Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

dante001

Post autor: dante001 »

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytanie?
Co do tych medalionów :
Wziąłem ten list z tymi kierunkami ale gdzie są te przełaczniki w lowtown bo przeszukałem całą lokacje i ine umie je znaleźć
One zdajdują się w North Sprawl czy w South Sprawl?
Byłbym wdzięczny za pomoc
kszak84

Post autor: kszak84 »

witam. Mam problem. Wykonuje teraz questa z yellow bottle i podobno trzeba poustawiac mlyny (windmills) na cerobi steppe?? wie ktos w jaki to trzeba zrobis sposob??
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

dante001 pisze:Czy ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytanie?
Co do tych medalionów :
Wziąłem ten list z tymi kierunkami ale gdzie są te przełaczniki w lowtown bo przeszukałem całą lokacje i ine umie je znaleźć
One zdajdują się w North Sprawl czy w South Sprawl?
Byłbym wdzięczny za pomoc
Przełączniki są w Garamasythe Waterway :)

[ Dodano: Pią 02 Mar, 2007 16:11 ]
kszak84 pisze:witam. Mam problem. Wykonuje teraz questa z yellow bottle i podobno trzeba poustawiac mlyny (windmills) na cerobi steppe?? wie ktos w jaki to trzeba zrobis sposob??
soniq17 pisze:(...)Yellow Bottle: Udajemy się do Cerobi Steppe. I tu jest problem jeśli ktoś zmieniał statusy windmillów. Jeśli nie to wystarczy odwrócić statusy windmillów nr. 2, 3, 5 i 8. Jeśli ktoś zmieniał statusy wcześniej (z ciekawości) to musi kombinować. Po odwróceniu statusów podanych windmillów butelka się rozbija i dostajemy wiadomość (“Ash…ridge…e.”) oraz Hi-Ether.(...)
kszak84

to chociarz moze ktos napisze jakie mial statusy wszystkich po rozbiciu butelki :P
dante001

a dokładnie możesz mi napisać gdzie sa te ptzełączniki w Garamasythe Waterway?
Byłbym wdzięczny.
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

dante001 pisze:a dokładnie możesz mi napisać gdzie sa te ptzełączniki w Garamasythe Waterway?
Byłbym wdzięczny.
Przełączniki są jak tylko zejdziesz na dół, w Garamasythe Waterway. Centralnie. Przy save-poincie. Nie da się nie zauważyć...
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
dante001

W opuszczonym apartamencie, również w Lowtown, znajduje się list. Są tam wypisane kierunki: East Southeast East Southwest Southeast. Dokładnie w takiej kolejności majstruj przy przełącznikach w Lowtown.
To był cytat z opisu 2 cześci z 4 medalionu potrzebnego do zdobycia esperaCHAOS.
Cze te kierunki są w Garamasythe Waterway czy w Lowtown bo juz sie pogugiłem?
ariana_86

Post autor: ariana_86 »

To mój pierwszy post na forum. Proszę o wyrozumiałość :) Gram w FFXII od wczoraj. Proszę powiedzcie mi dlaczego w opisie przejścia jest kilka skrzynek, których mamy NIE otwierać, albo innych rzeczy, których mamy nie zabierać??? Co z tym potem będzie? O co chodzi? Nie chcę czegoś ważnego przeoczyć.
seraphit

Post autor: seraphit »

ja zrobiłem bład i je zabrałem a gdy nie bedziesz ich ruszała to w pózniejszej fzie gry w jednej ze skrzynek będzie najpoteżniejsza broń w grze którą baaardzo trudno zdobyć ( ja próbowałem z jakięś 12 h i mi się już pózniej nie chciało)

[ Dodano: Sob 03 Mar, 2007 08:06 ]
dante001 pisze:W opuszczonym apartamencie, również w Lowtown, znajduje się list. Są tam wypisane kierunki: East Southeast East Southwest Southeast. Dokładnie w takiej kolejności majstruj przy przełącznikach w Lowtown.
To był cytat z opisu 2 cześci z 4 medalionu potrzebnego do zdobycia esperaCHAOS.
Cze te kierunki są w Garamasythe Waterway czy w Lowtown bo juz sie pogugiłem?
te przełączniki są w Garamasythe Waterway
kszak84

siemka. sorki ze sie powtarzam ale czy moglby ktos napisac ktore mlyny (windmille) na cerob i steppe powinny bys wlaczone a ktore wylaczone. wiem ze jezeli sie ich niee ruszalo to wystarczy odwrocic status 2 3 5 8, a ja niestety musialem je ruszyc. i tera mam problema. HELP ME !!!!!! :572:
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Napisz jakie było zadanie bo zapomniałem.
(Coś mi się wydaje, że to nie było 2 3 5 8, ale mogę się mylić)
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
kszak84

Chodzi o to ktore windmille na cerobi steppe maja byc wlączone a które wyłączone po to zeby rozbic yellow bottle.
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

To wiem. Ja się pytam czy nie było zagadki. Jaka jest zagadka? Jak ona brzmi?
Jest "zadanie" i "hint" Nieprawdaż?
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
kszak84

raczej niee bylo zadnej zagadki. po prostu wylowilem yellow bottle i ja rozbic zeby wydobyc list. wiem ze trzeba to zrobic na cerobi steppe ale niee mam pojecia jak ustawic windmille tak zeby butelka sie rozbila.
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Nie miałeś zagadki typu "12××5×7×9×"? Pytam bo ja garałem w oryginał (ver.jap).
W moim przypadku odpowiedź brzmiała "zatrzymać wiatraki o nr. 3, 4, 6, 8, 10. (czyli te miejsca oznaczone "x" :) )
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”