Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

HOLY SHIT PLEASE NO!!!!
Nie wiem jak wy, ale cieszę się, że już dawno nie oglądam telewizji a Naruto już obejrzałem sobie do początku fillerów. Tłumaczenie pewnie będzie z angielskiego... co tam tłumaczenie, może będzie znośne, ale pewnie głosy będą dobrane tak tragicznie że będzie nachodzić chęć umycia uszu gwoździem. :/ Przynajmniej już wiem skąd się wzięła polska flaga w artykule o Naruto w angielskiej Wikipedii.

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 00:06 ]
Skoro o Naruto mowa, fillery kończą się 15 lutego, przynajmniej tak twierdzi Wiki.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

JEzu, przecież to będzie straszne. Dubbing, cenzura, wycinanie scen, tazosy czy inny shit w laysach, dzieciaki biegające po podwórku z okrzykiem "moc 1000 ptaków". Profanacja...
Ostatnio zmieniony ndz 21 sty, 2007 10:14 przez Sephir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

ROTFL! Pamięta ktos parodię Fify ? Czy to nie jest ten sam "lektor"? :lol: :lol: (dla przypomnienia: http://fifa.07.parodia.patrz.pl/) OMG tragedia, chyba sobie obejrzę kilka epizodów, to japoński głos Naruto wyda mi sie piękny xDDD. Nie mogłam sie wcześniej przemóc żeby serię obejrzeć, ale teraz trzeba się będzie streszczać, zanim Naruto pojawi sie w czipsach i na planach lekcji _^_
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Właśnie się dowiedziałem, że lecą powtórki Samurai 7. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to na AXN Sci Fi leci chyba codziennie o 17 00 (teraz leci 2 odcinek).
Welcome to these crazy times.
kagome-chan

Re: Manga i Anime

Post autor: kagome-chan »

Izrail pisze:W tym temacie jak sama nazwa wskazuje będzie mowa tylko i wyłącznie o mangach i anime.

Jakie wam najbardziej przypadło do gusstu? Bo jak dla mnie to Naruto rządzi niepodzielnie :D
:oops:

[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 20:40 ]
ja osobiscie uwielbiam inusia:)czyli InuYashe!!naruto mysle ze nie jest dla mnie,choc czasem wciaga :oops:

[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 20:41 ]
ja osobiscie uwielbiam inusia:)czyli InuYashe!!naruto mysle ze nie jest dla mnie,choc czasem wciaga :oops:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

kagome-chan pisze:[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 20:40 ]

[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 20:41 ]
Lat 15, więc nie będę Ci tłumaczyła czym są argumenty, ale radze poczytać regulamin i czym grozi ich brak -_-

A ja nawiążę do Live Action, bo tu chyba najbardziej to pasuje. Dzis obejrzałam Specjalny odcinek Sailor Moon Live Action ze ślubem, fochami Usagi i bossem a'la LeBlank w mhrocznej wersji :lol: Rotfl murowany ;)
Pojawił się prolog półtora godzinny Live Action Detective Conan. Aktorka od Ran mało fascynująca, Shinichi tez nie grzeszy urodą, ale i tak jest zabawnie. Nawet uroczo XD Czekam na odcinek 1, który wręcz uwielbiałam w anime i mandze <3 Oh oh. Jak ktos chce ściągnąć, a nie wie gdzie to służę linkiem XD
kagome-chan

Post autor: kagome-chan »

Gveir pisze:
kagome-chan pisze:nie kapuje o co chodzi!!co z tego ze mam 15 lat!!
A to, że piętnastolatek może w jakikolwiek sposób uargumentować swoją wypowiedź. A wstyd jak tego nie zrobi. Jeżeli tak kochasz Inu, to napisz dlaczego, co Ci się w nim podoba itp., bo jednozdaniowy, typowo fanboy'owski post jest bez wartości :wink:
dobra jak chcesz!!w inu najbardziej podoba mi sie ta milosc ujeta..milosc ktora przetrwala wszelkie proby,gdyz nawet z

Kod: Zaznacz cały

mysla	o	tym	ze	pozabijali	sie	nawzajem
to i tak sie kochali...chociaz bardziej wole kagome od kikyo to kikyo jest mi bliska gdyz to ona stracila ta milosc o ktora bardzo dbala i to jest moj argument:)i po 2 jestem dziewczyna

[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 23:07 ]
czy to wystarczy??bo jak co to doloze:P

[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 23:09 ]
dobra ja mykam jak co jutro odpisze:)papa
Ostatnio zmieniony wt 23 sty, 2007 01:18 przez kagome-chan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

kagome-chan pisze:dobra jak chcesz!!
Nie ja chce. Regulamin chce. I lubię ten temat, a przy zalewie takich postów może zostać skasowany (patrzy post na górze tej strony)...
kagome-chan pisze:i po 2 jestem dziewczyna
Zauważyłem. Że napisałem dwa wyrazu w formie mogącej uchodzić za neutralną i bezosobową w sumie, to nie znaczy, że nie widzę znaczka przy żeńskim nicku. No offence.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

kagome-chan pisze:dobra jak chcesz!!
Nie. Jak Ty chcesz. Jak nie chcesz, Twoja sprawa, ale wtedy marnie skończysz. Proste.
kagome-chan pisze:

Kod: Zaznacz cały

w inu najbardziej podoba mi sie ta milosc ujeta..milosc ktora przetrwala wszelkie proby,gdyz nawet z mysla o tym ze pozabijali sie nawzajem to i tak sie kochali
Oznaczaj spoilery -_- "code" po to jest. Nie każdy to oglądał, nie psuj zabawy.
kagome-chan pisze:chociaz bardziej wole kagome od kikyo to kikyo jest mi bliska gdyz to ona stracila ta milosc o ktora bardzo dbala i to jest moj argument:)
O interpunkcji tez jest punkt w regulaminie. A to nie jest argument, bo nie wiem, co ma utrata miłości, o którą dbała do lubienia postaci. Chyba, ze masz podobne doświadczenia, ale skąd moge wiedzieć...

Gveir przestań z łaski swojej robić Offtopa -_- Mało Ci warningów? Wpieniona jestem. KONIEC OT. I radzę się WSZYSTKIM dostosować. End.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

BUehehe, uwielbiam hiciory spod znaku live action :D :D :D ....Z niecierpliwościa czekam na już trzecią odsłonę Bleach'owego musicalu :lol: :lol: :lol: ....ryczałam na tym ze śmiechu jak głupia, jak ktos tego nie widział, a Bleach'owy tasiemiec nie jest mu obcy to polecam, XD Tańcujący i śpiewający kapitanowie to jest to :lol: ( w kolejnej części będzie spiewający Kenpachi O_________O must see )
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Obejrzałem .hack//SIGN i jestem pod ogromnym wrażeniem ^^ Jaco, miałeś rację, orgazm od razu :] Pierwsza opowieść z serii .hack rozgrywająca się w MMORPG "The World", w pewnym sensie preludium do serii gier .hack i następnych serii anime. Otóż pewnego dnia gracz o nicku Tsukasa budzi się w jednej z lokacji gry i odkrywa, że nie może się wylogować. Powód jest nieznany, jednak wiadomo, że jego ciało nie spoczywa przed terminalem gry, a znajduje się w szpitalu, co wskazuje na to, że jego umysł został uwięziony w The World, na dodatek odczuwa wszystko jak w normalnym świecie... Próby pomocy podejmują inni gracze, Bear, Mimiru, BT, Subaru, Silver Knight, Crim i Sora (on tak średnio...). W miarę rozwoju akcji pokazane jest coraz więcej z życia Tsukasy w rzeczywistym świecie, co wcale wesołe nie jest. Próby uwolnienia Tsukasy stają się coraz bardziej rozpaczliwe, kiedy okazuje się że ten może psychicznie nie wytrzymać. I tak się akcja toczy dalej... Akcja rozgrywa się tylko i wyłącznie w rzeczywistości wirtualnej (bo gra w takiej się rozgrywa), przebitki z realnego świata są rzadkie i kolorystycznie szare. Genialnie oddano relacje międzyludzkie i zachowanie postaci względem siebie, tak samo jak często podejmowane tematy oddzielenia życia od gry i temu podobne rozważania. Subtelnie i wyraziście pokazywane emocje podkreśla genialna muzyka. Dosłownie opad szczeny. Ale czego innego się spodziewać po kompozytorze muzyki do Noir i Madlax? Ścisła czołówka muzyki w anime, IMO moja pierwsza trójka. Sporo utworów z wokalem i świetne, nastrojowe utworki przygrywające prawie cały czas. Grafika jest bardzo ładna, kolorowa, ale nie pstrokata. Ładne, pastelowe, ale wyraziste i kontrastowe kolorki. Wszelkie lokacje zaprojektowane z polotem i fantazją, jaką często widać w RPG. Projekty postaci są autorstwa Sadamoto, który rysował je także do Neon Genesis Evangelion, czyli bardzo ładne i zaprojektowane z pomysłem. Co do wad, to kilka jest, ale to już zależy od podejścia oglądającego :wink: Serial jest spokojny (ale mało to się w nim nie dzieje, oj nie!), prowadzony przez rozmowy, akcji samej jest dosyć mało, ale nie odczułem ani razu najmniejszego zmęczenia rozmowami, może dlatego, że są mistrzowsko napisane i nigdy nie są zbędne. Do tego dochodzi melancholijny i smutny nastrój (i taka muzyka), a tego każdy lubić nie musi. No i czasem zdarza się, że człowiek zastanawia się, czemu bohaterowie postępują tak, a nie tak, zwłaszcza w kontekście pomocy mocno poobijanemu psychicznie Tsukasie, jak i wobec siebie. A poza tym jest genialnie. Porównałbym tą serię ogólnie do Evangelion'a, ale jest ogólnie lżejsza i dlatego łatwiej przyswajalna. Ogólnie - mistrzowska robota, jak to zawsze u Bee Train.

A swoją drogą, w końcu Bee Train wypuści ostatnią część trylogii girls-with-guns (pierwsza i druga część to Noir i Madlax) o tytule El Cazador de la Bruja (With Hunter po hiszpańsku) w kwietniu tego roku. Już się cieszę ^^ Na razie na oficjalnej stronie projektu za wiele nie ma, ale niedługo powinno już coś się pojawić... Czekam z niecierpliwością :]

No i w końcu Shinsen Subs jakoś powoli, ale jakoś, ruszył z dokańczaniem subowania Ergo Proxy. Po przerwie wypuścili 15 i 16 odcinek i jakoś lecą dalej. Skończą pewno w lato -_-" Ile to trzeba się naczekać na skompletowanie serii z jednego, porządnego subu...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

nie wiem,czy bylo poruszane...

Według serwisu internetowego Press wkrótce na polskim rynku zadebiutuje kanał z japońskimi animacjami Animax. Stacja wystartuje prawdopodobnie w 2007 roku. Kanał ten cieszy się popularnością widzów w Ameryce Północnej, Ameryce Łacińskiej i oczywiście w Azji (Japonii, Korei Południowej, a także od 1 września 2006 roku w Malezji).

tutaj lista anime,jakie stacja puszcza http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... _by_Animax

podobno ma byc od polowy lutego na cyfrowym polsacie
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

Garnet pisze:podobno ma byc od polowy lutego na cyfrowym polsacie
pierwsze jak to zacząłem czytać, zrobiłem tak: *_____* - prawie jak Honey gdy widzi torciki z truskawkami, ale po słowie polsat zrobiłem tak : -_- i kilka słów dopowiedziałem sobie na K... J... i dalej był tylko polsat.

po przeczytaniu, co ma do zaoferowania Animax, zrobiłem tak: :533: i dodałem wuchte słów na K*** $%^#$&Y^%*^%$Y^&*%$^%$&@
no kurde, tyle DOBREGO anime i to w TV! nie trzeba sie wysilać, żeby obejrzeć!! geez dlaczego POLSAT? nie mogła to być CYFRA?! geeeeeeeeeeeeeeez ale jestem ZUY :< :< :<
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Cieszę się niesamowicie, zwłaszcza, że mam Polsat Cyfrowy :] Co prawda najciekawsze serie z listy już widziałem, ale zostało jeszcze sporo do zobaczenia ^^ Oj, oszczędzi się transferu, oszczędzi, nie ma co. Swoją droga, ciekawe jak długo ten kanał pociągnie, bo kilka innych tego typu projektów już upadło. Ale nie ma co narzekać, zwłaszcza że puszczą takie serie, jak Noir (a gdzie Madlax? :> ), Evangelion, GitS, .hack i masę innych świetnych rzeczy :] Gags, pora zmienić dekoder :P
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ja mam tylko nadzieje, że CYFRa w końcu zrozumie, ze warto oferowac ten program i też go doda. Oby. Zajefajny kanał, ale nawet on mnie nie przekona do kupna Cyfrowego Polszmatu. Sorry.

Dammit.

Na szczęście, tak jak Gags napisał, to co chciałam z tego kanału, to w większości już widziałam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”