Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

storzo

Post autor: storzo »

ok teraz z innej beczki:

pewna lokacja: LHUSU MINES

mielismy mozliwosc na poczatku jej poznanie ale po doglebnym zbadaniu nie idzie przejsc jest 1 przelacznik ktory otwiera kolo siebie krate(zbedna) a reszta jest poblokowana...ktos ma pomysl?
wojasx

Post autor: wojasx »

storzo pisze:ok teraz z innej beczki:

pewna lokacja: LHUSU MINES

mielismy mozliwosc na poczatku jej poznanie ale po doglebnym zbadaniu nie idzie przejsc jest 1 przelacznik ktory otwiera kolo siebie krate(zbedna) a reszta jest poblokowana...ktos ma pomysl?
jezeli nie jestes w koncowej fazie gry to sie nie spiesz z tym, na wszystko przyjdzie czas.. bedziesz mial mozliwosc znalesc, zdobyc klucze i sobie pootwierasz
seraphit

Post autor: seraphit »

witam mam problem z łowieniem ryb jestem na poziomie upstream i mam juz zdobytą
matamune (czy jakoś tak) ta lepszą wędke i zrobiłem juz ponad 10 perfect fishing
i nie chce mi wskoczyc następny poziom wie ktos może o co tu chodzi :?: :?: :?: :?: :!:
z góry dzieki pozdro
[fade]juz to zrobiłem trzeba było zrobic chyba powyzej 15[/fade]
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Teraz ja mam dwa pytania:

1. Jak zdobyć figurkę Ba'Gamnan'a w Sky Pirate's Den ? Mam zrobione wszystkie Hunty wraz Yiazmatem i Omegą oraz zabite 80/80 rare game a figurki nie ma :(

2. Czy Lv.99 Red Chocobo ma własny wpis w bestiariuszu czy zalicza się wpisu Chocobo ?
(tutaj jest screenshot o którego potworka mi chodzi Lv. 99 Red Chocobo)
storzo

hehe albo niewiedzialem albo nie rozumiem 1mln hp choco:D?
no prosze a cos daje dobrego?
KAFAR

Post autor: KAFAR »

Jak znalesc hunta w Paramina Rift cz jakos tak (smok na polowanie ktorego poszla juz jakas kobita ;p, znajduje sie niby w jakiejs zamieci ...
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

storzo pisze:hehe albo niewiedzialem albo nie rozumiem 1mln hp choco:D?
no prosze a cos daje dobrego?
Uff Wreszcie. Po 3 godzinach chainowania Chocobo pojawił się Lv. 99 Red Chocobo. Miałem pecha bo stojący niedaleko Garif Hunter rzucił na niego Berserka i ten ptak wybił mi 5/6 osób. Ale jakoś się udało go zabić. Wpis ma taki sam jak normalny Chocobo i nie zalicza go oddzielnie w bestiariuszu więc nie trzeba go zabić aby mieć full bestiary. Dostałem za niego trochę expa i 50 lp oraz High Arcana, Ribbon i Gemstel. Szansa na jego pojawienie jest 1/256 (czyli trochę większa niż wyjęcie Zodiac Speara z urny w Henne Mines :grin: ) A oto jego staty:

Lvl: 99
Hp: 239686
MP: 999
STR: 50
Magic Power: 41
Vitality: 71
Speed: 30
Attack Power: 104
Defence: 33
Magic Resistance: 39
Evasion: 19
EXP: 11949
LP: 50
CP: 3325
Weakness: Thunder, Water, and Holy.
Marid

Post autor: Marid »

soniq17 pisze:
1. Jak zdobyć figurkę Ba'Gamnan'a w Sky Pirate's Den ? Mam zrobione wszystkie Hunty wraz Yiazmatem i Omegą oraz zabite 80/80 rare game a figurki nie ma :(
soniq17 pisze:Ba'Gamnan Awarded for completing the hunt catalog.

:D
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

heh no tak wiem że za ukończenie wszystkich Huntów ale wszystko ukończyłem a figurki nie ma. Montblanc nie ma dla mnie żadnych Huntów. Na tablicy też nie ma żadnych. Zrobiłem wszystko a figurki nie mam i nie wiem czemu :(
KAFAR

Post autor: KAFAR »

Jak znalesc hunta w Paramina Rift cz jakos tak (smok na polowanie ktorego poszla juz jakas kobita ;p, znajduje sie niby w jakiejs zamieci ...

HEEEEELP!!!

[ Dodano: Nie 28 Sty, 2007 17:33 ]
Mam pytanie czy zdobywany przez cala gre Loot przydaje sie do czegos czy wszystko co zdobywam moge sprzedac?
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

KAFAR pisze:ak znalesc hunta w Paramina Rift cz jakos tak (smok na polowanie ktorego poszla juz jakas kobita ;p, znajduje sie niby w jakiejs zamieci ...
Wchodzisz/wychodzi z Bur Ominasce aż pojawi się zamieć. Potem idziesz do NW części takiej lokacji co są 2 gdzieś na południu, ale wychodząc z mt bur-ominasce idziesz na około, w kierunku EDIT: odwrotnym do ruchu wskazówek zegara.

[ Dodano: Nie 28 Sty, 2007 18:20 ]
KAFAR pisze: Mam pytanie czy zdobywany przez cala gre Loot przydaje sie do czegos czy wszystko co zdobywam moge sprzedac?
Teoretycznie można all sprzedawać, ale sprzedanie odpowiednich przedmiotów (najprawdopodobniej naraz) powoduje pojawienie się nowych rarytasów na bazarze.
Ostatnio zmieniony pn 29 sty, 2007 08:00 przez IzzY, łącznie zmieniany 1 raz.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
storzo

1.no niewiem czy juz bylo mowione czy nie ale w Z.Cavens w srodku jest jakis boss A cos tam cos daje? czy warto go ruszac z 30lev?

2. jak wykonujecie kombo zeby byly dlugie bo ja np. nawalam w dany klawisz jezeli jest widoczny na ekranie niewiem moze glupie bo tego nie jestem w stanie zrozumiec czy to wszystko od szczescia zalezy ... jakies propozycje...*najdluzszy to 13
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

storzo pisze:1.no niewiem czy juz bylo mowione czy nie ale w Z.Cavens w srodku jest jakis boss A cos tam cos daje? czy warto go ruszac z 30lev?
Esper Adrammelech. Na 30 lvlu powinieneś dać mu radę.
storzo pisze:2. jak wykonujecie kombo zeby byly dlugie bo ja np. nawalam w dany klawisz jezeli jest widoczny na ekranie niewiem moze glupie bo tego nie jestem w stanie zrozumiec czy to wszystko od szczescia zalezy ... jakies propozycje...*najdluzszy to 13
Raczej najlepiej walić ten który dostępny bo jak zaczniesz sobie losować to Ci czasu nie starczy na dłuższe combo. I to zależy od szczęścia czy Ci się któryś pokaże podczas losowania lub na początku kolejnego uderzenia.
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

storzo pisze:1.no niewiem czy juz bylo mowione czy nie ale w Z.Cavens w srodku jest jakis boss A cos tam cos daje? czy warto go ruszac z 30lev?
ja rozwaliłem go wczoraj samymi quickami, słabszą drużyną (lvl 27,28,27), za pierwszym razem combo 11, potem szybko hi-ether dla którejś postaci, potem combo chyba 8 (R2 wciskałem jakby się kto pytał), potem dwa ethery jakiejś postaci i znów combo chyba 7 :).
Ale przedtem proteck każdej postaci, bo jakieś gargamele z boku atakują :) .
Po odnowieniu MP całej czwórki (trójki) zachaczyłem przy okazji o jakiegoś hunta (taki wąż, nie pamiętam nazwy), jego rozwaliłem tak:
Najpierw słabą grupą qickami ile się da (doładowanie etherami, dopóki nie zgineli :D ) szybka wymianka grupy i tu już atak fizyczny do bólu , Larsa z tyłu ubezpiecza hi-potionami, jak już był prawie koniec uruchomiłem quicki i było po wszystkim :)
storzo

niewiem czy jzu ktos zauwazyl... jezzeli postac znacznie wiecej zadaje obrazenia fizycznie od innej np. vann na full hp 1000 a reszta ledwo 400-500 to zawsze w Quckach z udzialem vana niezaleznie od ilosci combo zadaje wieksze obrazenia...jest cos w tym?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”