Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Dan

Post autor: Dan »

IzzY pisze:Ale to w fajnalach właśnie chodzi o fabułe, i filmiki tez się do tego przyczyniają.

Zgadzam się w 100% fabuła jest najważniejsza ale chodzi o to by np. po przejściu gry można było by wybrać opcję która pozwala przeskakiwać filmiki.
IzzY pisze:No wyjątkiem są momenty gdzie jakiś długi filmik poprzedza jakąś trudną walkę i przy game over trzeba nawet kilka razy jeden film oglądać... Ale mało jest takich momentów...
Taaaa a w szczególności przy walce z Yunalescą:/
mmmmmm89

Post autor: mmmmmm89 »

Jeżeli S-E wyda remake FF VII na PS3 to zdecydowanie będzie to najlepszy Final .Znakomita fabuła siódemki [może nawet nieco urozmajcona o nowe wątki ] plus grafa na poziomie XIII ,lecz narazie zostaję przy dzieśiątce :064:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Jeżeli S-E wyda remake FF VII na PS3 to zdecydowanie będzie to najlepszy Final
Gdyby wszyscy fani FF byli aż tak bezkrytyczni wobec każdej (niepowstałej jeszcze) gry, to ludzie ze Square mieszkaliby w domach ze złota i podcierali sobie tyłki pieniędzmi :lol:
Szansa na to że remake byłby faktycznie cudem świata jest taka sama jak szansa na totalnego gniota (w ładnej oprawie xD)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Racja - IMO uważam, że praktycznie nie byłoby możliwe oddanie klimatu mojego ukochanego FF w remake’u. Raz - wcale nie musiałaby robić go ta sama ekipa, dwa - nawet udoskonalona wersja VII z wsiem dopakowanym na maksa nie musi mieć tego samego klimatu, trzy - ta gra nie robiłaby już takiego wrażenia jak kiedyś, ze starym systemem, a kosmicznym wyglądem. Postawmy sprawę jasno - gry się starzeją. A stare, genialne VII w oprawie takiej jak z tech - dema, ze starym system i wielkością świata byłoby co najmniej dziwne. A żeby to zmienić - potrzeba byłoby zmian. A każda zmiana w tej grze zabiłaby IMO jej niezwykłość. Mimo, że marudzę... to i tak grałbym jak oszalały, gdyby wyszła :wink: Ale zostawmy takie legendy w spokoju (mówi maksymalnie hardcore'owy fan VII).
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Sword
Kupo!
Kupo!

Post autor: Sword »

Only FF7. Najlepsza gra w jaką grałam ( a grałam w bardzo dużo). Grywalność nadal jest naprawdę wysoka. Pomimo, że grafa już przestarzała(zapomina się o tym po pięciu minutach spędzonych nad grą, a grafika w trakcie walki nadal jest OK, szczególnie summony). Główny bohater jest po prostu super, no i do tego jest jeszcze genialna fabuła. Podsumowanie - najlepszy Final ze wszystkich. ;)
Kobieta zmienną jest...
Vegétique

Post autor: Vegétique »

Hm, ja jestem za FF VII i FF X. O FFVII juz koledzy i kolezanki napisali wczesniej wiec... :D Co do FFX to najbardziej zauroczyl mnie styl tego swiata. Stroje bohaterow, wyglad lokacj, poprostu wszystko bylo w moim stylu. Fabula byla boska, przynajmniej dla mnie :] No i co tu wiecej. Gralo mi sie w nia bardzo przyjemnie i z niecierpliwoscia wyczekiwalem kolejnych wydarzen. Gra trzymala mnie w napieciu, jeno z opisem gralem :/ Ale to nic - nie bylo spoilerow ^^. Co tu wiecej... Moim zdaniem najlepsze finale to X i VII. Mam nadzieje ze do czolowki dojdzie jeszcze XII, ale pogramy, zobaczymy :D
tapion

Post autor: tapion »

Ja tam uwazam ze kazdy Final ma w sobie to "cos". Jeden przebiaj nastepnego. Ale w 7 np zajebisty był motyw przeszłosci Clouda.
W 8 - moty wojny GARDEN'ów
9 -Chec władzy krolowej Brahne
10- Pochodzenei i przeszlosc Tidusa :!:
Tatsuo

Post autor: Tatsuo »

Final Fantasy VII jest dla mnie najlepsza, dlatego, że:
FF1 Grafa Tragedia!?!?!
FF2 Do bani wszystko
FF3 Co to za historia???
FF4 Patrz wyżej
FF5 Nie ten klimat, co trzeba
FF6 Prawie ideał
FF7 CUDO
FF8 Junction-co to za pomysł dziwny?
FF9 Niezłe, ale wciąż nie to...

Puki co w więcej części nie grałem, ale VII z wyżej wymienionych jest najlepsza! ;)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Tatsuo pisze:FF1 Grafa Tragedia!?!?!
I co z tego? Gra może mieć tragiczną grafę, a gra się bardzo przyjemnie. Tak jest z FF I właśnie.
Tatsuo pisze:FF2 Do bani wszystko
Nie zauważyłem... zwłaszcza, że jest lepsza od I pod prawie każdym względem, za wyjątkiem tamtejszego systemu pakownia.
Tatsuo pisze:FF3 Co to za historia???
Dobra nawet i na dodatek po raz pierwszy pojawia się np. motyw samopoświęcenia jednej postaci dla reszty. No i początek rozbudowanego systemu Job'ów.
Tatsuo pisze:FF4 Patrz wyżej
Ba, IV jest akurat średniawy, ale fabułkę ma przyzwoitą akurat.
Tatsuo pisze:FF5 Nie ten klimat, co trzeba
A jaki trzeba? Są podróże między światami, zagłada z dawnych czasów, twist'y fabularne, ciekawe postacie, spójny świat... Może konkretniej? :wink:
Tatsuo pisze:FF6 Prawie ideał
Zgadzam się ^^ Ale może byś tak znowu troszkę więcej napisał, dlaczego tak sądzisz?
Tatsuo pisze:FF7 CUDO
Zaiste godne to i sprawiedliwe, słuszne i chwalebne. Amen! Ale... patrz wyżej :roll:
Tatsuo pisze:FF8 Junction-co to za pomysł dziwny?
Raczej świetny pomysł, tylko mało komu chciało się w niego wgłębiać i polubić go za możliwości jakie daje i wielką elastyczność? No i tak po prawdzie jego obsługa była prosta, a on sam bardzo sensowny i przemyślany. BTW uważaj... Sephii idzie... :lol:
Tatsuo pisze:FF9 Niezłe, ale wciąż nie to...
IMO bardzo nie to... znośna fabuła (Ale ile można o walczących królestwach na miłość boską i to jeszcze tak standardowo? Dopiero pod koniec dochodzą ciekawe i intrygujące wątki, które od dawna powinny być na pierwszym planie.), obsada w większości waflowata, fajny system zdobywania umiejętności i jak dla mnie brak klimatu...
Tatsuo pisze:Puki co w więcej części nie grałem, ale VII z wyżej wymienionych jest najlepsza! ;)
Zaprawdę, rację masz całkowitą, ale argumentuj troszkę chociaż wypowiedzi, bo nie ma potem jak dyskusji rozpocząć :wink:
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Final

Post autor: Final »

Nie wiem czemu wszyscy oceniają grę po grafice(kiedyś to FFI był dla nas jak teraz FFXII), więc trzeba zrozumiec starą grę a nie oceniać ją po czasy dzisiejsze(zapewne więcej niż 3 by nie dostało :p), a poza tym FFI oprócz grafy ma bardzo interesującą historię i do tego super można było się zabawić :p.Ja zawsze tak mówiłem i mówię "nie podoba się to nie graj".
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

FF VII - grafa to jeszcze większa tragedia. :P
FF2 Do bani wszystko
No, u mnie FF2 jest moim najmniej lubianym Finalem, ale tak źle nie jest. Historia całkiem ciekawa, mimo tych płaskich postaci, ale jak zauważył Gveir system odrzuca.
Fajna. :P
Tatsuo pisze:FF7 CUDO
Jeśli według ciebie FF I po grafice oceniasz jako kupę, ta część to dno pod warstwą mułu. :P
Patrz post Gveira.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A mi się zdaje, że Tatsuo po prostu zrozumiał fabułę tylko w FFVII (no i FFIX, bo tam dość prosta była).
Poza tym nie daruję sobie komentarza, a głównie dlatego, że user Tatsuo nie podał argumentów wcale (a zapewne myślał zupełnie inaczej)... no to czas na fun.
Nas się pytasz czy do nas to wykrzykujesz? Tragedia? A czego wymagasz od takiej starowinki? Poza tym jak już słusznie wspomniano:
Ababeb pisze: FF VII - grafa to jeszcze większa tragedia.
FF2 Do bani wszystko
O no to żeś wymyślił. Brawo.... Na maturze przy pytaniu "co myślisz o literaturze polskiej okresu międzywojennego", tez tak napiszesz?
A pisałam wyżej, ze nie zrozumiał...
Patrzę i wniosek ten sam mi się nasuwa...
To każda gra musi odpowiadać klimatem tej przeklętej VII?
A gdzie "...bo" "...ponieważ" "...dlatego, że..." ? -_- Zero argumentów, a to podchodzi pod regulamin (z którym radzę się zakolegować)
FF7 CUDO
Gdzie? Dlaczego? Może coś więcej?
Jakbyś zrozumiał, to byś wiedział.
Tatsuo pisze: Puki
Zainstaluj FireFox'a 2, bo widac ortografia tez u Ciebie leży i kwiczy.

Ogólnie radzę argumentować sensownie (w ogóle argumentować) swoje wypowiedzi. Ot taka dobra rada.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Gveir pisze:BTW uważaj... Sephii idzie.
Dzieciak nie jest wart mojego czasu po takich uwagach jak ta:
FF2 Do bani wszystko
FF3 Co to za historia???
FF4 Patrz wyżej
To tak jakby plastikowym młotkiem chcieć przebić beton _^_' - typowy fanboy, do którego nie przemówią sensowne argumenty, so why bother? Poza tym na takich właśnie userów mam Nemesis* :twisted: :evilbat:

* Ponieważ Nemesis ma dziś zły humor to niniejszym zaświadczam, że powyższe sformułowanie to nic innego, jak KAWAŁ. Podczas pisania powyższego posta nie zostało ranne żadne zwierzę, czy user. Thank you _^_
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

FF1 Grafa Tragedia!?!?!
No tak grafika nie jest najlepsza, ale sprawdź przy okazji z którego roku ta gra !!! A jeżeli już tak narzekasz na grafę to sobie kup FF Orgins i masz "odpicowaną" jedyneczkę gdzie grafika jest na znośnym poziomie.
Tatsuo pisze:FF2 Do bani wszystko
Nie rozumie jak można pisać że, wszystko jest do bani, ludzie się namęczyli żeby stworzyć dobrą grę i im to wyszło (choć system trenowania postaci mi trochę nie pasuje), gra ma bardzo ciekawą fabułę i myślę że, wielu się ze mną zgodzi.
Historia ??? Bardzo fajna, choć nie mogę przyzwyczaić się do systemu Job'ów ale poza tym poco by robili remake w 3D jak była by to kiepska gra ???
Patrzę i co dalej ??? Jak można obrażać taką fajną grę ??? Choć fabuła jest tam lekko płytka to mi się podoba np. "nawrócenie" Cecila.
A jaki ma być ??? Każdy inny final ma inny klimat, inną fabułę, innych bohaterów czy tego chcesz czy nie !!!
Ze starszej generacji to chyba najlepszy FF, bo te następne (oprócz tych na PS2 - nie grałem) są przyjemniejsze (dla mnie), dlatego "prawie".
FF7 CUDO
I tu pierwszy raz się z tobą zgodzę.
Ababeb pisze:Jeśli według ciebie FF I po grafice oceniasz jako kupę, ta część to dno pod warstwą mułu.
Dlaczego tak uważasz ??? Jest to pierwszy FF na PSX to jaka miała by być grafika ??? Może jak by wydali tę grę np. zamiast FF8, FF9 to może ludzie przekonali się do tej gry pod względem grafiki.
Szczerze mówiąc ja nie mogłem tego zakapować, ale jak już trochę zakapowałem to wtedy mi się spodobało i mi nie przeszkadza (choć tęsknię za systemem materii :) )
Tatsuo pisze:FF9 Niezłe, ale wciąż nie to...
Ciekawe co tobie tutaj brakuje ??? Szkoda że, nie uargumentowałeś swojej wypowiedzi wiedzieli byśmy trochę więcej ;)
Tatsuo pisze:Puki co w więcej części nie grałem,
Skąd ja znam ten ból :?
SMierc

Post autor: SMierc »

Wg mnie najlepsza czescia jest X.
Wszystko cudne ( grafa,muza itp )
Wkoncu jakis dobry system rozwijania postaci ( Sphere Grid )
Nie trzeba mieć głównego bohatera w głównym składzie.
A to mnie np w FF IX strasznie wkurzało że musiałem mieć taka
Miernote jak Zidane w składzie.
Najlepsza czescia po FFX jest dla mnie FFVII też miała to coś.
Najmniej podobała mi sie czesc VIII.

Tak to jeszcze zostaje nam czekac na FFVII w wersji na Ps3 :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”