Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

karollo, to znaczy jakiego (nazwa) ?
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Czy ktoś się może orientuję, w jaki sposób na Cerobi Steppe/Crossfield z nie wiem której szkatuły można wyciągnąć Ribbon-a :?:
Bo ja wiem tylko tyle, że fabuła musi dojść do Banfolhiem i trza mieć założonego Diamond Armlet-a
Aha i jeszcze jedno jak zrobić żeby te szkatuły zrekonstruowały się wszystkie naraz :?: Bo raz niema żadnej, raz są trzy a raz cztery, z czego ta czwarta (lasek,kamień,pułapka) jest najrzadziej :?: :!:
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Piotrek pisze:Czy ktoś się może orientuję, w jaki sposób na Cerobi Steppe/Crossfield z nie wiem której szkatuły można wyciągnąć Ribbon-a :?:
Bo ja wiem tylko tyle, że fabuła musi dojść do Banfolhiem i trza mieć założonego Diamond Armlet-a
http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... ibbon1.jpg - Tutaj masz dokładne położenie Ribbona na Cerobi Steppe. Szansa na jego pojawienie/wyciągnięcie jest 5%. Good luck.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Czy to znaczy ze 5% jest na samo pojawienie się tej szkatuły, a drugie 5% że będzie w niej Ribbon :?:
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

50% - szansa na pojawienie się urny.
5% - szansa na wyjęcie z urny.

[ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 02:36 ]
http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... ribbon.jpg - SS z dokładnym miejscem
Z Diamond Armletem jest 10% szans na wyjęcie go z urny (i tak jak pisałem wcześniej 50% na pojawienie się). Podobno wiele łatwiej go znaleźć gdy się zapisze grę w najbliższym krysztale i wczytuje przed każdą kolejną próbą (nieudana próba>load game>nieudana próba>load game i tak do skutku).
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

nie znam nazwy kumpel :?: mi mówił że zdobył go tam nazywa się jakoś na A tak mówił ale czy to prawda
Ramzes

Post autor: Ramzes »

1.niech mi ktos wyjasni czemu w necrohol of nabudis nie bylo 16 skrzynek skoro nigdy wczesniej tam nie bylem i nie otwarlem rzadnch skrzynek?;/ wiem ze w tym pomieszczeniu byly jakies drzwi ale nie idzie ich otworzyc bo jak by szlo to bylby wykrzyknik:P
2. co jest z tym huntem co trza zrobic na airshipie? latalem w rozne miasta wlazilem na deck i nic;/

z gory thx
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Drugi raz się pytałam i znowu zero odezwu... :/ No faaaaajnie to po co ja innym pomagam -_- Może mi ktoś odpisać jak zdobyć łatwo kasę?? Chyba, ze eee nikt nie wie
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Demon »

@Eiko nie ma sposobu na kase :( Musisz dużo walczyć i wszystko sprzedawać, często można dostać sporo kasy za różne loty(czy jak sie to tam zwie) Najlepiej iść gdzieś do ostatnich lokacji oni tam przeważnie zostawiają wartościowe rzeczy :P

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ech to kicha :( Brakuje mi tej kasy po walkach T_T :lol: W każdym razie dziękuję za odpowiedź Demon ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Thidus

Post autor: Thidus »

2. co jest z tym huntem co trza zrobic na airshipie? latalem w rozne miasta wlazilem na deck i nic;/

Jeśli chodzi ci o hunt od dziecka to musisz leciec samolotem w strone Rabanasca i na aeroshipie hunt jest na samej górze.
Awatar użytkownika
Kniaź
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kniaź »

Ramzes:
1. A otworzyles 16 skrzynek w Phon Coast? Moze o to chodzi. Jak nie to przejrzyj dokladnie Cloister of the Highborn, ten pokoj nie jest ukryty, lezy po lewej stronie od glownego korytarza biegnacego z poludnia na polnoc.
2. Lataj do skutku i po kazdym locie gadaj z dzieciakiem, w koncu mark zaatakuje airship. I cierpliwosci, mi to zajelo z 15 przelotow :)

Eiko, najelpszy sposob na kase to chainowanie i sprzedawanie lootu, nie ma uniwersalnej metody niestety, trzeba tylko znazlec dobra miejscowke zeby sie nie nalatac za duzo, szybko ubijac i zeby dobrze dropily :)
Krótki wiersz o życiu:
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję
Thidus

Post autor: Thidus »

Mam pare pytań:
1)w jaki sposób mozna zdobyć ostatniego 13 espera ZEROMUS w The Stillshrine of Miriam?
2)jestem The Great Crystal i chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Thidus pisze:1)w jaki sposób mozna zdobyć ostatniego 13 espera ZEROMUS w The Stillshrine of Miriam?
Musisz iść do Mt. Bur Omisace (nie pamiętam za bardzo nazwy). Na samym końcu miasta są schody do świątyni, przed schodami stoi koleś, który da ci jakiś kamień. Idziesz z nim do Stilshrine of Miriam i używasz go na teleporcie, który przeniesie cie do lokacji z Esperem.
Thidus pisze:2)jestem The Great Crystal i chce dojść do Omega Mk.XII tylko że gdy dochodze do XXV teleportu "coś wielkiego i niebieskiego" stoi na środku planszy i nic nie idzie zrobić... Co trzeba zrobić żeby dojść do XXVI a później do Omegi Mk.XII?? Czy trzeba w odpowiedniej kolejności otworzyć teleporty Taurus,Capricorn,Virgo,Libra? Bo juz nie wiem...
Z góry dzieki!
Jeżeli "coś wielkiego i niebieskiego" było zaporą to dziwne, ja po przejściu przez zaporę Taurus 1st miałem wolną drogę. Może po prostu narazie nie możesz zabić Omegi :? .
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:41 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Fantasy Fiends

Post autor: Fantasy Fiends »

na pierwsze pytanie moge ci pomoc ale z tym drugim nie bo jeszcze nie ide po Omege

Po walce w Mt.Bur Omisace pomow ze starszym gosciem przed budynkiem,by uzyskac Stone of the Condemer.Potem idzdo Stilshine of Miriam i uzyj way stone a nastepnie otrzymanego itemu.Przejdz przez dzwi i zacznie sie walka.W tym pojedynku nie mozna uzywac magji wiec zdaj sie na phoenix down'y i x-potion'y.

Ps raczej niemasz szans na zdobycie tego espera poniewaz jezeli juz doszedles/as do The Greate Crystal to tego ziomka w Mt.Bur Omisace moze juz niebyc przykro mi :?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”