FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Master tonberry daje tyz duzo Exp. bo ok 6k chyba. A z tym ile zabija to sie nie zgadza ==>> zawsze jak gram w skladzie: Vincent, Cid i Cloud zadaje obrazenia (nie zaleznie ile juz zabila czyile razy juz kogos atakowal , te same osoby zawsze zostaja zranione o tyle samo czyli :D ) : Vic okolo 1500 ; Cid okolo 1000; a cloud zawsze 9999.
Cloud jest oczewiscie na duzo wyzszym lv. bo nim gram caly czas natomiast innych co chwile wymieniam.
Cloud jest oczewiscie na duzo wyzszym lv. bo nim gram caly czas natomiast innych co chwile wymieniam.
Ehh... algorytm obrażeń Master Tonnberrego jest powszechnie znany:kubam pisze:A z tym ile zabija to sie nie zgadza ==>> zawsze jak gram w skladzie: (...)
Ten algorytm działa, bo sam go sprawdzałem... Twojemu Cloudowi nie zwiększą się już obrażenia bo i tak dostaje max - z kolei dwóm pozostałym - owszem... Skoro wymieniasz postacie może być tak, że nikogo nimi nie zabiłeśJa kiedyś w tym temacie pisze:Obrażenia zadawane przez everyone`s grudge danej postaci = liczba wrogów zabitych przez tą postać * 10 (czyli - z każdym zabitym damage skacze o 10 ^^')
Przykład: zabiłeś 650 wrogów Cloudem a 430 Barretem to oberwą odpowiednio
Cloud za 6500
Barret za 4300
Także jeśli chcesz się przed tym "zabezpieczyć" - nie zabijaj tylu przeciwników :D Innej drogi nie ma _^_

Nikogo to nie obchodzi - to jest temat o pomocy...FF maniak pisze:Dlatego ja z tymi gówienkami niewalcze bo niedość że mały exp to jeszcze ataki silne ;]

Po co dajesz mu oczywiste/niepotrzebne wskazówki, skoro o to nie prosił? Gdzie napisał, że walczy z nim dla exp. ?FF maniak pisze:walcz se lepiej z "Magic Potami"dasz takiemu eliksir a on ci daje 8k expa 16 jesli są dwa;]

Lame...FF maniak pisze:Oczywiście miej materie W-item żeby móc kopiowac
Witam wszystkich. Sluchajcie mam problem - tak jak wiekszosc - z wychodowaniem chocobo. Mam greate chocobo(Rocket T.) i wonderful i teraz tak mam wonderful klasy S a great mam klasy A czy to moze byc tak ? czy oba musza byc juz S ? bo roblem (?!) to juz z 12 razy i nic. W porandiku pisza, ze jest duza szansa. Zdobylem te chocobo, co pisali w poradniku, co doradzal, by zlapac graet chocobo z rocket town i wonderful - to je zlapalem. Pls o jak najszybsza odpowiedz. Z gory dzieki.
pozdro (-_-) for all
[/color]
N: 13 punkt http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?t=448
pozdro (-_-) for all

N: 13 punkt http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?t=448
Ostatnio zmieniony sob 09 gru, 2006 15:17 przez Koosa, łącznie zmieniany 2 razy.
DZIEKI !! za pierwszym razem mi wyszedl niebieski chocobo jestem twoim dluznikiem ;]
[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 02:10 ]
mam pytanie jak juz przeczytam wszystkie kartki turtles paradise to gdzie mam pojsc by odebrac nagrode ?? :] o jak najszybsza odp . pozdro
[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 23:32 ]
teraz w sprawie ruby weapona....gdzie jest ruby weapon to znaczy wiem gdzie jest ale go tam nie ma n ma byc kolo gold saucer prawoda a ja go tam nie mam szukalem go chyba wszedzie czy cos trzeba zrobic zeby on sie tam pojawil czy jak czy to moze umnie jest jakis blad jesli ktos wie niech pisze :] dzieki z gory
[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 02:10 ]
mam pytanie jak juz przeczytam wszystkie kartki turtles paradise to gdzie mam pojsc by odebrac nagrode ?? :] o jak najszybsza odp . pozdro
[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 23:32 ]
teraz w sprawie ruby weapona....gdzie jest ruby weapon to znaczy wiem gdzie jest ale go tam nie ma n ma byc kolo gold saucer prawoda a ja go tam nie mam szukalem go chyba wszedzie czy cos trzeba zrobic zeby on sie tam pojawil czy jak czy to moze umnie jest jakis blad jesli ktos wie niech pisze :] dzieki z gory
Nie sądzę żeby to był błąd. Osobiście nie szukałem go zbyt długo ale wydaje mi się,że musisz najpierw powstrzymać pierwszego weapona ruszającego w stronę Midgar,a potem sprać Ultimate weapona. Potem zapewne pojawia się Ruby. Jesli nie to odwiedź Ruby weapona na ostatniej płycie. Tam bedzie na 100%
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
<n00b alert>
Witam. Bez zbędnych wstępów, do rzeczy.
Kwestia była już poruszana, ale nie znalazłem na tamtą okoliczność zadowalającej odpowiedzi. Otóż rozchodzi się o to, że jestem w tej oto lokacji:

...i nie mogę się stamtąd wydostać. Kręcę się przy tym wyjściu, mashuję kółko - i nic. A według opisu na stronie wyjść można. Druga rzecz - takoż według opisu od swojej drużyny powinienem dostać zebrane przez nią po drodze przedmioty, a niczego nie dostaję. Podchodzę, zagaduję, a ci mi tylko mówią że czas nakopać Sephirothowi (z grubsza :D).
<_<
>_>
...
Pomocy...?
</n00b alert>
Witam. Bez zbędnych wstępów, do rzeczy.
Kwestia była już poruszana, ale nie znalazłem na tamtą okoliczność zadowalającej odpowiedzi. Otóż rozchodzi się o to, że jestem w tej oto lokacji:

...i nie mogę się stamtąd wydostać. Kręcę się przy tym wyjściu, mashuję kółko - i nic. A według opisu na stronie wyjść można. Druga rzecz - takoż według opisu od swojej drużyny powinienem dostać zebrane przez nią po drodze przedmioty, a niczego nie dostaję. Podchodzę, zagaduję, a ci mi tylko mówią że czas nakopać Sephirothowi (z grubsza :D).
<_<
>_>
...
Pomocy...?
</n00b alert>
akurat tym "wyjściem" da się tylko wejść. poszukaj w innych miejscach jaskini i pamiętaj, że nie wszystkie wyjścia/wejścia są oznaczone.
co do itemów zaś, też nigdy nic nie dostałem. chodzi najprawdopodobniej o to, żeby nie skaszanić w miejscu, gdzie dzielisz drużynę, na grupy. jeśli zadeklarujesz, że pójdziesz daną ścieżką, to trzeba nią iść aż do miejsca na screenie który podałeś i od razu pogadać ze wszystkimi i dopiero potem można się wrócić i zebrać graty z pozostałych dróg na dno krateru.
co do itemów zaś, też nigdy nic nie dostałem. chodzi najprawdopodobniej o to, żeby nie skaszanić w miejscu, gdzie dzielisz drużynę, na grupy. jeśli zadeklarujesz, że pójdziesz daną ścieżką, to trzeba nią iść aż do miejsca na screenie który podałeś i od razu pogadać ze wszystkimi i dopiero potem można się wrócić i zebrać graty z pozostałych dróg na dno krateru.
M3n747! pisze:...i nie mogę się stamtąd wydostać. Kręcę się przy tym wyjściu, mashuję kółko - i nic. A według opisu na stronie wyjść można.

No więc tak: Miejsce które zaznaczyłem jako
1) To "one way" tamtędy się nie cofniesz - można stamtąd tylko przyjść... musisz iść do miejsca oznaczonego jako
2) wtedy będziesz mógł się wydostać z krateru niejako od drugiej strony