Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Seti_bob pisze:
iaQub, te blerwę znajdziesz jak bedziesz miał w skladzie same laski. trzeba wpierw ustawić te przełączniki bu osuszyć wiekszą część kanałów. a ta blerwa bedzie w lokacjo chyba gdzies na samym dole w waterway
żeby było śmieszniej doszedłem tam penelo, vanem, baschem i larsa :D i też mycha się pokazała :P ciut powalczyłem ale mam cienki lvl ( 32) więc dużo nie zdziałałem
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Seti_bob pisze:(...) brakuje mi tez dwóch esperów, mam już :
belias mateus adrammelech
hasmal ? famfrit
zalera shemhazai chaos
zeromus exodus ? .....
Brakuje Ci trzech :wink:

Queklain/Cúchulainn - Garamasythe Waterway/No. 1 Cloaca - musisz majstrować przełącznikami tak żeby dostać się do niego; przypominam że są też dwa przełączniki w innych lokacjach(chyba GW/No. 3 Cloaca Spur i No. 4 Cloaca Spur ale nie jestem pewien)

Ultima - Giruvegan: Crystal Grande - upper layer http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... _upper.png
(masz go na mapie)

Zodiac/Zodiark - Henne Mines/Special Charter Dig (druga część). Aby dostać się do drugiej części Henne Mines musisz mieć chyba 10 esperów lub więcej wtedy idź do Jahry i pogadaj z kolesiem Geomancer, Yugelo (nic od niego nie dostaniesz, wystarczy że z nim pogadasz). Potem idź do Henne Mines/Ore Separation i po prawej stronie tej lokacji będzie otwarta brama (jak nie pogadasz z tym typkiem to będzie zamknięta). Resztę znajdziesz tutaj http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... secret.png
Seti_bob pisze:(...)w poszukiwaniu behemot kinga zrobiłem wszystko zgodnie z poradami gdzieś wyżej tzn. wytłukłem wszystko w The Feywood/The Edge of Reason, następnie padli wszyscy w The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, potem zawróciłem do The Feywood/The Edge of Reason, gdzie powinien być Behemot King jednak niczego ani nikogo tam nie było....ani bossa ani zwyklego potworka wielkie NIC(...)
Musisz wytłuc wszystko co się rusza w tych dwóch lokacjach a wtedy pojawi się gdzieś na środku The Edge of Reason. Nie idź nigdzie poza tymi dwoma lokacjami bo moby się zrespawnują i będziesz musiał od początku czyścić. Upewnij się że nie ma już żadnego potworka w obu lokacjach. (ja musiałem się trochę kręcić ponieważ gdzieś po kątach mi zostały pojedyncze sztuki).
mati90 pisze:Co zrobić aby pojawił się Deathgaze? Ponoć ma sie pojawić na airshipie ale latałem ze 20 razy i nic.
Deathgaze pokaże się na najwyższym pokładzie airshipa (na powietrzu). Trasa lotu jest obojętna. Nie trzeba za każdym razem sprawdzać czy tam jest. Podczas powitania będzie wyraźnie widać że coś się dzieje. Ja latałem ze 30 razy i się pokazał. Można przez ten czas sobie zrobić quest The Seven Sisters (latać między miastami i gadać z panienkami w barze; dostaje się za to ring of renewal).
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
wojasx

Post autor: wojasx »

"do czego sluzy "dewdrop pebble", znalezione w Eruyt Village ??
pozdrawiam"

sorrka ze sie powtarzam ale czy jest ktos w stanie mi powiedziec ? znalazlem juz kilka takich tam i zanosze je do Mjrn ale nie wiem czy jeszcze sa czy nie i co w ogole bede mial... musze chyba jeszcze poszperac tam po wiosce zeby jakis jeszcze znalesc.
Riken

Post autor: Riken »

Seti_bob pisze:...poszedłem wiec na poszukiwania do The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, a tam pięć małych cebulaczków o dźwięcznych nazwach Mandragore Prince, Alraune King, Onion Queen, Pumpkin Star oraz Topstalk. Po próbie nawiązania z nimi walki okazało się, że każdy z ich fizycznych ataków zabiera mi 9999HP jednej postaci no i śmierć na miejscu :( ....przy 75 levelu :(
ooo w koncu coś nowego :!: Nigdy wcześniej nic o nich nie słyszałem,niech ktoś napisze coś więcej na ich temat,co zrobić aby sie pokazały itp. ;)
pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 22:54 ]
Na ten temat także niech ktos sie wypowie, bo tez je pozbierałem i nie wiem do czego służą.

[ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 22:58 ]
żeby było śmieszniej doszedłem tam penelo, vanem, baschem i larsa :D i też mycha się pokazała :P ciut powalczyłem ale mam cienki lvl ( 32) więc dużo nie zdziałałem
Źle mówisz, White mouse wyskakuje zawsze a zaraz obok jest inny mark co wyskakuje tylko jak masz same laski w składzie ;)
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Ech mam mały problem. Łowię sobie rybki ale żeby dostać się do Hidden Shoals potrzebuję Matamune Rod... Wiem że znajduje się ona w Barheim Passage... Ale coś trzeba tam kombinować i nie wiem bardzo o co chodzi... Mam gdzieś iść potem się wrócić potem coś tam... pogubiłem się... Wie ktoś może co zrobić żeby znaleźdź Matamune.

"Head into Barheim, following the same path you
did to reach Zalera. When you reach the end of the Zeviah Span, go ahead into
West Annex, then stop immediately. If you look on your map there is a little
section of Zeviah Span that can only be reached by going into West Annex. So
hang a U-turn, but make sure you’re going into the area slightly to your left (dotąd wszystko wiedziałem ale dalej już nie czaje),
back on the main part of the bridge and not the part you just left. Now simply
approach the rubble at the far end and watch the magic happen. Now you know
why you had to beat Gilgamesh first don’t you?"(Gdzieś mam iść ale kręcę się i nic się nie pokazuje a czytałem też gdzieś że będzie cut-scenka)
wojasx

Riken pisze:Cytat:

Na ten temat także niech ktos sie wypowie, bo tez je pozbierałem i nie wiem do czego służą.

wydaje mi sie ze tylko do tego zeby dostac Yoichi Bow...jezeli cos wiecej to chetnie poczytam co takiego ;)
Seti_bob

Post autor: Seti_bob »

(...)w poszukiwaniu behemot kinga zrobiłem wszystko zgodnie z poradami gdzieś wyżej tzn. wytłukłem wszystko w The Feywood/The Edge of Reason, następnie padli wszyscy w The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, potem zawróciłem do The Feywood/The Edge of Reason, gdzie powinien być Behemot King jednak niczego ani nikogo tam nie było....ani bossa ani zwyklego potworka wielkie NIC(...)......poszedłem wiec na poszukiwania do The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, a tam pięć małych cebulaczków o dźwięcznych nazwach Mandragore Prince, Alraune King, Onion Queen, Pumpkin Star oraz Topstalk. Po próbie nawiązania z nimi walki okazało się, że każdy z ich fizycznych ataków zabiera mi 9999HP jednej postaci no i śmierć na miejscu :( ....przy 75 levelu :(.......nic wiecej na ich temat nie wiem...robiłem se qesta z behemotem kongiem a one tam byly i bawily sie swoją magią, a potem....wytłykły mi całę ekipę i kropka

[ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 17:37 ]
Queklain/Cúchulainn - Garamasythe Waterway/No. 1 Cloaca - musisz majstrować przełącznikami tak żeby dostać się do niego; przypominam że są też dwa przełączniki w innych lokacjach(chyba GW/No. 3 Cloaca Spur i No. 4 Cloaca Spur ale nie jestem pewien) ...Sonic nie wiesz nic wiecej na powyższy temat?... a jak mam korzystać z http://db.gamefaqs.com/co...rande_upper.png - tego adresu?
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Macie problem z Cuchelainnem?
W Garamsythe Waterway. Najpierw musisz wykonać hunt z White Moussem, by zdobyć klucz. Mając już Sluice Gate Key udaj się do Waterway, do miejsca z przełącznikami. Teraz mając włączone oba po jednej stronie (wschodniej lub zachodniej) udaj się ukośną drogą z tej samej strony. Na jej końcu przełącz dźwignię od centralnej śluzy. Z drugą stroną zrób to samo. Teraz centalną drogą, mając włączone dwa południowe, dotrzesz do walki z Esperem.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Seti_bob pisze:(...) a jak mam korzystać z http://db.gamefaqs.com/co...rande_upper.png - tego adresu?
Nie wiem czemu linki z gamefaqs nie działają po pewnym czasie -_-

Obrazek
Henne Mines i esper Zodiac/Zodiark

Obrazek
A tutaj Giruvegan (druga część kryształu) i esper Ultima

esper Queklain/Cúchulainn:
1) Idź do "Central Waterway Control"
2) Włącz No. 11 i No. 4 Waterway Control gates (muszą się świecić oba)
3) Idź do No. 4 Cloaca Spur, które jest wysuszone
4) Użyj raz No. 1 North Waterway Control który znajdziesz w tej lokacji
5) Wróć do "Central Waterway Control"
6) Włącz No. 10 i No. 3 Waterway Control gates (wyłączając poprzednie No. 11 i No. 4)
7) Idź do No. 3 Cloaca Spur, który właśnie osuszyłeś
8 ) Użyj raz No. 1 South Waterway Control
9) Wróć do "Central Waterway Control" wyłącz No. 11 i zamiast niego włącz No. 3 (czyli musisz mieć włączone No. 4 i No. 3)
10) SAVE! Teraz idź do wysuszonej lokacji No. 1 Cloaca
11) Zejdź po schodkach na końcu lokacji ...

Riken pisze:
Seti_bob pisze:...poszedłem wiec na poszukiwania do The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, a tam pięć małych cebulaczków o dźwięcznych nazwach Mandragore Prince, Alraune King, Onion Queen, Pumpkin Star oraz Topstalk. Po próbie nawiązania z nimi walki okazało się, że każdy z ich fizycznych ataków zabiera mi 9999HP jednej postaci no i śmierć na miejscu :( ....przy 75 levelu :(
ooo w koncu coś nowego :!: Nigdy wcześniej nic o nich nie słyszałem,niech ktoś napisze coś więcej na ich temat,co zrobić aby sie pokazały itp. ;)
pozdrawiam.

Hmm faktycznie... Sprawdziłem to... Wytłukłem wszystko w The Edge of Reason a potem w Ice Field of Clearsight... wróciłem do The Edge of Reason i znowu do Ice Field of Clearsight... i ów warzywny gang kręcił się po tej lokacji... średni lv to 43 i nie atakowały mnie po 9999 ale po 50+- :roll: . Jedno Scathe załatwiło sprawę :) . (I przez przypadek wyciągnąłem z urny Ensanguined Shield w The Edge of Reason :D )
Seti_bob

Post autor: Seti_bob »

dziwny zaiste jest ten świat cebulaków hehe....dzięki serdeczne Sonic...sądząc po oczach w Twoim avatarze jesteś kobietą, ale......mogę się mylić hehe.papa

[ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 21:59 ]
ofkos mr Spokojnemu też dzięks...każdy sposób to mego serca jest dobry :D
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Seti_bob pisze:sądząc po oczach w Twoim avatarze jesteś kobietą, ale......mogę się mylić hehe
Hehe mylisz się :064: . Ale to tak na marginesie było bo jeszcze warna dostane i będzie...
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Nie wie ktoś czasem do czego służy przedmiot Bhujerban Madhu? Można go znaleźć w Bhujerbie w każdym sklepie. Wsklepach można go sprzedać za 250 gil, lecz są osoby które chcą kupić za 1000 gil. Co dostanę za sprzedanie tego w sklepie, a co za sprzedanie tego tym osobom?
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:42 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

wydaje mi się, że Bhujerba Madhu Spirits służy właśnie po to, o czym sam wspomniałeś. Czyli: sprzedajesz tym, którzy chcą kupić ten trunek i zarabiasz 1000. nic poza tym. Kupców moża znaleść 14 (tak jak i samego alkoholu) w Bhujerba.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
wojasx

mam pytanko:

czy za te wyscigi (bieganie) z Rikkenem w Balfonheim Port dostaje sie cos wartosciowego ? przeszedlem 11 wyscigow i juz dalej mi sie nie chcialo... warto jeszcze sie starac ?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

wojasx pisze:mam pytanko:

czy za te wyscigi (bieganie) z Rikkenem w Balfonheim Port dostaje sie cos wartosciowego ? przeszedlem 11 wyscigow i juz dalej mi sie nie chcialo... warto jeszcze sie starac ?
Gra się do 100 (ale po 30 traci się już czucie w palcach :D ). Na 100 dostajesz 10,000 Gil, 2 Elixiry i Unpurified Ether. Za kolejne wyścigi już się nic nie dostaje.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”