Tatsuo pisze:FF1 Grafa Tragedia!?!?!
I co z tego? Gra może mieć tragiczną grafę, a gra się bardzo przyjemnie. Tak jest z FF I właśnie.
Tatsuo pisze:FF2 Do bani wszystko
Nie zauważyłem... zwłaszcza, że jest lepsza od I pod prawie każdym względem, za wyjątkiem tamtejszego systemu pakownia.
Tatsuo pisze:FF3 Co to za historia???
Dobra nawet i na dodatek po raz pierwszy pojawia się np. motyw samopoświęcenia jednej postaci dla reszty. No i początek rozbudowanego systemu Job'ów.
Tatsuo pisze:FF4 Patrz wyżej
Ba, IV jest akurat średniawy, ale fabułkę ma przyzwoitą akurat.
Tatsuo pisze:FF5 Nie ten klimat, co trzeba
A jaki trzeba? Są podróże między światami, zagłada z dawnych czasów, twist'y fabularne, ciekawe postacie, spójny świat... Może konkretniej?
Tatsuo pisze:FF6 Prawie ideał
Zgadzam się ^^ Ale może byś tak znowu troszkę więcej napisał, dlaczego tak sądzisz?
Tatsuo pisze:FF7 CUDO
Zaiste godne to i sprawiedliwe, słuszne i chwalebne. Amen! Ale... patrz wyżej
Tatsuo pisze:FF8 Junction-co to za pomysł dziwny?
Raczej świetny pomysł, tylko mało komu chciało się w niego wgłębiać i polubić go za możliwości jakie daje i wielką elastyczność? No i tak po prawdzie jego obsługa była prosta, a on sam bardzo sensowny i przemyślany. BTW uważaj... Sephii idzie...
Tatsuo pisze:FF9 Niezłe, ale wciąż nie to...
IMO bardzo nie to... znośna fabuła (Ale ile można o walczących królestwach na miłość boską i to jeszcze tak standardowo? Dopiero pod koniec dochodzą ciekawe i intrygujące wątki, które od dawna powinny być na pierwszym planie.), obsada w większości waflowata, fajny system zdobywania umiejętności i jak dla mnie brak klimatu...
Tatsuo pisze:Puki co w więcej części nie grałem, ale VII z wyżej wymienionych jest najlepsza!

Zaprawdę, rację masz całkowitą, ale argumentuj troszkę chociaż wypowiedzi, bo nie ma potem jak dyskusji rozpocząć