FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Moogley

Post autor: Moogley »

Tak, tak zgadza sie odsiecz Burmecji :P
Dzieki Kwazi, korzystalem z dwoch gazet bo byly sprawdzone i przez jakis czas dokladniejsze niz opis na krypcie ale wychodza ich pierwsze bledy wiec od teraz bede mial wieksze zaufanie do poradnikow krypty.
Hasanlc

Post autor: Hasanlc »

mam male pytanko czy da sie wyuczyc wszystkich umiejetnosci dla danej postaci czy moze jest jakis limit, poprostu niechce spierdzielic postaci jak sie nagle okaze ze wyuczylem jakies bzdury a na najlepsze umiejetnosci zabrakla miejsca dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Hasanlc pisze:mam male pytanko czy da sie wyuczyc wszystkich umiejetnosci dla danej postaci czy moze jest jakis limit, poprostu niechce spierdzielic postaci jak sie nagle okaze ze wyuczylem jakies bzdury a na najlepsze umiejetnosci zabrakla miejsca dzieki za pomoc
kazda postac ma swoje umiejetnosci ktore sie uczysz - z odpowiednich przedmiotow

ucz sie wszystkiego co sie da - potem tylko masz rozterke, ktore 'uaktywnic kamieniami' a ktore pozostawic nieaktywne - bo tu juz jest limit - ale w dowolnym momencie (poza walka) mozesz przestawic co uzyc
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Mam takie małe pytanko- z tego, co wiem, to najlepiej exp zdobywać na Yan-ach... tylko jaka jest na nie najlepsza taktyka? Mam 70 lvl (tak +/-) i zabicie ich nie jest w sumie problemem... ale on eużywają tego badziewnego snort-a:( Tak w skrócie- jak je szybko i skutecznie tłuc?
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Wiele razy to było omawiane... Można bawić się: Doomsday, Atomos, Climhazzard, 2 ataki i wszystkie leżą, ale snort pewny. Night quiny przydatne.
Można też skorzystać z Soul Blade tym co daje Doom, night przydatne.
Ewentualnie można liczyć na szczęście i bawić się Odin, Death, Iai Sword
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Soul Blade + Ultima Sword i Iai Strike, ewentualnie Zantetsuken Odina. Amaran może zrobić Countdown, ale po tym trrzeba je uśpić (Soul Blade).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Lawrence

Post autor: Lawrence »

W jaki sposob mozna w FF9 dostac sie Chocobo do niedostepnych lokacji ze skarbami w polnocnej czesci pierwszej wyspy (kontynentu). W poprzek kontynentu ciagnie sie lancuch gor, niby mam statek ale nie da sie na niego wsiasc z Chocobo. W takim razie jak dostac sie na polnoc, gdzie wskazuje Chocograph ?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Musisz mieć odpowiedniego Chocobo jeśli chodzi o przejśćie przez góry to pewnie co najmniej czerwonego (górskiego) lub granatowego jeśli jest ten skarb na innym kontynencie niż las Chocobo (granatowy przechodzi morza)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Lawrence

Post autor: Lawrence »

Ale to jest dopiero pierwsza wyspa, jeszcze nie mam szans na zdobycie specjalnych umiejetnosci Choco.
Odkopalem wszystkie Chocography w pierwszym Choco lesie, z czego odnalazlem tylko 2 skarby (bo akurat tylko te znajdowly sie w poludniowej czesci wyspy). Przypominam, ze znajduje sie w okolicach Lindblum.
Zeby zdobyc nastepne skarby musze sie chyba dostac na polnoc wyspy (np. Healing Shore), tylko w jaki sposob to zrobic ?
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Przywołać Chocobo na innych jego śladach ;) Sorki, że mówiłam o lasach teraz sie skapłam, że w FFIX trzeba użyć na śladach Chocobo greensów ;) I on przyjdzie ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Mam taki problem... jesli już to było omawiane to sorry- chodzi mi o zbieranie żab Quiną. Da się to jakoś przyśpieszyć? Bo ja robie tak, że z każdej lokacji zbieram co się da (zostawiam tylko parkę male i female)...później wracam i są małe. Czekam, aż wszytskie podrosną i będą adult. Wtedy znowu zbieram i zostawiam parkę... Tylko to troszkę długo trwa... I dlatego chciałbym się dowiedzieć czy w tym może istnieje jakiś kruczek co by to przyśpieszył.
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Yamada

Post autor: Yamada »

Niestety nie ma czegoś na przyśpieszenie tego procederu. Wyczyść żaby, idź trochę powalcz i wroc:P
Lord Gorg
Kupo!
Kupo!

Post autor: Lord Gorg »

No to ja też mam pytanie. Czy jesli nie zostawię parki, to żabby juz nigdy się nie pojawią?
"...bezpieczeństwo to złudzenie, fałszywe sanktuarium niewinnej wyobraźni."
Alan Cole "Era wilka"
niickt

Abandonen Lagon

Post autor: niickt »

Witam, mam maly problem, mianowicie znalezienie skrzynki w abanden lagon. Mam tego niebieskiego chocobo i przeszukuje cala ta lagune i nic nie ma :| 0 skrabow... tak sie zastanawiam czy przypadkiem tego skarbu nie ma na ladzie ale nigdzie nie moge znalezc przejscia ladowego na ten cypelek ;p a moze jaksi bug ? tej skrzynki tam wcale nie ma ? albo cos przeoczylem ? napewno ta skrzynka jest w wodzie ?
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

ad 1 - odradza sie odrodza - tylko dluzej potrwa (chyba) ;D

ad 2 z tego co pamietam to jest w wodzie - ale jak zwykle trzeba sie pobawic ;D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”