Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Sword pisze:Mam pytanko. Jak nauczyć bramkarza technik, bo w mojej drużynie tylko Keepa ma puste sloty?
Przed meczem zaznaczasz swojemu bramkarzowi naukę przeciwnego bramkarza, kiedy będę jemu strzelać to wtedy Techcopy łap.
UNOisMAD

Post autor: UNOisMAD »

Przeszedłem FF X i chciałem opisać moje doznania z Blitzballem . Według mnie to strasznie nudna mini gierka , moze i tak bym sie tego nie czepial jakby nie bylo wymagane ślęczenie nad tym w celu zdobycia najlepszej broni dla Wakki. Ta gra jest nudna jak flaki z olejem i tylko dlatego ze zmusilem się do zdobycia tego przedmiotu dla Wakki nie mam zamiaru przechodzic jej jeszcze raz w celu zabicia wszystkich Dark Aeonów tylko po prostu zostawie sobie tego save i jak będe mial ochote to nie bede gral od poczatku tylko wczytam tego save. Ta gra jest niczym w przeciwienstwie tego co jest pokazywane na pierwszym filmiku jak gra Tidus. Moja rada : przejdzcie tą gre na chama i nie kasujcie save po przejściu Blitzballa.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

UNOisMAD pisze:Ta gra jest niczym w przeciwienstwie tego co jest pokazywane na pierwszym filmiku jak gra Tidus.
Bo tam to był filmik, a to jest mini gierka więc nie ma się co dziwić za bardzo. Poza tym, zdobywanie nowych umiejętności, werbowanie graczy po całej Spirze i zdobywanie chociażby zwyczajnych itemów które mogą być przydatne, może za3mać przy tej gierce. Mi osobiście się bardzo podobała i spędziłem przy niej bardzo wiele czasu. W miarę z level up-owaniem postaci moich i przeciwnika, gra stawała się szybsza i ciekawsza.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Bo gra byłaby wspaniała gdyby parę rzeczy w niej było:

1. Lepsze AI przeciwników. Są strasznie przewidywalni... wiadomo co zrobią w pierwszych paru sekundach meczu.

2. Większy poziom trudności. Wygrywanie 12:0? Wspaniała zabawa. Jakby ta gra była taka, że nawet z wymaksowaną drużyną mamy szansę przegrać gra byłaby o wiele ciekawsze.

A tak? Kiepska jest. Na początku bawi, bo mamy słabych zawodników i trzeba trochę pomyśleć. Później jest to męczące i mało ciekawe :/
UNOisMAD

Post autor: UNOisMAD »

Szkoda ze nie ma w tej mini gierce opcji automatycznie rozgrywanych meczy (nie tylko automatyczne ruchy postaci) , wtedy bym się tej gry tak nie czepiał poniważ mniej męcząca by byla jakby posiadać lepszych zawodnikow . Klik klik i postacie same ruszają do boju , a tak to trzeba wybierac co oni mają robic itp . itd. . Ciekawe (ale tandetne) byłoby stworzenie gry opierającej sie na samym Blitzballu , taka gra w 3D , tylko ze konfiguracja bylaby trudna i mozna by bylo uznac taką gre za marny ruch ze strony SE.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

UNOisMAD pisze:Klik klik i postacie same ruszają do boju , a tak to trzeba wybierac co oni mają robic itp . itd.
To chyba jest właśnie bardziej interesujące, nie wydaje mi się, że gra byłaby fajna jak bym tylko wykonywał "atak" i "obrona" jako dwa przyciski :?
jasior

Post autor: jasior »

Popieram... Ale między innymi podobną zasadę zastsowano w FF-X2. Tam jest się tylko menedżerem drużyny. :p
Oblivion

Post autor: Oblivion »

Właśnie dzisiaj zdobył Jupiter Sigil dla Wakki i powiem że mam naprawdę dosyć tej mini gierki :x :x :x :x co chwile to samo już się odechciało zdobywać jak najwięcej goli itp.Na początku się starasz chcesz być lepszym i w ogóle a teraz.....usypiałem ich i stałem byle czas szybciej przeleciał :P
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Oblivion pisze:Jupiter Sigil dla Wakki
To jeszcze Ci został Attack Reels XD Chyba, że nie wchcesz mieć najlepszego chyba limitu w grze XD

Mi się też niedobrze robi na widok Blitzballa :lol: Kiedyś mi się podobało, ale teraz dla zdobycia Jecht Shoota 2 się tyle męczyć? O nie :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Attack Reels zdobywa sie bez problemowo i za turniej. A sam Blitzball calkiem fajny, tylko faktycznie po pewnym czasie sie nudzi gdy wyniki wynosza xx do 0.
Oblivion

Attack Reels zdobywa się odrazu po pierwszym turnieju....na końcu masz Jupiter Sigil za ligę i Jecht Shot 2 za turniej ja tak miałem..... :P :P
Oblivion

Nie wiecie jak zdobyć jecht shot???Jak przechodziłeś grę i płynąłeś statkiem w nocy(dokładnie nie pamiętam z jakiej lokacji do jakiej ale tylko raz płynęło się statkiem w nocy)to podchodzisz do leżącej piłki....wtedy zaczynają się pojawiać napisy i musić strzałkami kierunku naciskać tam gdzie pojawi się napis....Gorzej jest z jech shot 2 gdyż zdobywa się go poprzez grę w blitzballa po lidzę w której zdobywasz jupiter sigil dla wakki w turnieju można wygrać jecht shot 2...Jednym słowem pół doby grania w blitzballa..a bez jecht shota to jest dość monotonne....
Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

Oblivion pisze:Czepiasz się piter....chciałem pomóc....
spoko ;] zejdźmy na tematy Blitzbal'a
strasznie monotonny, takie wygrywanie po 10:0 jakby nie można było bez niego zdobyć Celestala dla Wakki, w ogóle bym tego nie ruszał
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

tez uwazam ze jest to malo potrzebny motyw w grze.
moze bylo to spowodowane tym ze nie wiedzialem o co tam chodzi?? mialem wszystkich najlepszych kolesi a i tak jak tylko strzelilem bramke to oni i tak za chwile strzelali 2 (i too w koncowce) dlatego szybko dalem sobie spokuj (mam slabe nerwy :)

GGY: Brak dużych liter, interpunkcji. Poza tym post wnosi czyste ZERO do dyskusji. Dobra rada na przyszłość: wyciągnij wnioski.
Ostatnio zmieniony śr 11 kwie, 2007 20:18 przez mephisto69, łącznie zmieniany 1 raz.
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

cóż, ja nie uważam, że przez Twoją niewiedzę był to mało potrzebny motyw w grze.

mi się w blitzbal dobrze grało. do tego obowiązkowego meczy ze trzy razy podchodziłem zanim udało mi się wygrać, potem zagrałem jeszcze kilka meczyków i na tym się skończyło. nie było to aż tak wciągające jak TT.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”