Offtopiczalnia część 2
Moderator: Moderatorzy
zagadka
błagam o pomoc. Wie ktoś może jak sie nazywa pierwszy utwór w tym filmiku? Bo opętał mni, a nie moge nigdzie znaleźć...
błagam o pomoc. Wie ktoś może jak sie nazywa pierwszy utwór w tym filmiku? Bo opętał mni, a nie moge nigdzie znaleźć...
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
A gdzie tam - dopiero teraz zaczęło być widać wszystkie rysy tak naprawdę, to normalka. Ale chodzi - to najważniejsze i to bez problemów :] Szmatka do okularów to świetny wybór, idealna by też byłą szmatka z mikrofibry do czyszczenia ekranów LCD i tym podobnych, ale taką uzyskasz prawie identyczny efekt. Metoda kosmiczna ale skuteczna 

We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
za wcześnie pochwaliłem... tuż po wypolerowaniu działała. teraz znów tnie się tam gdzie się cięła. trzeba będzie operację powtórzyć...
[ Dodano: Sro 14 Mar, 2007 16:50 ]
[quote="Nico Robin w "Final Y jest BE, bo" - ponarzekaj na którąś FF
"]Wyobraźcie sobie: granie w Final Fantasy X zamiast czytanie "Krzyżacy" w szkole - skakałbym z radości!![/quote]
mało prawdopodobne. choć podobny przypadek był u mnie na uczelni w zeszłym roku. mamy tu jednego doktora, który bardzo lubi szeroko pojętą fantastykę i jedną z lektur na jego kursie była gra Max Payne.
[ Dodano: Sro 14 Mar, 2007 16:50 ]
[quote="Nico Robin w "Final Y jest BE, bo" - ponarzekaj na którąś FF

mało prawdopodobne. choć podobny przypadek był u mnie na uczelni w zeszłym roku. mamy tu jednego doktora, który bardzo lubi szeroko pojętą fantastykę i jedną z lektur na jego kursie była gra Max Payne.
ja do niego na zajęcia nie chodziłem, więc szczegółów nie znam. z tego co wiem tematem kursu były ból i cierpienie. w omawianiu gry, oczywiście chodziło o fabułę i facet dał wszystkim kody na nieśmiertelność, itd, żeby co niektórzy mogli sobie poradzić:] zapewne podszedł do tego jak do omawiania książki albo filmu. w tym roku prowadzi wykłady o literaturze fantastycznej (i też nie chodzę bo mam inny wykładGveir pisze:Ja chcę na Twoją uczelnię Sogetsu :] Ale... hmm... jaką przedstawił metodologię na 'lekturę' gry? Bo ciekawi mnie na jakim przedmiocie to miałeś i jaka była tego analiza

Szczęka opada... Gdyby częściej zdarzali się profesorowie, którzy podchodzą do gier z dobrą fabułą i przedstawieniem postaci w ten sposób, byłoby ciekawie
Oczywiście - nie ma mowy, żeby zastąpić książki graniem - to byłaby głupota i zamordowanie kultury (lubię Krzyżaków ^^ ), ale raz na ruski rok mógłby się czasem pojawić taki profesorek...

Mam problem z programem JWPce, mianowicie taki, że przeklejanie tekstów napisanych w nim do FF robi z niego znaki zapytania i chyba losowo wybrane znaczki. Na przykład, tekst "watashino HOBAKURAFUTOha unagiga ichi hai desu" wygląda tak:
蒎첂䂁窃宁澃亃覃璃枃춂䂁嚉ꪂ䂁璔얂랂䊁਍
蒎첂䂁窃宁澃亃覃璃枃춂䂁嚉ꪂ䂁璔얂랂䊁਍
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Prosta sprawa - zainstalować wszystkie alfabety do Windowsa i przeglądarki wschodnie, przy czym trzeba przecież spodziewać się, że nie wszystkie znaki będą wyświetlane, bo nie każde zbiory mają je wszystkie - czyli szukać kompletnych. A mi wyświetla wszystko poprawnie 

Mam takie małe pytanko- wie ktoś może jak mozna dostać dzwonek na telefon z motywem Zordona z Power Rangers? :D Kurde bo szukam i znaleźć nie mogę... taka prosta melodyjka jak "wojownikom" dzwoniły zegarki i się za chwilę musieli teleportować :D Jak ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny :D
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.
http://musicshed.blogspot.com/
http://musicshed.blogspot.com/