Fabuła to tylko wyjątek...KAIN pisze:gra ma bardzo ciekawą fabułę i myślę że, wielu się ze mną zgodzi.
Jak dla mnie, to właśnie ta część jest porażką Square, ale jak to mówią "Każdy ma swoje zdanie"KAIN pisze:Historia ??? Bardzo fajna, choć nie mogę przyzwyczaić się do systemu Job'ów ale poza tym poco by robili remake w 3D jak była by to kiepska gra ???
Otóż można. Gra jest zbyt "tradycyjna". Wszystko dzieje się w m/w w średniowieczu świata fantasy (U nas średniowieczni bohaterowie, oraz magia także są opisywane w średniowiecznych księgach, choć wiadomo, że to bujda), legendarni herosi zła zostają nawróceni, by słóżyć dobru (Gdzieś już to słyszałem). Jak sam piszesz, fabuła jest denna, a wszystkie części Finala opierać się powinny (i tak jest) na przepięknej, ORYGINALNEJ fabule.KAIN pisze:Jak można obrażać taką fajną grę ??? Choć fabuła jest tam lekko płytka to mi się podoba np. "nawrócenie" Cecila.
Zgadzam się. Ta część (VII) jest najlepsza, gdyż w całości oparta jest tylko i wyłącznie na fabule. Nie ma tu jakichś zamków średniowiecznych, czy magii, a wzamian otrzymujemy coś w stylu "alternatywna rzeczywistość", dzięki czemu odkrywamy wszystko na nowo, podziwiamy świat, który umiera (Nasza planeta także umiera, a my wraz z nią-głupie śmieciKAIN pisze:Dlaczego tak uważasz ??? Jest to pierwszy FF na PSX to jaka miała by być grafika ??? Może jak by wydali tę grę np. zamiast FF8, FF9 to może ludzie przekonali się do tej gry pod względem grafiki.

Tak, materie to był najlepszy system magii w wszystkich częściach finala i sądzę, że ekipa squaresoft'u powinna do niego wrócić. Tak genialnego trybu magii zastępować komendą Junction? Dla mnie to wygląda jak posolona kawa z piaskiem.KAIN pisze:Szczerze mówiąc ja nie mogłem tego zakapować, ale jak już trochę zakapowałem to wtedy mi się spodobało i mi nie przeszkadza (choć tęsknię za systemem materii )
Co tu pisać? Jest to gra idealna, ale brakuje jej tego "czegoś", co miała VII.KAIN pisze:Ciekawe co tobie tutaj brakuje ??? Szkoda że, nie uargumentowałeś swojej wypowiedzi wiedzieli byśmy trochę więcej
Przedtem napisałem tak skromnie, bo miałem minutę na tego posta. Wygląda na to, że nie powinienem go wogóle pisać, z tym, że dowiedziełem się o tym dziesięć sekund przed końcem (ledwo zdążyłem się zalogować), więc <b>Nemesis:</b>
To że nie lubisz finala nie oznacza, że inni też mają go nienawidzić. Nie jesteś pępkiem wszechświata, a to forum jest po to, by każdy mógł się wypowiedzieć. Skoro inni twierdzą, że final taki czy owaki jest dla nich kiepski, to uszanuj tę wypowiedź, a nie najeżdżasz na ludzi jakby to była twoja święta misja.
Sorry Nemesis, ale kiedy patrze na wszystkie twoje posty, to właśnie tak myślę.
Jeśli chodzi o <b>Sephirię:</b>
Przepraszam, więcej takich postów nie będzie.