- np Antiliona, który jest potrzebny do zaliczenia Diabolosa. A póki co hunty pojawiały się dopiero po skompletowaniu całego zestawu z notice board.
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
ziober666

kay350 pisze:A u mnie kłpotów ciąg dalszy :/ Po 1- jak dostac się do REspera na Q (jakaś porąbana nazwa)- niby trzeba się pobawic panelami w G. Waterway- robie to i nic, próbowałem już wsyztskich ustawień. Po 2 hunty- jestem na VII randze i pojawił się kłopot, bo okazuje się, że nie mam zaliczonych paru Huntsów z niższych rang- np Antiliona, który jest potrzebny do zaliczenia Diabolosa. A póki co hunty pojawiały się dopiero po skompletowaniu całego zestawu z notice board.
yaqub pisze:Cuchelainn
1) Idź do "Central Waterway Control"
2) Włącz No. 11 i No. 4 Waterway Control gates (muszą się świecić oba)
3) Idź do No. 4 Cloaca Spur, które jest wysuszone
4) Użyj raz No. 1 North Waterway Control który znajdziesz w tej lokacji
5) Wróć do "Central Waterway Control"
6) Włącz No. 10 i No. 3 Waterway Control gates (wyłączając poprzednie No. 11 i No. 4)
7) Idź do No. 3 Cloaca Spur, który właśnie osuszyłeś
8 ) Użyj raz No. 1 South Waterway Control
9) Wróć do "Central Waterway Control" wyłącz No. 11 i zamiast niego włącz No. 3 (czyli musisz mieć włączone No. 4 i No. 3)
10) SAVE! Teraz idź do wysuszonej lokacji No. 1 Cloaca
11) Zejdź po schodkach na końcu lokacji ....
to dosc jasno wytlumaczona sprawa,

a co do hunotw idz do montblancka w clan hall, to rozwiaze Twój problem
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Spasiba, Merci, dziękuję, danke, i wogóle senk ju :D
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

ziober666 pisze:Kurde mam spory problem z tym ash wyrmem, nei ma go nigdzie, moze mi ktos pomoc gdzie go szukac? są 3 rodzaje pogodyz tego co widze, ciemne niebo, ciemne niebo + deszcz i niebieskie niebo lekko zachmurzone, przeszedlem w kazda pogode ( wydaje mi sie ze powineinem w tą ostatnia) i nie ma gnoja, moze jest jeszcze inna pogoda? albo jest w jakiejs lokacji do ktorej nie zagladam? potrzebuje 2 moon ringi i szlag mnie trafia ze nie moge ich znalezc, z gory dzieki za pomoc
A byłeś tam, gdzie się z Exodusem walczyło?
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:24 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
ziober666

a jak tam sie wchodzilo? bo pokrecilem z tymi przelacznikami w mosphoran i nie pamietam jak byly ustawione przed exodusem
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Musisz uaktywnic kapliczke South, North-west w obozie. Potem w terenie kapliczke west.
cyber110

Problem z Sagitarius'em =(

Post autor: cyber110 »

Powiedzcie mi... zkad można wziasc Beastlord Horn?? Bez niego podobno nie można zrobic Sagiratiusa?! BH powinien dac sie ukraść z Fenrir'a i Catoblepas'a lecz mi sie udalo ukrasc tylko Peeble...to znaczy,ze nie moge juz zrobic tego łuku a moze jest jakies inne wyjśćie??!! Pomóżcie plizzz! =(
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Humbaby w Mosphoran Highwaste wyrzucaja ale musisz miec monograph(8%)
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”