saga Fallout

Bard's Tale, Eye of the Beholder, Ishar, czy z ostatnich lat Gothic albo Baldur's Gate. To wszystko są synonimy dobrego "rolpleja".

Moderator: Moderatorzy

Nathaniel

Post autor: Nathaniel »

Jako doświadczony falloutowiec musze sie przyznać że pierwszy raz o tym słyszę.
Możesz poczekać z2-3 dni to sprawdzę w grze lub przejrze skrypty??
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Grzybek Z Octu pisze:Dzięki Cierń, przy następnej okazji zabawię w kasynie NCR.

Teraz będę traktował Cię jako wszechwiedzącego, dlatego zapytam o coś jeszcze. W F1, lokacja Catherdal, przy schodach na piętro widzimy za oknem pieska imieniem Sasha, wiernie czekającego na swego pana. Intryguje mnie to. Nie mogę z psem pogadać, bo nie ma tam dojścia i zastanawiam się, po jaką cholerę twrócy gry tego psa tam umieścili. Any ideas? ;)

a miałem fantacjei wygooglowealem

The dog standing behind the cathedral is Interplay veteran Vince DeNardo's dog Sasha doing a cameo. There's no way to get there.
z
http://user.tninet.se/~jyg699a/fallout.html

wiec chyba strone cycowana wczesniej ;)

pozdrawiam
Pioterk
Nathaniel

Nio to kolejna rzecz pozostawiona przez panów projektantów i całkowicie zapomniana... Czemu tyle tego jest tak dużo?
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Nathaniel pisze:Nio to kolejna rzecz pozostawiona przez panów projektantów i całkowicie zapomniana... Czemu tyle tego jest tak dużo?
Dlaczego zapomniana ?

Mysle ze to jest tak jak rezyser pojawiajacy sie w swoim filmie jako statysta ...

Ot taki smaczek dla wtajemniczonych - bez wiekszego znaczenia

to tak jak w grach online adminie potrafia nazywac porty/miasta moby imionami zasłużonych graczy itp

bajer i juz ;)
Nathaniel

Nie, programiści tą jak i wiele innych rzeczy pewnie mieli na coś pomysł i odłożyli go na później. Przykład:
F2: Jaskinie Klamath, poziom gdzie jest szczurzy bóg jest podpora z którą możesz coś zrobić.
Ale wbrew pozorom nie... nie ma do niej podpiętego żądnego skryptu tak więc nigdy nic się z nią nie stanie...
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Coby był kompromis powiedzmy ze sa 2 rodzaje takich bajerkow ;)

1. zapomniane/porzucene pomysły
2. ot takie pipsztyki coby popatrzec hehe

co prawda jak narazie gra, ktora konczyli w pospiechu i ocieka nieskonczonymi rzeczami to kotor 2 ;p - tam centralnie widac ze przyjechał Lucas i powiedzał "Panowie gra ma byc za tydzień na półkach, róbcie co chcecie albo kasiory nie bedzie" ;) no i zrobili ;D
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Oj taaak.... Liga ścigaczy, możliwość ich tuningu, kilkadziesiąt opcji dialogowych prowadzących do innych konkluzji i sytuacji, a które nigdy nie były dalej kontynuowane, to tylko część niewielka z tego co nie skończono w KotOR 2. W F2 jest też kilka takich sytuacji, ale to raczej nie wynikało z czasu goniącego twórców, a zarzucania danych pomysłów na rzecz innych.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Nathaniel

Niestety tak... ale na szczęście istnieje polska scena FO która robi ciekawe mody :)
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Nathaniel pisze:Niestety tak... ale na szczęście istnieje polska scena FO która robi ciekawe mody :)
taa zwłaszcza Gizka Team i ich restoration mod - ktory moze w koncu sie pojawi - pewnie jeszcze jakies 4-5 miesiecyu - alr to chyba trzeba offtop konczyc - albo sobie kotorowy topic zronic ;D hehe (zpipecujmy konsolowe forum ;D)
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

i pod moją nieobecność tyllle postów, nie mam nawet czasu ich czytnąć :( Ale grunt, że topic o Falloucie się ślicznie rozwinął ;D
Nathaniel

Siem rozwinął bo ja go rozpocząłem ;)
Davron

Post autor: Davron »

Oh, maine got!
czuje się jak w domu... Fallu och Fallu mój, chlip, chlip.
JNagle smutno mi się zrobiło....
Niech mnie ktoś pocieeeeeeeeeszy... < czeka chwilę> Nie?! To, nie! Ide sam.. <idzie do Nowego Reno zabawić się w Kociej Łapce>
Harold Zolter

Post autor: Harold Zolter »

Z moich ulubionych :

F1

Kod: Zaznacz cały

Salon z "używanymi" samochodami oraz ojciec i syn łowiący ryby nad brzegiem morza ;-&#41;
A teraz pytanie co do F2:

W lokacji Toxic Caverns jest taka winda na końcu korytarza . Czy da się ją uruchomić?

BTW:
Jeszcze co do F1: Jakie mieliście zakończenia?

Bo np. moje:

W jednym ludzie z Shady Sands zakładają Republikę Południowej Kalifornii a w drugim było pokazone że to BoS ją stworzyło a SS zostało zniszcznone przez armię mutantów

Cenię sobie jeszcze Fallouta za to że w nim wręcz NALEŻY rozglądać się za dokumentami czy data dyskami - naprawdę duużo można się dowiedzieć np.

Że The Glow i baza mutantów są ze sobą naprawdę mocno powiązane , albo można znaleźć pamiętnik mastera.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Harold Zolter pisze:W lokacji Toxic Caverns jest taka winda na końcu korytarza . Czy da się ją uruchomić?
Jasne że się da. Musisz mieć wysokie Repair, żeby naprawić generator, wysokie Lockpick i najlepiej Electronic Lockpick Mk. II żeby drzwi otworzyć widny - na dole czeka sporo amunicji do karabinu Gauss'a, Bozar'a, baterie do broni energetycznej, kilka innych rzeczy (w tym jedna baaardzo dobra) i robot bojowy jak z Sierra Army Depot.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Davron

Post autor: Davron »

Tja, ale po co to komu na koncu gry...
ODPOWIEDZ

Wróć do „RPG”