Offtopiczalnia część 2

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Nawet chusteczka higieniczna zadziała. Grunt to żeby miało to jak najmniej włosia i tym podobnych, bo to mogłoby podrapać płytę. Nie ma za co :*
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

trzeba będzie spróbować. jeszcze raz dzięki za pomoc.

aha, nikt nie zapytał "pirat czy oryginał" XD
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

zagadka

błagam o pomoc. Wie ktoś może jak sie nazywa pierwszy utwór w tym filmiku? Bo opętał mni, a nie moge nigdzie znaleźć...
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Sogetsu
Malboro
Malboro

wypolerowałem sobie na próbę jedną płytkę pastą do zębów i umyłem. płytka wygląda gorzej niż przedtem ale za to działa bez problemów o_O czy to normalne, że płytka ma więcej rysek czy może źle się do tego zabrałem? (pasta + szmatka do czyszczenia okularów)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

A gdzie tam - dopiero teraz zaczęło być widać wszystkie rysy tak naprawdę, to normalka. Ale chodzi - to najważniejsze i to bez problemów :] Szmatka do okularów to świetny wybór, idealna by też byłą szmatka z mikrofibry do czyszczenia ekranów LCD i tym podobnych, ale taką uzyskasz prawie identyczny efekt. Metoda kosmiczna ale skuteczna :lol:
Sogetsu
Malboro
Malboro

za wcześnie pochwaliłem... tuż po wypolerowaniu działała. teraz znów tnie się tam gdzie się cięła. trzeba będzie operację powtórzyć...

[ Dodano: Sro 14 Mar, 2007 16:50 ]
[quote="Nico Robin w "Final Y jest BE, bo" - ponarzekaj na którąś FF ;)"]Wyobraźcie sobie: granie w Final Fantasy X zamiast czytanie "Krzyżacy" w szkole - skakałbym z radości!![/quote]
mało prawdopodobne. choć podobny przypadek był u mnie na uczelni w zeszłym roku. mamy tu jednego doktora, który bardzo lubi szeroko pojętą fantastykę i jedną z lektur na jego kursie była gra Max Payne.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ja chcę na Twoją uczelnię Sogetsu :] Ale... hmm... jaką przedstawił metodologię na 'lekturę' gry? Bo ciekawi mnie na jakim przedmiocie to miałeś i jaka była tego analiza :wink:
Sogetsu
Malboro
Malboro

Gveir pisze:Ja chcę na Twoją uczelnię Sogetsu :] Ale... hmm... jaką przedstawił metodologię na 'lekturę' gry? Bo ciekawi mnie na jakim przedmiocie to miałeś i jaka była tego analiza :wink:
ja do niego na zajęcia nie chodziłem, więc szczegółów nie znam. z tego co wiem tematem kursu były ból i cierpienie. w omawianiu gry, oczywiście chodziło o fabułę i facet dał wszystkim kody na nieśmiertelność, itd, żeby co niektórzy mogli sobie poradzić:] zapewne podszedł do tego jak do omawiania książki albo filmu. w tym roku prowadzi wykłady o literaturze fantastycznej (i też nie chodzę bo mam inny wykład :p ).
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Szczęka opada... Gdyby częściej zdarzali się profesorowie, którzy podchodzą do gier z dobrą fabułą i przedstawieniem postaci w ten sposób, byłoby ciekawie :) Oczywiście - nie ma mowy, żeby zastąpić książki graniem - to byłaby głupota i zamordowanie kultury (lubię Krzyżaków ^^ ), ale raz na ruski rok mógłby się czasem pojawić taki profesorek...
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Mam problem z programem JWPce, mianowicie taki, że przeklejanie tekstów napisanych w nim do FF robi z niego znaki zapytania i chyba losowo wybrane znaczki. Na przykład, tekst "watashino HOBAKURAFUTOha unagiga ichi hai desu" wygląda tak:

蒎첂䂁窃宁澃亃覃璃枃춂䂁嚉ꪂ䂁璔얂랂䊁਍
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

Połowe krzaczków mam normalnie a zamiast reszty kwadraty... żadnych znaków zapytania. Co krzaczki znaczą nie wiem... poza tymi z mahjonga to żadnych nie rozumiem ;]
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Owszem, chyba znaki są losowo wybrane, bo o ile więkoszość wygląda w miarę normalnie, to dwa ostatnie określiłabym jako koreańskie, a nie chińskie. _^_
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Prosta sprawa - zainstalować wszystkie alfabety do Windowsa i przeglądarki wschodnie, przy czym trzeba przecież spodziewać się, że nie wszystkie znaki będą wyświetlane, bo nie każde zbiory mają je wszystkie - czyli szukać kompletnych. A mi wyświetla wszystko poprawnie :P
Sogetsu
Malboro
Malboro

a propo znaczków, czy wie ktoś jak można zmusić windows 98 do wyświetlania kany i kanji? nigdzie nie mogę znaleźć tych alfabetów do win98.
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Mam takie małe pytanko- wie ktoś może jak mozna dostać dzwonek na telefon z motywem Zordona z Power Rangers? :D Kurde bo szukam i znaleźć nie mogę... taka prosta melodyjka jak "wojownikom" dzwoniły zegarki i się za chwilę musieli teleportować :D Jak ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny :D
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”