Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ale dopóki nie porozmawia się z ich przywódcą, Rare'y zostawiające trofea w ogóle się nie pojawiają, choćby i przez pięć godzin biegało się po jakiejś lokacji, albo zachainowało 500 potworów. Wiem, bo sama tego doświadczyłam. A 'normalne' Rare'y, te bez trofeów, też pojawiają się znacznie częściej po pogadaniu z Bangaami.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

No tak masz rację z tymi trofeami. Ale one (nawet gdy da się 30 jednemu z bangaa) to dają dostępny do kupienia prawie nic nie warty item który można bez problemu zdobyć w innym miejscu. Czyli jeśli ktoś planuje wycisnąć wszystko z XII to niech zabije sobie 80 Rare Game a jeśli nie to lepiej nie robić sobie kłopotu. No i za zabijanie potworków z trofeami dostaje się też kolekcje gem'ów od Hunt Club Owner'a (chyba tak się nazywał) w Archades. W ogóle nie wiem po co to komu. BTW Przypominam o Quizie FF XII ^^
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Hej mam takie postacie bash-73 lvl, ashe, vaan - 72 lvl
panelo i reszta po 23 lvl. Gdzie najlepiej dopakować te postacie by było jak najszybciej.
Jeszcze mam pytanie do czego służy ribbon i gdzie go znależć. Którego sumona najpierw rozwalić; tego z garamsyte waterway czy ze stilszrine of ... tzn którego rozwale tylko przy pomocy moich trzech postaci
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Ciddus12 pisze:(...)do czego służy ribbon i gdzie go znależć
Ribbon daje immune na wszystkie szkodliwe efekty a znaleźć go można:
Drop z rare moba No. 44 (mała szansa)
Pharos at Ridorana B3F (masz go na mapie PaR na gamefaqs.com)
Drop z Lv. 99 Red Chocobo (bardzo duża szansa)
Ciddus12 pisze:Którego sumona najpierw rozwalić; tego z garamsyte waterway czy ze stilszrine of ...
Oba rozwalisz bez problemu.
sosin

Post autor: sosin »

Mam pytanko a wzasadzie dwa:
1.Jaki jest dobry sposób na pokonanie Magic Pot :?:
2.Gdzie sie pokazuje hunt God nr.43 w Pharos at Ridorana :?:
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

sosin pisze:Mam pytanko a wzasadzie dwa:
1.Jaki jest dobry sposób na pokonanie Magic Pot :?:
2.Gdzie sie pokazuje hunt God nr.43 w Pharos at Ridorana :?:
1. Daj elixir to zacznie biegać. (UWAGA, musisz poczekać aż zacznie) Potem możesz normalnie naparzać.
2. Ja zapalisz wszystkie pokoje w 3 pietrach to przy windzie pojawi sie nowe pietro (nazwy nie pamietam - bodajże "unknown"). Zjeżdżasz tam i ... fight!
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
seraphit

Post autor: seraphit »

1. musisz miec nacisniete escape i jak bedzie napisane ze chce elixir musisz mu go rzucic dopiero pózniej go zabic jeżeli go uderzysz to masz lipe i leppiej uciekaj:)
2.chodzi tu o ixiona ja chodziłem Pharos-Subterra wchodz i wychodz az nie bedzie na tym pierścieniu zadnych potworów wtedy po nim pochodz i wyjdzie pozdro
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

seraphit pisze:1. musisz miec nacisniete escape
wystarczy wyłączyć gambit.
Ostatnio zmieniony wt 06 lut, 2007 19:30 przez Schrödinger, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

jaką zastosować taktyke na tego espera 2 w stilszrine of ... nie moge używać magii a to mi komplikuje sprawe. Wyskakują jakieś zombi lub coś podobnego i mnie naparza, ja to ignoruje i ciśne espera. próbowałem mistami, troche esperami, ale nie moge go dobić. Na dodatek rzuca jakiś czar, co odbiera drużynie łacznie 6000 hp. Używanie czarów jest zablokowane, więc ashe przez gambita nie może mi leczyć drużyny curają czy jak to sie nazywa, wtedy to dosłownie 10 strzałów i byłoby po nim. POMÓŻCIE.

A tak wogóle to gdzie można znależć czar gravije i jak mam znależć ten ukryty sklep w alkohol of nabudis.
sosin

Post autor: sosin »

seraphit pisze:2.chodzi tu o ixiona ja chodziłem Pharos-Subterra wchodz i wychodz az nie bedzie na tym pierścieniu zadnych potworów wtedy po nim pochodz i wyjdzie
Nie chodzi mi o ixiona tylko o Seer(rankVI)
Ile jest hunts 44 czy 45 :?:
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

sosin pisze:Nie chodzi mi o ixiona tylko o Seer(rankVI)
Schrödinger pisze:2. Ja zapalisz wszystkie pokoje w 3 pietrach to przy windzie pojawi sie nowe pietro (nazwy nie pamietam - bodajże "unknown"). Zjeżdżasz tam i ... fight!
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

1) Btw, żeby walczyć z Seerem i tak trzeba najpierw pokonać Ixiona.
2) Jest 45 Huntów.
Domber

Post autor: Domber »

w Ktorej czesci kanałów znajduje sie czwarty potwor w polowaniu? ( Duch)
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Domber pisze:w Ktorej czesci kanałów znajduje sie czwarty potwor w polowaniu? ( Duch)
Centralnie. Jak tylko zejdziesz ze slamsu powinien być.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
seraphit

Post autor: seraphit »

Jeżeli nie będzie ci chciał pojawić to wejdz do pomieszczenia z przełącznikami i się wróć z powrotem pojawi się na 100%
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”