Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

jak mam się dostać do Espersa Zalera ??
Po tym, jak zdobędziesz Barhiem Key. Udaj się do Barhiem Passage i idź do Terminus No.7
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
ziober666

Post autor: ziober666 »

Mam sprawe, nie pojawil mi sie hunt z Orthros a potrzebuje go do zdobycia Chaosa. Powinien sie pojawic po tomb of raithwall, jestem juz w giruvegan a hunta dalej nie ma, co jest?
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

1.co trzeba zrobic zeby walczyc z esperem Cuchulainn i gdzie on konkretnie jest??
2.co trzeba zrobic zeby dostac sie do zamknietej czesci henne mines (kiedys cos slyszalem ze jakies 10 esperow trza miec i komus trza cos powiedziec)??
3.czy przedmiot pebble czy jakos tak jest do czegos potrzebny??
4.i ostanie. skad wziasc ribbon, exkalibour, raddok(czy jakos tak, taki miecz :D)
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

czy w Garamsythe Waterway mozna znalezc jakies fajne itemy? mam juz klucz do kontroli wody i ktory esper znajduje sie w Garamsythe Waterway?
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

ziober666 - bo prawdopodobnie musisz wykonac ktorys z wczesniejszych huntow najpierw?
Xander83

Post autor: Xander83 »

ziober666 pisze:Mam sprawe, nie pojawil mi sie hunt z Orthros a potrzebuje go do zdobycia Chaosa. Powinien sie pojawic po tomb of raithwall, jestem juz w giruvegan a hunta dalej nie ma, co jest?
Siemka!!!
Żeby Orthos Ci się pojawił musisz wejśc do lokacji gdzie się pojawia(Garamsythe Waterway - południowa część) i mieć team z samych kobiet. :grin:
ziober666

Post autor: ziober666 »

aden pisze:ziober666 - bo prawdopodobnie musisz wykonac ktorys z wczesniejszych huntow najpierw?
no wlasnie problem polega na tym ze mam wszystkie hunty ponizej rank V i jeden mi zostal Rank V, takze powinien juz byc :/ totalnie nei wiem o co chodzi, jak pierwszy raz przechodzilem FF12 bylo zlecenie na tablicy duzo wczesniej :/ tak mi sie przynajmniej wydaje
Xander83 pisze:
ziober666 pisze:Mam sprawe, nie pojawil mi sie hunt z Orthros a potrzebuje go do zdobycia Chaosa. Powinien sie pojawic po tomb of raithwall, jestem juz w giruvegan a hunta dalej nie ma, co jest?
Siemka!!!
Żeby Orthos Ci się pojawił musisz wejśc do lokacji gdzie się pojawia(Garamsythe Waterway - południowa część) i mieć team z samych kobiet. :grin:
No tak, ale chodzi o to ze nie mam zlecenia na niego wogole na tablicy.
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

mephisto69 pisze:1.co trzeba zrobic zeby walczyc z esperem Cuchulainn i gdzie on konkretnie jest??
Garamsythe Waterway musisz aktywować panele "4" i"3".
mephisto69 pisze:2.co trzeba zrobic zeby dostac sie do zamknietej czesci henne mines (kiedys cos slyszalem ze jakies 10 esperow trza miec i komus trza cos powiedziec)??
Z jakimś "Elder'em" w Jaharze.
mephisto69 pisze:3.czy przedmiot pebble czy jakos tak jest do czegos potrzebny??
Nie.
mephisto69 pisze:4.i ostanie. skad wziasc ribbon, exkalibour, raddok(czy jakos tak, taki miecz )
Ribbon- np. Druga część Henne Mines.
Excalibur- Grate Crystal- no i tej broni nadal nie zdobyłem :?
Rangorok- Dostajesz za wykonanie zlecenia z Ixion'em.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 18:33 ]
ziober666 pisze:No tak, ale chodzi o to ze nie mam zlecenia na niego wogole na tablicy.

To wykonaj poprzednie zlecenia.

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 18:37 ]
Kopek pisze:czy w Garamsythe Waterway mozna znalezc jakies fajne itemy?

Od potworków tak <dobrze się sprzedają ;) >
Kopek pisze: mam juz klucz do kontroli wody i ktory esper znajduje sie w Garamsythe Waterway?
Jest to Cuchulainn. Taki wielki zielony grubas.
Awatar użytkownika
/HerBu
Kupo!
Kupo!

Post autor: /HerBu »

ziober666 pisze:No tak, ale chodzi o to ze nie mam zlecenia na niego wogole na tablicy.
A patrzyłeś w Guild Hall u Montblanca?
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

gdzie mozna kupic jakis item z immune na disable?
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Możesz usunąć ten status "Esuną".
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

dzieki :D
1. a jak juz aktywuje te przelaczniki w Garamsythe Waterway to gdzie mniej wiecej trzeba isc??
2. odnosnie pebble - znalazlem na gamesfaq.com jakas mapke Eruyt Village z zaznaczonymi miejscami i on sie nazywa "Dewdrop pebble locations" i moje pytanie co to jest i co trzeba zrobic bo jak podchodze do tych miejsc to nic mi sie nie pokazuje??
3.mam problem z huntem God or Devil?? czy moglby mi ktos wytlumaczyc o co tam chodzi bo chodze bez tej mapy i radaru pokonalem jakiegos Phonix i nic - please help
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

mephisto69 pisze:mam problem z huntem God or Devil?? czy moglby mi ktos wytlumaczyc o co tam chodzi bo chodze bez tej mapy i radaru pokonalem jakiegos Phonix i nic - please help
Musisz aktywować wszystkie postumenty (po 4 na 3 poziomach) używając odpowiedniej ilości Dark Orbsów, które zostawiają czasami przeciwnicy.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Squall pisze:Możesz usunąć ten status "Esuną".
walcze z esperem w kanalach i on ciadle zarzuca disablega na cala druzyne wiec esuna nic nie da, ogolnie pierwszy przeciwnik ktorego nie moge pokonac :D
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

To odchodź liderem na bok, zeby jego nie dosięgło, podchodź do reszty i esunagą lecz :P I tak w kółko jak użyje tego ;) Możesz też ustawić to w gambitach - esunagę, ale i tak lepiej odejść
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”