Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Czy ktoś się może orientuję, w jaki sposób na Cerobi Steppe/Crossfield z nie wiem której szkatuły można wyciągnąć Ribbon-a
Bo ja wiem tylko tyle, że fabuła musi dojść do Banfolhiem i trza mieć założonego Diamond Armlet-a
Aha i jeszcze jedno jak zrobić żeby te szkatuły zrekonstruowały się wszystkie naraz
Bo raz niema żadnej, raz są trzy a raz cztery, z czego ta czwarta (lasek,kamień,pułapka) jest najrzadziej

Bo ja wiem tylko tyle, że fabuła musi dojść do Banfolhiem i trza mieć założonego Diamond Armlet-a
Aha i jeszcze jedno jak zrobić żeby te szkatuły zrekonstruowały się wszystkie naraz

http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... ibbon1.jpg - Tutaj masz dokładne położenie Ribbona na Cerobi Steppe. Szansa na jego pojawienie/wyciągnięcie jest 5%. Good luck.Piotrek pisze:Czy ktoś się może orientuję, w jaki sposób na Cerobi Steppe/Crossfield z nie wiem której szkatuły można wyciągnąć Ribbon-a
50% - szansa na pojawienie się urny.
5% - szansa na wyjęcie z urny.
[ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 02:36 ]
http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... ribbon.jpg - SS z dokładnym miejscem
Z Diamond Armletem jest 10% szans na wyjęcie go z urny (i tak jak pisałem wcześniej 50% na pojawienie się). Podobno wiele łatwiej go znaleźć gdy się zapisze grę w najbliższym krysztale i wczytuje przed każdą kolejną próbą (nieudana próba>load game>nieudana próba>load game i tak do skutku).
5% - szansa na wyjęcie z urny.
[ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 02:36 ]
http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... ribbon.jpg - SS z dokładnym miejscem
Z Diamond Armletem jest 10% szans na wyjęcie go z urny (i tak jak pisałem wcześniej 50% na pojawienie się). Podobno wiele łatwiej go znaleźć gdy się zapisze grę w najbliższym krysztale i wczytuje przed każdą kolejną próbą (nieudana próba>load game>nieudana próba>load game i tak do skutku).
1.niech mi ktos wyjasni czemu w necrohol of nabudis nie bylo 16 skrzynek skoro nigdy wczesniej tam nie bylem i nie otwarlem rzadnch skrzynek?;/ wiem ze w tym pomieszczeniu byly jakies drzwi ale nie idzie ich otworzyc bo jak by szlo to bylby wykrzyknik:P
2. co jest z tym huntem co trza zrobic na airshipie? latalem w rozne miasta wlazilem na deck i nic;/
z gory thx
2. co jest z tym huntem co trza zrobic na airshipie? latalem w rozne miasta wlazilem na deck i nic;/
z gory thx
Ramzes:
1. A otworzyles 16 skrzynek w Phon Coast? Moze o to chodzi. Jak nie to przejrzyj dokladnie Cloister of the Highborn, ten pokoj nie jest ukryty, lezy po lewej stronie od glownego korytarza biegnacego z poludnia na polnoc.
2. Lataj do skutku i po kazdym locie gadaj z dzieciakiem, w koncu mark zaatakuje airship. I cierpliwosci, mi to zajelo z 15 przelotow
Eiko, najelpszy sposob na kase to chainowanie i sprzedawanie lootu, nie ma uniwersalnej metody niestety, trzeba tylko znazlec dobra miejscowke zeby sie nie nalatac za duzo, szybko ubijac i zeby dobrze dropily
1. A otworzyles 16 skrzynek w Phon Coast? Moze o to chodzi. Jak nie to przejrzyj dokladnie Cloister of the Highborn, ten pokoj nie jest ukryty, lezy po lewej stronie od glownego korytarza biegnacego z poludnia na polnoc.
2. Lataj do skutku i po kazdym locie gadaj z dzieciakiem, w koncu mark zaatakuje airship. I cierpliwosci, mi to zajelo z 15 przelotow

Eiko, najelpszy sposob na kase to chainowanie i sprzedawanie lootu, nie ma uniwersalnej metody niestety, trzeba tylko znazlec dobra miejscowke zeby sie nie nalatac za duzo, szybko ubijac i zeby dobrze dropily

Krótki wiersz o życiu:
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję
Mam pare pytań:
1)w jaki sposób mozna zdobyć ostatniego 13 espera ZEROMUS w The Stillshrine of Miriam?
2)jestem The Great Crystal i chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
1)w jaki sposób mozna zdobyć ostatniego 13 espera ZEROMUS w The Stillshrine of Miriam?
2)jestem The Great Crystal i chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
Musisz iść do Mt. Bur Omisace (nie pamiętam za bardzo nazwy). Na samym końcu miasta są schody do świątyni, przed schodami stoi koleś, który da ci jakiś kamień. Idziesz z nim do Stilshrine of Miriam i używasz go na teleporcie, który przeniesie cie do lokacji z Esperem.Thidus pisze:1)w jaki sposób mozna zdobyć ostatniego 13 espera ZEROMUS w The Stillshrine of Miriam?
Jeżeli "coś wielkiego i niebieskiego" było zaporą to dziwne, ja po przejściu przez zaporę Taurus 1st miałem wolną drogę. Może po prostu narazie nie możesz zabić OmegiThidus pisze:2)jestem The Great Crystal i chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!

Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:41 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
na pierwsze pytanie moge ci pomoc ale z tym drugim nie bo jeszcze nie ide po Omege
Po walce w Mt.Bur Omisace pomow ze starszym gosciem przed budynkiem,by uzyskac Stone of the Condemer.Potem idzdo Stilshine of Miriam i uzyj way stone a nastepnie otrzymanego itemu.Przejdz przez dzwi i zacznie sie walka.W tym pojedynku nie mozna uzywac magji wiec zdaj sie na phoenix down'y i x-potion'y.
Ps raczej niemasz szans na zdobycie tego espera poniewaz jezeli juz doszedles/as do The Greate Crystal to tego ziomka w Mt.Bur Omisace moze juz niebyc przykro mi
Po walce w Mt.Bur Omisace pomow ze starszym gosciem przed budynkiem,by uzyskac Stone of the Condemer.Potem idzdo Stilshine of Miriam i uzyj way stone a nastepnie otrzymanego itemu.Przejdz przez dzwi i zacznie sie walka.W tym pojedynku nie mozna uzywac magji wiec zdaj sie na phoenix down'y i x-potion'y.
Ps raczej niemasz szans na zdobycie tego espera poniewaz jezeli juz doszedles/as do The Greate Crystal to tego ziomka w Mt.Bur Omisace moze juz niebyc przykro mi