Przed meczem zaznaczasz swojemu bramkarzowi naukę przeciwnego bramkarza, kiedy będę jemu strzelać to wtedy Techcopy łap.Sword pisze:Mam pytanko. Jak nauczyć bramkarza technik, bo w mojej drużynie tylko Keepa ma puste sloty?
Blitzball
Moderator: Moderatorzy
- Nienormalny_PS2
- Malboro

-
UNOisMAD
Przeszedłem FF X i chciałem opisać moje doznania z Blitzballem . Według mnie to strasznie nudna mini gierka , moze i tak bym sie tego nie czepial jakby nie bylo wymagane ślęczenie nad tym w celu zdobycia najlepszej broni dla Wakki. Ta gra jest nudna jak flaki z olejem i tylko dlatego ze zmusilem się do zdobycia tego przedmiotu dla Wakki nie mam zamiaru przechodzic jej jeszcze raz w celu zabicia wszystkich Dark Aeonów tylko po prostu zostawie sobie tego save i jak będe mial ochote to nie bede gral od poczatku tylko wczytam tego save. Ta gra jest niczym w przeciwienstwie tego co jest pokazywane na pierwszym filmiku jak gra Tidus. Moja rada : przejdzcie tą gre na chama i nie kasujcie save po przejściu Blitzballa.
- Nienormalny_PS2
- Malboro

Bo tam to był filmik, a to jest mini gierka więc nie ma się co dziwić za bardzo. Poza tym, zdobywanie nowych umiejętności, werbowanie graczy po całej Spirze i zdobywanie chociażby zwyczajnych itemów które mogą być przydatne, może za3mać przy tej gierce. Mi osobiście się bardzo podobała i spędziłem przy niej bardzo wiele czasu. W miarę z level up-owaniem postaci moich i przeciwnika, gra stawała się szybsza i ciekawsza.UNOisMAD pisze:Ta gra jest niczym w przeciwienstwie tego co jest pokazywane na pierwszym filmiku jak gra Tidus.
- King VERMIN!
- Cactuar

Bo gra byłaby wspaniała gdyby parę rzeczy w niej było:
1. Lepsze AI przeciwników. Są strasznie przewidywalni... wiadomo co zrobią w pierwszych paru sekundach meczu.
2. Większy poziom trudności. Wygrywanie 12:0? Wspaniała zabawa. Jakby ta gra była taka, że nawet z wymaksowaną drużyną mamy szansę przegrać gra byłaby o wiele ciekawsze.
A tak? Kiepska jest. Na początku bawi, bo mamy słabych zawodników i trzeba trochę pomyśleć. Później jest to męczące i mało ciekawe
1. Lepsze AI przeciwników. Są strasznie przewidywalni... wiadomo co zrobią w pierwszych paru sekundach meczu.
2. Większy poziom trudności. Wygrywanie 12:0? Wspaniała zabawa. Jakby ta gra była taka, że nawet z wymaksowaną drużyną mamy szansę przegrać gra byłaby o wiele ciekawsze.
A tak? Kiepska jest. Na początku bawi, bo mamy słabych zawodników i trzeba trochę pomyśleć. Później jest to męczące i mało ciekawe
-
UNOisMAD
Szkoda ze nie ma w tej mini gierce opcji automatycznie rozgrywanych meczy (nie tylko automatyczne ruchy postaci) , wtedy bym się tej gry tak nie czepiał poniważ mniej męcząca by byla jakby posiadać lepszych zawodnikow . Klik klik i postacie same ruszają do boju , a tak to trzeba wybierac co oni mają robic itp . itd. . Ciekawe (ale tandetne) byłoby stworzenie gry opierającej sie na samym Blitzballu , taka gra w 3D , tylko ze konfiguracja bylaby trudna i mozna by bylo uznac taką gre za marny ruch ze strony SE.
- Nienormalny_PS2
- Malboro

-
jasior
-
Oblivion
To jeszcze Ci został Attack ReelsOblivion pisze:Jupiter Sigil dla Wakki
Mi się też niedobrze robi na widok Blitzballa
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
-
Oblivion
-
Oblivion
Nie wiecie jak zdobyć jecht shot???Jak przechodziłeś grę i płynąłeś statkiem w nocy(dokładnie nie pamiętam z jakiej lokacji do jakiej ale tylko raz płynęło się statkiem w nocy)to podchodzisz do leżącej piłki....wtedy zaczynają się pojawiać napisy i musić strzałkami kierunku naciskać tam gdzie pojawi się napis....Gorzej jest z jech shot 2 gdyż zdobywa się go poprzez grę w blitzballa po lidzę w której zdobywasz jupiter sigil dla wakki w turnieju można wygrać jecht shot 2...Jednym słowem pół doby grania w blitzballa..a bez jecht shota to jest dość monotonne....
spoko ;] zejdźmy na tematy Blitzbal'aOblivion pisze:Czepiasz się piter....chciałem pomóc....
strasznie monotonny, takie wygrywanie po 10:0 jakby nie można było bez niego zdobyć Celestala dla Wakki, w ogóle bym tego nie ruszał
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
-
mephisto69
- Kupo!

tez uwazam ze jest to malo potrzebny motyw w grze.
moze bylo to spowodowane tym ze nie wiedzialem o co tam chodzi?? mialem wszystkich najlepszych kolesi a i tak jak tylko strzelilem bramke to oni i tak za chwile strzelali 2 (i too w koncowce) dlatego szybko dalem sobie spokuj (mam slabe nerwy
GGY: Brak dużych liter, interpunkcji. Poza tym post wnosi czyste ZERO do dyskusji. Dobra rada na przyszłość: wyciągnij wnioski.
moze bylo to spowodowane tym ze nie wiedzialem o co tam chodzi?? mialem wszystkich najlepszych kolesi a i tak jak tylko strzelilem bramke to oni i tak za chwile strzelali 2 (i too w koncowce) dlatego szybko dalem sobie spokuj (mam slabe nerwy
GGY: Brak dużych liter, interpunkcji. Poza tym post wnosi czyste ZERO do dyskusji. Dobra rada na przyszłość: wyciągnij wnioski.
Ostatnio zmieniony śr 11 kwie, 2007 20:18 przez mephisto69, łącznie zmieniany 1 raz.