FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Może masz porysowaną płytę?
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Undersnacker

Post autor: Undersnacker »

Ja gram pierwszy raz w FF VII na PC. Doszedłem do Costa Del Sol. Wpadłem na krypte , żeby sprawdzić czego nie zrobiłem w Opisie Przejścia do tego momentu (było tego sporo :P) no i mam problem. Nie mam Yuffie! :/ . Czy musze przechodzić od początku? No i jeszcze jedno pytanko. Oglądałem FF VII AC i na końcu miecz Clouda "rozłożył" się. Wydaje mi sie , że jedną z częsci jest pierwszy miecz jaki mamy w grze. Czy jest taki miecz w FFVII jak w filmie?
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Undersnacker pisze:Nie mam Yuffie! :/ . Czy musze przechodzić od początku?
Nie musisz wystarczy że, przejdziesz kawałek grę i niedaleko Gongaga przejdź się obok takiego wodospadu (w tych lasach ja ją tam znalazłem).
Undersnacker pisze:Czy jest taki miecz w FFVII jak w filmie?
Chyba takiego nie ma, choć ja go nie pamiętam.
Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Undersnacker pisze: Doszedłem do Costa Del Sol. Wpadłem na krypte , żeby sprawdzić czego nie zrobiłem w Opisie Przejścia do tego momentu (było tego sporo :P) no i mam problem. Nie mam Yuffie! :/ . Czy musze przechodzić od początku?
Oczywiście że nie.

Możesz 'zdobyć ją' później (w opisie przejścia powinno być napisane co, jak i gdzie dokładnie). Yuffie nie jest niezbędna do przejścia gry, ale warto ją mieć choćby ze względu na ciekawego questa w Wutai oraz jej gładkie uda 8).
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Everelyn

Post autor: Everelyn »

A teraz ja mam pytanko....czy jest jakis inny sposób na dostanie zbroi Ziedrich niz kradziez od kolesia z Turks ?? mozna wykopac w bone village???
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Nie - Ziderlich można tylko 3 razy w grze ukraść od Rude (zatopiony samolot, Rocket Town, Midgar na 2 CD).
Final Fantasy

Post autor: Final Fantasy »

Witam mam 1 pytanie nie wiem co zrobic jestem w jaskini i wychodze na sam szczyt tej jaskini i widze drzewo i słońce i nie da sie tego obejsc a ni nic :( :sad: co mam zrobic??

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 09:46 ]
ok cofam to pytanko :P :P

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 12:25 ]
mam następny problem gdzie mam isc zeby dostac sie do Gongagi?? po wyjsciu ze statku??

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 13:48 ]
prosze o szybką pomoc

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 14:22 ]
dokładne pytanie w jakiej czesci lasu?? bo chodze i chodze i nie ma tych ruin
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Musisz miec Buggy, wygrywa sie go w Corel Prison,( dokladnie w Gold saucer) po wyscigu Chocobosow. Potem przejedz przez rzeke i dalej do Gongagi.
Final Fantasy pisze:mam następny problem gdzie mam isc zeby dostac sie do Gongagi?? po wyjsciu ze statku??
Nie da sie od razu po wyjsciu, czytaj to co napisalem wyzej.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Wszystkie lokacje są zaznaczone na mapie Krypty - http://www.k-ff.com/Final7/Obrazy/mapa_swiata_ff7.png
Troche samodzielności - nie wiesz czegoś - zajrzyj do opisu, a nie zadadwaj trywialnych pytań... I precyzuj nieco pytania, bo np.: w tym:
Final Fantasy pisze:Witam mam 1 pytanie nie wiem co zrobic jestem w jaskini i wychodze na sam szczyt tej jaskini i widze drzewo i słońce i nie da sie tego obejsc a ni nic :( :sad: co mam zrobic??
nie wiem o co chodziło :? Jak gdzieś utknąłeś na dobre - napisz gdzie jesteś, w jakim momencie fabuły i co "nie działa".
Final Fantasy

mam jurz Boggy ale do midgar nie moge sie dostac :sad:

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 15:04 ]
bo nie pokonam migdar zoloma

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 15:10 ]
bo pisze: Zostaniesz przetransportowany/a do Junon i droga do reszty "starego kontynentu" stoi otworem( w tym do jaskini pod Midgar do tej pory niedostępnej).

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 15:22 ]
to znaczy gdzie mam isc ??

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 15:24 ]
jak jestem w dolnej czesci Junon
??
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Do Midagr Buggy samym nie dojedziesz, kiedy przepłyniesz nim morze. Jaskinia jest po stronie gór, za rzeczką małą, możesz do niej dojść i tam uzyskać materiał na ostatni limit dla Aeris. A do Midgar musisz dojść pieszo - przez Midgar Zolom'a. Innego wyjścia nie ma. Ale w tej chwili powinieneś już móc go pokonać. Nie możesz? To podpakuj postacie, innego wyjścia nie ma. I zajrzyj do opisu z Krypty, tam wszystko DOKŁADNIE pisze. Są też mapki -_-"

Opis jest tu - http://www.k-ff.com/Final7/index.php
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Final Fantasy

ok jrz to zrobilem
mam inne pytanie gdzie jest sejf w Nibelheim??
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

W takim dużym budynku niedaleko wyjścia z Nibelheim, po lewej stronie (chyba na górze ale nie pamiętam dokładnie)
Welcome to these crazy times.
Final Fantasy

cofam to pytanie
ale ma inny jakie sa kody do Sejfu??

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 20:32 ]
bo wpisuje wsztko i mi nie wychodzi i pisze Fail !

[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 20:33 ]
kod to 36 prawo 10 lewo 59 prawo 97 prawo
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=6#Sejf - proszę, panie o superoryginalnym nicku, trochę samodzielności. -_-'
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”