Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Słuchajta, jak dostac się do sekcji Phase 3 Shaft w Henne Mines? Wchodzę od strony Feywood, dochodzę do rozwidlenia i jest zablokowane:/ Kurde pozdobywałbym tam troszkę expu, a nie mogę wejśc... tam jakis klucz trzeba czy coś?
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.
http://musicshed.blogspot.com/
http://musicshed.blogspot.com/
Musisz mieć 10 Esperów i zabitego Mindflayera. Idziesz do Jahary i gadasz z kolesiem o imieniu cośtam geomancer. Potem idziesz do Henne Mines do lokacji, gdzie walczyłeś z bossem. Były tam zamknięte kraty, teraz będą otwarte.kay350 pisze:Słuchajta, jak dostac się do sekcji Phase 3 Shaft w Henne Mines? Wchodzę od strony Feywood, dochodzę do rozwidlenia i jest zablokowane:/ Kurde pozdobywałbym tam troszkę expu, a nie mogę wejśc... tam jakis klucz trzeba czy coś?
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:21 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak. Przynajmniej zadziałało z Canopic Jar. Sprzedalem 2 częsci gdzie indziej, potem teleport do innego sprzedawcy i tam ostatni składnik, i pojawiło sie na bazarze.ziober666 pisze:generalnie raz sprzedany loot nie przepada tak? jezeli sprzedalem juz pare skladnikow na dany przedmiot to wystarczy ze sprzedam reszte loot-u?
...Nie przepada, o ile po drodze nie wykupisz przypadkowo z bazaru jakiegoś innego przedmiotu, do którego stworzenia posłużył ten łup.aden pisze:Tak. Przynajmniej zadziałało z Canopic Jar. Sprzedalem 2 częsci gdzie indziej, potem teleport do innego sprzedawcy i tam ostatni składnik, i pojawiło sie na bazarze.ziober666 pisze:generalnie raz sprzedany loot nie przepada tak? jezeli sprzedalem juz pare skladnikow na dany przedmiot to wystarczy ze sprzedam reszte loot-u?
Jest łatwy sposób. Nabij sobie Knight of the round bodajże rank (na tych poziomach to nie powinien byc problem). Skoluj chociaż jedno Dark matter (mozna brac z tych skrzynek miedzy ktorymi jest zodiac spear jesli ma sie zalozony Diamond armlet). Jak bedziesz mial Knight of the round nakup sobie Knot of rust (taniutkie sa) i idz walczyc, ale uzywajac tylko ich. Tym sposobem nabijasz dmg powodowany przez Dark matter do 60k maks (szybko idzie). Mozesz sobie zasaveowac i sprawdzic czy Dark matter faktycznie tyle bierze, ale saveuj i po tescie wczytaj bo gdy raz tego uzyjesz dmg tego przedmiotu zostanie zredukowany do 0. Potem sobie idziesz walczyc z Zodiarkiem i jak zacznie uzywac shifta rzucasz na niego Dark matter. Nie wiem czemu ale bierze mu maks 42k, ale to wystarczy by go zabilo 

Nabijanie dmg do DM zajęło mi nie więcej niż 10 minut. Nie potrzeba mobków na odpowiednich poziomach, bo nawet jak delikwent ma 200 hp to i tak mozna mu zadać 9k i zaliczy 1/3 do dmg tak jak to robi. Ważne tylko aby rzucający miał jak najwięcej hp, warto więc też bubble na nim trzymać. Więc imo sposób jednak łatwiejszy.
Wprawdzie jeszcze wszystkich broni nie zdobyłem ale Danjuro to prawdziwa męka. A to i tak głownie po to by mieć, gdyż w walce wystarczy powiedzmy zodiac spear i masamune z genji gloves. Mozna tez dodac Tournesola i starczy.
edit: probował ktos zrobic dwa Tournesole?
Wprawdzie jeszcze wszystkich broni nie zdobyłem ale Danjuro to prawdziwa męka. A to i tak głownie po to by mieć, gdyż w walce wystarczy powiedzmy zodiac spear i masamune z genji gloves. Mozna tez dodac Tournesola i starczy.
edit: probował ktos zrobic dwa Tournesole?