Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

dziki00

Post autor: dziki00 »

Jestem dokładnie w tym miejscu co napisales. Giruvegan... Bravery i Bubble jeszcze nie mam.. ale reszty regularnie uzywam... raz z nim walczylem i odlozylem pada bo mialem inne zajecia... zaraz wlacze i zapewne go rozwale... Izzy masz W.P. ode mnie... sprawdz i odpisz...

[Edit]: jak też mówiłem tak też zrobiłem...załączyłem PS2 i FFXII z rana i od razu za pierwszym razem Tyrant poległ... ;)
wojasx

Post autor: wojasx »

Witam, mam problem z pewnymi markami a mianowicie z:
- Orthros (Gramstyhe Waterway).. jest tam napisane ze trzeba spelnic jakies warunki zeby go znalezc, tylko jakie to warunki ?

- Nanau (Giza Plains), wiem ze mozna go znalezc jak pada deszcz na Tracks of the Beast... lecz gdzie to sie dokladnie znajduje i jak sie tam dostac (przypuszczam ze przy pomocy Chocobo)

No a jeszcze jak rozwalic Adramelecha, jak go rozwalam to dochodze to momentu ze zostaje mu malutki kawaleczek zycia i nic nie moge mu zrobic...wszystko IMMUE..
fakt ze wydaje mi sie ze jestem troche za slaby jak na niego ale jakos daje mu rady.. tyle ze tym najwiekszym problemem jest ta koncowka jego zycia gdyz nic my nie robie :/

Bede wdzieczny za wszelkie rady...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

wojasx pisze:Orthros (Gramstyhe Waterway).. jest tam napisane ze trzeba spelnic jakies warunki zeby go znalezc, tylko jakie to warunki ?
damska drużyna
wojasx pisze:Nanau (Giza Plains), wiem ze mozna go znalezc jak pada deszcz na Tracks of the Beast... lecz gdzie to sie dokladnie znajduje i jak sie tam dostac (przypuszczam ze przy pomocy Chocobo)
nie chocobo:] musisz znalezc 6 drzew znajdujacych sie nieopodal brzegu rzeki i je sciac, utworza one sciezka do tracks of the beast (pd-wsch)
btw. potwor chyba nazywal sie gil snapper ;)
wojasx pisze:No a jeszcze jak rozwalic Adramelecha, jak go rozwalam to dochodze to momentu ze zostaje mu malutki kawaleczek zycia i nic nie moge mu zrobic...wszystko IMMUE..
fakt ze wydaje mi sie ze jestem troche za slaby jak na niego ale jakos daje mu rady.. tyle ze tym najwiekszym problemem jest ta koncowka jego zycia gdyz nic my nie robie :/
przeczkac, az mu immune zniknie?

<do czego prowadzi nuda xd>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Kolesiom immune zazwyczaj przechodzi po jakimś czasie, musisz dotrwać... Z orthosem to pewnie chodzi że w party muszą być same laski (ashe fran penelo). Z nanau to pewnie chodzi o to że w porze deszczowej musisz utworzyć drogę do nowej lokacji. Aby to zrobić musisz szukać starych spróchniałych drzew i strącać je.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Witam. Mam prosbe moze ktos podac jakis prosty uklad jak ustawic "gamblera" bo niezbyt sobie ztym radze.. te wszystkie "ally" .. "Foe".. co sie z czym tu je ?
wojasx

hehehe no ten mark nazywa sie Gill Snaper, a Nanau to zleceniodawca wiec mialem mala pomylke;p
dzieki za rady...
a jeszcze mam kilka:

- co sie otrzymuje za polozenie na lopatki Adramelecha (pisalem o nim wyzej, jest on jaskiniach), i jaki macie na niego sposob (quieckening tylko?) ??

- gdzie na Tchita Uplands jest ten mark o nazwie Lindwyrm ?

- i jak moge dostac sie do Barheim Passage by rozwalic Bloodwing'a (mark) ??

thanks a lot ;)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

wojasx pisze:- co sie otrzymuje za polozenie na lopatki Adramelecha (pisalem o nim wyzej, jest on jaskiniach), i jaki macie na niego sposob (quieckening tylko?) ??
Baw się lodem, np. Mateus się dobrze spisuje... Ale z nim uwaga bo M wrażliwy na błyski.
wojasx pisze:- i jak moge dostac sie do Barheim Passage by rozwalic Bloodwing'a (mark) ??
O ile pamiętam to trzeba było dać wszystkie potrzebne przedmioty po kolei żonie dantro i od kolesia dostaje się klucz do ukrytego wejścia.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
wojasx

ok..dzieki, a tak powiem szczerze to ja sie nawet summonami nie bawilem, widzialem raz tylko Mateusa I Beliasa ale tak to z tego co zauwazylem to slabi sa..mozna w jakis spoosob nimi kierowac?

a ta zona dantro gdzie jest ??

i co z tym Lindwyrm?
Marid

Post autor: Marid »

Lindwyrm jest w lokacji Garden of Life's Circle ale tylko gdy niebo jest zachmurzone. Najłatwiej to osiągnąć wchodząc i wychodząc do Phon Coast.
A żona Danato jest w South Bank Vilage ;)
wojasx

okay, dzieki ludziska, jutro posprawdzam...jak bede cos potrzebowal to sie odezwe ;)
respect

[ Dodano: Nie 31 Gru, 2006 10:38 ]
IzzY pisze:wojasx napisał/a:
- i jak moge dostac sie do Barheim Passage by rozwalic Bloodwing'a (mark) ??

O ile pamiętam to trzeba było dać wszystkie potrzebne przedmioty po kolei żonie dantro i od kolesia dostaje się klucz do ukrytego wejścia.
Poszedlem do niej i ona cos mowi ze dalem "cactus flower" i mi dala "needles", nastepnie mowi ze chcialaby aby Dabtro byl z nia ale obawia sie ze w North Bank Village cos sie dzieje, a nie moze zostawic domku wiec nie pojdzie tam. Ja tam poszedlem a tam nic... tylko Moogle sprzedajacy mapy..
wiec co mam zrobic zeby cos ruszyc ta sprawe do przodu, skad moge wiedziec jakie rzeczy mam jej dac i gdzie moge spotkac Dantro? poprostu chce cos ruszyc to by otrzymac ten Key

greetz
Riken

Post autor: Riken »

upoluj saboten flower, to zlecenie dostajesz od dantro, po wykonaniu zlecenia otrzymasz serpent skin, pogadaj z nim jeszcze raz i poprosi cie zybys dal sboten flower jego zonie...on jest w south bank village w dalmasca eastersands, stoi przy domku blisko wody... pogadaj z nia a da Ci bundle of needles...wyjdz z wioski i wroc i pogadaj z ludzmi przy wodzie, poplyn z tchigrim na drugi brzeg, tam bedzie pare scenek...pozniej wrocisz z powrotem na druga strone rzeki...pogadaj z zona dantro jeszcze raz...po rozmowie pojdz za jej dom i znajdziesz tam czerwony kwiat...po sprawdzeniu go wyskoczy cactoid...pogadaj znow z tchigrim i poplyn na drugi brzeg... oddaj cactoida rodzince...pozniej na drugi brzeg i znow pogadaj z zona dantro...poprosi cie o zebranie skladnikow do lekarstwa... najpierw semclam shells: male swiecace przedmioty na plazy przy wodzie, zbierz pare i daj zonie dantro...pozniej poprosi o nebralim...nebralim znajdziesz w wiosce gdzie jest dantro, tam znajdziesz pudelka i dzbanki a na nich nebralim, o ile pamietam sa 2 lub 3... jak je zbierzesz wroc do zony dantro i jej daj nebralim...dalej potrzebujesz valeblossom dew...znajdziesz je w broken sands (sprawdz mape), to sa kwiaty, wystarczy ze podejdziesz do kwiatow i bedziesz mogl je zebrac...gdy zbierzesz kwiaty wroc do zony dantro i daj jej ostatnie skladniki....teraz wydzj z wioski i wroc..pogadaj z zona dantro i po rozmowie udaj sie za jej domek tam bedzie typek... pogadaj z nim a da Ci barheim key...ufff..troche tego jest...ale warto...klucza uzywa sie na poludniowy-wschod od gate crystal w dalmasca eastersands...(na mapie maly obszar)...to na tyle zeby zdobyc ten klucz.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Witam
Mam parę pytań. Lokacja Dalmasca Westersand/ Wyrm's Nest. Tam jest esper lecz gdy wchodzę do lokacji burza piaskowa nie pozwala mi dalej iść. (Sorki jeśli to już było) Jak tam wejść ? I czy dam mu rade z levelami 37~40 oraz 4 esperami (Belias, Cuchulainn, Adrammelech, Mateus) ? I czy da się jakoś podnosić esperom HP ?

S: Temat HELP NIE służy chwaleniu się, tylko stricte pytaniem i udzielaniem POMOCY. Tekst o ilości quickeningów wycięłam.

pardon
Ostatnio zmieniony pn 01 sty, 2007 02:15 przez soniq, łącznie zmieniany 1 raz.
Majestic

Post autor: Majestic »

Mam wielki problem niewiem jak zabic Bossa Mateusa mam 25 lvl ale jak widac z nim niemam szans wogule ; / co mam zrobic xD ??
wojasx

Riken pisze:nebralim znajdziesz w wiosce gdzie jest dantro, tam znajdziesz pudelka i dzbanki a na nich nebralim, o ile pamietam sa 2 lub 3... jak je zbierzesz wroc do zony dantro i jej daj nebralim...
Masz na mysli w North Bank Village ?? to przeszukalem ją całą i nie moge znalesc tego lekarstwa...dalem to poprzednie i teraz mi wlasnie o tym wspomina...przy wszystkich skrzynkach sie dokladnie rozgladalem i nic :/ moze bede musial poporstu wyjsc na chwile z tej lokacji..
blake

Post autor: blake »

Mam ogromnę prośbe, a może i pytanie. Dopiero co zakupiłem FF12 na ps2, chciałbym sobie pograc <ang. wersja> I tutaj moje pytanie-na czym polega ta gra? jak zacząć? gdzie można zobaczyć jakie zadania są do wykonania? Czy ta gra może polega na tym by chodzić i bezmyślnie zabijać wszystkie potwory.?> Prosze o odpowiedź. Ja robie zadania HUNT> wydaje się to trochę nudno ale może gra nie na tym polega a więc? A jak chodzi o to to problem mam teraz z kaktusem który pod wpływem uderzeń nie traci życia :D?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”