Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Wiziu

Post autor: Wiziu »

Gadałem tylko z jakas Fran Maiden siedzaca na koncu wioski ktora mowi, ze Mjrn tutaj nie ma, Jote nie znalazłem.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

To szukaj dalej, trudno ją przegapić. Po prostu idziesz do konca wioski.
Wiziu

Post autor: Wiziu »

A wlasnie i tym problem, nie wlaczylem mapy w wiosce i przegapiłem schody prowadzace do dalszej czesci. Dzieki za odpowiedzi.
papaj000
Kupo!
Kupo!

Post autor: papaj000 »

Czy loot na Wyrmhero Blade można sprzedać u dowolnego kupca czy tylko na bazarze w Rabanastre??
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Obojętne, tak samo jak z całą resztą bazarowych rzeczy.
ziober666

Post autor: ziober666 »

generalnie raz sprzedany loot nie przepada tak? jezeli sprzedalem juz pare skladnikow na dany przedmiot to wystarczy ze sprzedam reszte loot-u?
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Słuchajta, jak dostac się do sekcji Phase 3 Shaft w Henne Mines? Wchodzę od strony Feywood, dochodzę do rozwidlenia i jest zablokowane:/ Kurde pozdobywałbym tam troszkę expu, a nie mogę wejśc... tam jakis klucz trzeba czy coś?
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

kay350 pisze:Słuchajta, jak dostac się do sekcji Phase 3 Shaft w Henne Mines? Wchodzę od strony Feywood, dochodzę do rozwidlenia i jest zablokowane:/ Kurde pozdobywałbym tam troszkę expu, a nie mogę wejśc... tam jakis klucz trzeba czy coś?
Musisz mieć 10 Esperów i zabitego Mindflayera. Idziesz do Jahary i gadasz z kolesiem o imieniu cośtam geomancer. Potem idziesz do Henne Mines do lokacji, gdzie walczyłeś z bossem. Były tam zamknięte kraty, teraz będą otwarte.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:21 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

ziober666 pisze:generalnie raz sprzedany loot nie przepada tak? jezeli sprzedalem juz pare skladnikow na dany przedmiot to wystarczy ze sprzedam reszte loot-u?
Tak. Przynajmniej zadziałało z Canopic Jar. Sprzedalem 2 częsci gdzie indziej, potem teleport do innego sprzedawcy i tam ostatni składnik, i pojawiło sie na bazarze.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

aden pisze:
ziober666 pisze:generalnie raz sprzedany loot nie przepada tak? jezeli sprzedalem juz pare skladnikow na dany przedmiot to wystarczy ze sprzedam reszte loot-u?
Tak. Przynajmniej zadziałało z Canopic Jar. Sprzedalem 2 częsci gdzie indziej, potem teleport do innego sprzedawcy i tam ostatni składnik, i pojawiło sie na bazarze.
...Nie przepada, o ile po drodze nie wykupisz przypadkowo z bazaru jakiegoś innego przedmiotu, do którego stworzenia posłużył ten łup.
ziober666

Post autor: ziober666 »

kurde ja walsnie w henne mines troche ponabijalem poziomow i z 86/88/90 skoczylem na 88/90/92 ale zodiac mnie rozwalil, chyba z 30 min z nim sie mecyzlem, nie mam pomyslu czym go wykonczyc pod koneic walki :/
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Scathe najlepiej.albo inna silna magia.Bio tez moze byc
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Jest łatwy sposób. Nabij sobie Knight of the round bodajże rank (na tych poziomach to nie powinien byc problem). Skoluj chociaż jedno Dark matter (mozna brac z tych skrzynek miedzy ktorymi jest zodiac spear jesli ma sie zalozony Diamond armlet). Jak bedziesz mial Knight of the round nakup sobie Knot of rust (taniutkie sa) i idz walczyc, ale uzywajac tylko ich. Tym sposobem nabijasz dmg powodowany przez Dark matter do 60k maks (szybko idzie). Mozesz sobie zasaveowac i sprawdzic czy Dark matter faktycznie tyle bierze, ale saveuj i po tescie wczytaj bo gdy raz tego uzyjesz dmg tego przedmiotu zostanie zredukowany do 0. Potem sobie idziesz walczyc z Zodiarkiem i jak zacznie uzywac shifta rzucasz na niego Dark matter. Nie wiem czemu ale bierze mu maks 42k, ale to wystarczy by go zabilo ;)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

e tam sposob z magia latwiejszy,nie trzeba tyle latac i nabijac dmg do DM ;)

a jeszcze taki maly offtop,zdobyl ktos wszystkie bronie,zbroje,amunicje itd.??bo z niektorymi jest niezly hardcore(mam na mysli Danjuro przede wszystkim)
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Nabijanie dmg do DM zajęło mi nie więcej niż 10 minut. Nie potrzeba mobków na odpowiednich poziomach, bo nawet jak delikwent ma 200 hp to i tak mozna mu zadać 9k i zaliczy 1/3 do dmg tak jak to robi. Ważne tylko aby rzucający miał jak najwięcej hp, warto więc też bubble na nim trzymać. Więc imo sposób jednak łatwiejszy.

Wprawdzie jeszcze wszystkich broni nie zdobyłem ale Danjuro to prawdziwa męka. A to i tak głownie po to by mieć, gdyż w walce wystarczy powiedzmy zodiac spear i masamune z genji gloves. Mozna tez dodac Tournesola i starczy.

edit: probował ktos zrobic dwa Tournesole?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”