Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

siemka, ej mam problem bo jak trafic na Urutan Exile z Rare game w ogir yensa sandsea?? bo pisalo ze trzeba miec 100 chainow i tak zrobilem i nic. w czym jest problem??
Nie patrz na chain, bo mi sie pojawił nawet przy 20. Wszystko zależy od szczęścia.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:18 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
RBi

Post autor: RBi »

aha zgadza sie dzieki.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Hejka,
Mam pytanie odnoścnie questu zwiazanego z Viera Ktjn

Quest dostempny dopiero po pokonaniu Mimic Queen w Barheim Passage. Viera Ktjn do spotkania przy wyjściu z Bazzar w Rabanastre (siedzi na kamienicy). Zada kolejno przy spotkaniu po każdej kontynuacji w fabule cztery pytania i zależnie od odpowiedzi otrzymasz inną nagrodę. Mozna ją spotkać również w innych miejscach.

Po odpowiedzeniu na wszystkie pytania spotkasz ją w Clan Hall w Rabanastre na parterze walcząc z jednym Bangaa, porozmawiaj z nią a zależnie od odpowiedzi otrzymasz nagrodę.

Opis tego questu znalazłem w jednym z opisów na Gamefaqs i wszystko się zgadza z wyjątkiem tego że nie spotkałem potem Viera Ktjn w Clan Hall by otrzymać nagrodę

moje pytania są następujące:
1. czy ktoś poprawnie ukończył ten mini-quest powodzeniem?
2. Jeśli tak to gdzie oprócz Clan Hall pojawia się Viera Ktjn by uzyskać nagrodę? bo na Gamefaqs było napisane coś że może się pojawić w innym miejscu
3. czy wie ktoś jakie nagrody można otrzymać za poszczególne odpowiedzi na pytania?

z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi
kontrat

Post autor: kontrat »

Hmmm... A byłeś już w Nabreus Deadlands i Necrohol of Nabudis?
Nie, ale spadla mi w koncu ta czesc medalionu o ktorej mowiles, problem tkwil w tym ze trzeba bylo wylaczyc wszystkie swiecace dzwignie i dopiero potem twarza do bramy trzymac sie kolejnosci z listu.

Jesli pozostale 2 czesci (bo nastepna dostalem za hunta ze stolen articles) sa trudniejsze do zdobycia to napiszcie, jesli zdobyc je mozna poprzez rozmowy z ktoryms z NPC lub za hunta - wtedy nie piszcie, sprobuję sam do nich dojsc.
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

Post autor: Winko »

Nie wiecie moze jak natknac sie na FAFNIRA robilem juz doslownie prawie wszystko i nie moge o znalezc :/

a i jeszcze jedno czy ktos nie wie gdzie znajduja sie wszystkie czesci medalionu który otwiera wrota w necrohol of nabudis?? mam jedna czesc ale nie potrafie odszukac reszty :(
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Winko pisze:Nie wiecie moze jak natknac sie na FAFNIRA robilem juz doslownie prawie wszystko i nie moge o znalezc :/
Występuje w lokacji Silverflow's End (ten "ślepy zaułek")
podczas burzy śnieżnej.

Oczywiście w Paramina Rift.

Jeśli chodzi o medaliony, to zajrzyj na 99 stronę.
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

Post autor: Winko »

ok dzieki :D na tej 99 stronie bylo wyjasnione rowniez przez jakie lokacje mam przejsc aby fafnir sie pojawil :)
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Hej, jaką stosowaliście taktykę na Chaosa? Nie mogę używać miecza, a magii rzadko używam przy starciach z bossami.
monika

Problem z powrotem do miasta

Post autor: monika »

Witam :) Ja dopiero co zaczęłam grać w FF XII i już mam problem, prawdopodobnie bardzo błachy ale cóż dalej ani rusz :oops: . Jestem na piaskach po tym jak zaczęłam polowanie na pomidorogłowego, pokonałam go zebrałam kwiatki i nie mogę powrócić do miasta, bo brama jest zamknięta co mam zrobić, by powrócić do gospody i odebrać nagrodę?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=7
Krypta pisze:Rabanastre

Żołnierze nie chcą otworzyć bramy, więc pogadaj z Kytes. Nadjedzie jakiś chocobo i po pewnych wydarzeniach zostaniesz wpuszczony.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Ciddus12 pisze:Hej, jaką stosowaliście taktykę na Chaosa? Nie mogę używać miecza, a magii rzadko używam przy starciach z bossami.
jesli nie masz Telekinesis to probuj z Souleater
kontrat

Post autor: kontrat »

Czy bedac po raz pierwszy w Salikawood muszę koniecznie udac sie na wschod do Mosphoran Highwaste ? Jakos nie moge pokonac czerwonego BOMBa na moscie i nie wiem czy jest to spoowodane tym ze trzymajac sie fabuly musze isc do Mosphoran Highwaste i byc moze nie da sie jeszcze rozwalic tego boss'a... Jesli mozna go pokonac juz teraz i isc dalej do Necrohol of Nabudis czy Nabreus Deadlands to powiedzcie, bo ciagnie mnie tam z powodu hunta i czesci amuletu.

PS nie chodzi mi o taktyke na tego bossa tylko o to czy fabula nie blokuje mi rozwalenia go juz teraz, koles pod sam koniec szybko sie kuruje i nie wiem czy oplaca sie expic jesli i tak nie da sie go jeszcze pokonac
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Da się go pokonać. Najlepiej odpalić quickeningi kiedy ma mało HP, zanim zdąży się uleczyć.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Shimon pisze:Ciddus12 napisał/a:
Hej, jaką stosowaliście taktykę na Chaosa? Nie mogę używać miecza, a magii rzadko używam przy starciach z bossami.

jesli nie masz Telekinesis to probuj z Souleater

Ja go rozwaliłem przy użyciu czaru Shock. Szybki i zadający dużo obrażeń czar.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Witam,
mam takie pytanie:
dlaczego po założeniu Wyrmhero blade pasek akcji się ładuje tak powoli? jakieś 6 razy wolniej niż normalnie czy da się ten efekt uboczny jakoś usunąć bo fatalnie się tą bronią w tym stanie walczy
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”