FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
kubam

Post autor: kubam »

Master tonberry daje tyz duzo Exp. bo ok 6k chyba. A z tym ile zabija to sie nie zgadza ==>> zawsze jak gram w skladzie: Vincent, Cid i Cloud zadaje obrazenia (nie zaleznie ile juz zabila czyile razy juz kogos atakowal , te same osoby zawsze zostaja zranione o tyle samo czyli :D ) : Vic okolo 1500 ; Cid okolo 1000; a cloud zawsze 9999.
Cloud jest oczewiscie na duzo wyzszym lv. bo nim gram caly czas natomiast innych co chwile wymieniam.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

kubam pisze:A z tym ile zabija to sie nie zgadza ==>> zawsze jak gram w skladzie: (...)
Ehh... algorytm obrażeń Master Tonnberrego jest powszechnie znany:
Ja kiedyś w tym temacie pisze:Obrażenia zadawane przez everyone`s grudge danej postaci = liczba wrogów zabitych przez tą postać * 10 (czyli - z każdym zabitym damage skacze o 10 ^^')

Przykład: zabiłeś 650 wrogów Cloudem a 430 Barretem to oberwą odpowiednio
Cloud za 6500
Barret za 4300

Także jeśli chcesz się przed tym "zabezpieczyć" - nie zabijaj tylu przeciwników :D Innej drogi nie ma _^_
Ten algorytm działa, bo sam go sprawdzałem... Twojemu Cloudowi nie zwiększą się już obrażenia bo i tak dostaje max - z kolei dwóm pozostałym - owszem... Skoro wymieniasz postacie może być tak, że nikogo nimi nie zabiłeś -> obrażenia pozostały i doszedłeś do złych wniosków? :)
FF maniak pisze:Dlatego ja z tymi gówienkami niewalcze bo niedość że mały exp to jeszcze ataki silne ;]
Nikogo to nie obchodzi - to jest temat o pomocy... :roll:
FF maniak pisze:walcz se lepiej z "Magic Potami"dasz takiemu eliksir a on ci daje 8k expa 16 jesli są dwa;]
Po co dajesz mu oczywiste/niepotrzebne wskazówki, skoro o to nie prosił? Gdzie napisał, że walczy z nim dla exp. ? :roll: To taj jakbym spytał się, czy "moge zdobyć Mime w inny sposób niż na Chocobo?" a Twoja odpowiedz brzmiałaby mniej więcej: "szybciej skończysz gre bez zabawy z kurczakami". You get my point? ;)
FF maniak pisze:Oczywiście miej materie W-item żeby móc kopiowac 8)
Lame...
kubam

Post autor: kubam »

Juz wszystko jasne Sorry Ababeb porprostu nie zrozumialem o co ci chodzi. Dzieki za pomoc.
FF maniak

Post autor: FF maniak »

Ok i get your point -.-' :Pi prosze niemylić mnie z babka widac dokładnie że Maniak nie Maniaczka >

[ Dodano: Sro 06 Gru, 2006 20:50 ]
Kto chce wyskoczyć sam na sam z moim Cloudem??;D zjechałem weapony jak chciałem na luzaku i niebyłem przygotowany do tego pisać jak ktos sie odważy^^
Koosa

Post autor: Koosa »

Witam wszystkich. Sluchajcie mam problem - tak jak wiekszosc - z wychodowaniem chocobo. Mam greate chocobo(Rocket T.) i wonderful i teraz tak mam wonderful klasy S a great mam klasy A czy to moze byc tak ? czy oba musza byc juz S ? bo roblem (?!) to juz z 12 razy i nic. W porandiku pisza, ze jest duza szansa. Zdobylem te chocobo, co pisali w poradniku, co doradzal, by zlapac graet chocobo z rocket town i wonderful - to je zlapalem. Pls o jak najszybsza odpowiedz. Z gory dzieki.
pozdro (-_-) for all :)[/color]

N: 13 punkt http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?t=448
Ostatnio zmieniony sob 09 gru, 2006 15:17 przez Koosa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Nie bierz Wonderfula, tylko 2 Greaty. Wtedy szansa jest duuużo większa.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Koosa

DZIEKI !! za pierwszym razem mi wyszedl niebieski chocobo jestem twoim dluznikiem ;]

[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 02:10 ]
mam pytanie jak juz przeczytam wszystkie kartki turtles paradise to gdzie mam pojsc by odebrac nagrode ?? :] o jak najszybsza odp . pozdro

[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 23:32 ]
teraz w sprawie ruby weapona....gdzie jest ruby weapon to znaczy wiem gdzie jest ale go tam nie ma n ma byc kolo gold saucer prawoda a ja go tam nie mam szukalem go chyba wszedzie czy cos trzeba zrobic zeby on sie tam pojawil czy jak czy to moze umnie jest jakis blad jesli ktos wie niech pisze :] dzieki z gory
Awatar użytkownika
Tesse
Kupo!
Kupo!

Post autor: Tesse »

Nie sądzę żeby to był błąd. Osobiście nie szukałem go zbyt długo ale wydaje mi się,że musisz najpierw powstrzymać pierwszego weapona ruszającego w stronę Midgar,a potem sprać Ultimate weapona. Potem zapewne pojawia się Ruby. Jesli nie to odwiedź Ruby weapona na ostatniej płycie. Tam bedzie na 100%
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
Koosa

no w tym wlasnie jest problem pokonalem juz diamond i ultimate weapona jestem na 3cd i go wlasnie nie ma :/ czy ktos wie co robic ? bo emerald jest ale ruby'ego nie ma nigdzie :(
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

A pokonałeś Ultimate'a aż wybuchł czy uciekł??
Bo jak uciekł to z tego co pamiętam Ruby się nie pokazuje.
Welcome to these crazy times.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Koosa pisze:no w tym wlasnie jest problem pokonalem juz diamond i ultimate weapona jestem na 3cd i go wlasnie nie ma :/ czy ktos wie co robic ? bo emerald jest ale ruby'ego nie ma nigdzie :(
Musisz go gonić, gonić i zabić nad Ancient Forest. Wtedy dopiero zginie, i powinien się pojawić Ruby.
M3n747!

Post autor: M3n747! »

<n00b alert>

Witam. Bez zbędnych wstępów, do rzeczy.

Kwestia była już poruszana, ale nie znalazłem na tamtą okoliczność zadowalającej odpowiedzi. Otóż rozchodzi się o to, że jestem w tej oto lokacji:

Obrazek

...i nie mogę się stamtąd wydostać. Kręcę się przy tym wyjściu, mashuję kółko - i nic. A według opisu na stronie wyjść można. Druga rzecz - takoż według opisu od swojej drużyny powinienem dostać zebrane przez nią po drodze przedmioty, a niczego nie dostaję. Podchodzę, zagaduję, a ci mi tylko mówią że czas nakopać Sephirothowi (z grubsza :D).

<_<

>_>

...

Pomocy...?

</n00b alert>
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

akurat tym "wyjściem" da się tylko wejść. poszukaj w innych miejscach jaskini i pamiętaj, że nie wszystkie wyjścia/wejścia są oznaczone.

co do itemów zaś, też nigdy nic nie dostałem. chodzi najprawdopodobniej o to, żeby nie skaszanić w miejscu, gdzie dzielisz drużynę, na grupy. jeśli zadeklarujesz, że pójdziesz daną ścieżką, to trzeba nią iść aż do miejsca na screenie który podałeś i od razu pogadać ze wszystkimi i dopiero potem można się wrócić i zebrać graty z pozostałych dróg na dno krateru.
M3n747!

Post autor: M3n747! »

Dzięki za odpowiedź, rozejrzę się. :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

M3n747! pisze:...i nie mogę się stamtąd wydostać. Kręcę się przy tym wyjściu, mashuję kółko - i nic. A według opisu na stronie wyjść można.
Obrazek
No więc tak: Miejsce które zaznaczyłem jako
1) To "one way" tamtędy się nie cofniesz - można stamtąd tylko przyjść... musisz iść do miejsca oznaczonego jako
2) wtedy będziesz mógł się wydostać z krateru niejako od drugiej strony ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”